Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Guest editors

Manon Meijers secrets of a stylist: 10 dingen die elke lange vrouw herkent

Manon, 17 februari 2015

Manon Meijers secrets of a stylist: 10 dingen die elke lange vrouw herkent

Met mijn 1.84 meter geloof ik dat ik met recht kan zeggen dat ik een lange vrouw ben. Wat ik daarvan vind? Nu ben ik er, op een aantal momenten daar gelaten, blij mee. Maar toen ik 12 was en elke drie weken een centimeter groeide om vervolgens als 1.80 meter lange brugpieper met buitenproportionele ledematen de middelbare school te betreden, vond ik het nog niet zo heel grappig. En toen de kleinste jongen van de klas tijdens de schooldisco met me wilde schuifelen, sloeg het “niet-zo-heel-grappig” om in blinde paniek.

Manon blog

Could-have-been-a-total-supermodel

Inmiddels is mijn ervaring dat het vooral lijkt alsof de mensen om je heen er continue een tikkeltje van in shock zijn. Ik lieg niet als er gemiddeld zo’n drie keer per week gevraagd wordt: ‘Zo. Hoe lang ben jij?’ Google voor de grap Manon Meijers. ‘Manon Meijers lengte’ is de meest gezochte na ‘Manon Meijers styling’. Misschien zijn dat de momenten dat ik me een alienated freak in plaats van could-have-been-a-total-supermodel voel. Ik geloof er sterk in dat je de dingen die je bijzonder of anders maken, of je ze nu mooi vindt of niet, je handelsmerk kunt laten zijn. Proud to be, dus. Maar ik ben ook een fervent aanhanger van de planeet 'Zelfspot'. Lach je met me mee?

Manon Meijers blog lange vrouwen

10 dingen die iedere lange vrouw herkent

1) “Zit je op basketbal? Nee? Volleybal dan…?”

2) Als je kleine vrienden een knuffel wilt geven moet je of heel moeilijk bukken, of hun gezicht eindigt ergens tussen je borsten. De laatste optie zorgt er overigens wel voor dat de kleinere man, die zich nog weleens geïntimideerd kan voelen door een lange vrouw, een keer niet vraagt of het koud is daarboven.

3) Een jurkje ziet er bij jou vaak uit als een T-shirt en een T-shirt als een cropped top.

4) De laatste keer dat je met je benen over elkaar onder een bureau kon zitten, was toen je tien was.

'Zit je op basketbal? Nee? Volleybal dan…?'

5) Je bent dat ‘zwevende hoofd’ op foto’s omdat je ALTIJD achteraan moet staan.

6) Mensen scannen je standaard vanaf je voeten naar boven: ze checken gelijk of je soms hakken aan hebt. Hoe kom je anders zo lang?!

7) Het feit dat Tom Cruise op Nicole Kidman, en later Katie Holmes was, gaf je hoop.

8) Op je tenen staan om je geliefde te zoenen ziet er echt heel romantisch en schattig uit, maar is als lange vrouw ongeveer net zo waarschijnlijk als dat je pompoen in een koets verandert.

'Tom Cruise en Nicole Kidman gaven hoop.'

9) “Wat voor maat zal ik voor jou pakken? XL?” People. Ik ben láng, niet breed.

10) Al. Je. Broeken. Zijn. Te. Kort. Het zou toch veel eerlijker zijn als alle broeken te lang waren? Korter maken kan namelijk altijd. Langer niet.

Approved by Manon

Stripe TeeCostes Costes
€ 17,95
NLH69 - Go With the Lava FlowOPI Douglas
€ 14,25
muubaa RONQ Leren jas blackMuubaa Zalando
€ 299,95 € 239,95
Dorothy Perkins Clutch blackDorothy Perkins Zalando
€ 23,95
GentlemanlyModeMusthaves ModeMusthaves
€ 25,00
adidas Stan Smith White/GreenAdidas Sneakers.nl
€ 94,99

En als bonus mijn persoonlijke favoriet nummer 11; iemand in je buurt  -Thanks, mam! - heeft vroeger op zijn minst drieduizend keer tegen je geroepen: 'schouders naar achteren!’ Flaunt it when you’ve got it, honeys!

Over Manon Meijers
Manon Meijers is het brein achter website MonStyle en styliste van o.a. Wendy van Dijk, Jan Kooijman, Katja Schuurman en Dennis Weening. Met haar styling expertise bereikt ze vrouwen die een nimmer te stillen honger hebben naar the beautiful & good things in life. Op MonStyle kun je dagelijks terecht voor fashion en styling tips, maar natuurlijk ook voor backstage views, feelgood items, beauty en alles over een healthy way of living - cheaten mag. Volg Manon op Instagram, Twitter of Facebook.

liefs, Manon Meijers,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer