Girlbosses

Malou van den Broek: 'Goede lingerie is net als een fijn stel hakken'

Anne, 27 april 2017

Malou van den Broek: 'Goede lingerie is net als een fijn stel hakken'

Vastbesloten, enthousiast en creatief; de perfecte ingrediënten voor succesvol ondernemerschap. Good thing dus dat Malou van den Broek (29) in het bezit is van alledrie deze eigenschappen. Ze richtte haar lingeriemerk lola + lou op uit eigen lingerie-frustratie. Ze miste namelijk nog een eerlijk, betaalbaar én mooi lingeriemerk. Toen ze die zelf maar niet vond, haar werk niet meer leuk vond en steeds meer prachtige lingerie dromen kreeg, werd het tijd om de stap te zetten. Hop, het diepe in en lingerie ontwerpen maar! Anderhalf jaar later is de eerste succesvolle collectie van haar merk een feit en werkt Malou keihard aan collectie nummer twee. Benieuwd hoe deze vrouw met visie dag in dag uit haar dromen najaagt? Read on!

malou lola + lou


Vertel, hoe kwam je op het idee voor lola + lou?
Ik hou zelf heel erg van lingerie, maar stuitte tijdens mijn zoektocht naar de perfecte lingerie steeds op hetzelfde probleem: mooie lingerie is vaak duur en niet zo draagbaar. Goedkope lingerie daarentegen is van vaak slechte kwaliteit en onder nare omstandigheden ontwikkeld. Ik dacht; waarom is er niet mooie, draagbare lingerie voor een eerlijke prijs verkrijgbaar? Terwijl ik met een vriendin over mijn frustratie hierover praatte dacht ik ineens; waarom doe ik het zelf niet.

Was je meteen overtuigd van het concept?
Ja. Dat klinkt heel gek, want natuurlijk moet je je idee peilen bij anderen, maar ik dacht wel direct; ik kan niet de enige zijn die hier tegenaan loopt.

lola + lou lingerie

Wat onderscheidt lola + lou van andere lingerie merken?
Allereerst de pasvorm. Daarmee valt of staat lingerie. Je wil dat het mooi en sensueel is, maar ook draagbaar is en lekker zit. Daar hebben we tijdens het designproces heel erg over nagedacht. Daarnaast ben ik zelf een beetje uitgekeken op rood-zwart-wit, dus hebben we een prachtige (en heel flatterende!) groen toegevoegd aan onze eerste collectie. Bovendien zijn al onze beha’s eerlijk gemaakt. Alles wordt in de EU ontwikkeld, we hebben zelf alle ateliers bezocht en kunnen zo zeggen dat er geen dwang of kinderarbeid aan te pas is gekomen.

Wat vind je zo leuk aan je lingerie?
Goede lingerie is net als een fijn stel hakken of een spot on lippenstift: Het kan je zelfvertrouwen een enorme boost geven. Daarnaast is het creatieve en commerciële aspect heel erg leuk, dan ben je voor je gevoel echt aan het werk met datgene dat je voor ogen had. Logischerwijs vind ik dus administratie en het financiële gedeelte een stuk minder interessant!

lola + lou lingerie

Wat is je beste ondernemerstip? 
Ik ben ervan overtuigd dat je geen halve maatregelen moet nemen. Ondernemen is soms gewoon heel spannend, omdat je het over –relatief- grote bedragen hebt. Ik geloof echter dat als je iets doet, je het goed moet doen.

Waar ben je tot nu toe het meest trots op?
Het meest trots ben ik op onze lancering tijdens Fashionweek Off-schedule, afgelopen zomer in het Hoxton Hotel. We hadden een heel leuk concept bedacht, waarbij in verschillende ruimtes modellen in onze lingerie stonden en elk op een andere manier werden vastgelegd; bijvoorbeeld door een schilderes of een fotograaf. Het was heel leuk om de wereld die normaal “behind te scenes” blijft naar het publiek te brengen. Daarnaast stond er een rij tot aan de deur waardoor ik haast stierf van de zenuwen, maar de ontlading daarna des te groter was.

Wie of wat inspireert jou?
Wat mij inspireert is heel wisselend. Inspiratie kan komen uit een boek, een lied of een film. Tijdens de eerste collectie luisterde ik bijvoorbeeld heel veel naar Grimes, voor de nieuwe collectie werd ik juist geïnspireerd door een boek.

'Laat je niet leiden door angst. Angst is een slechte raadgever.'


Wat zijn je plannen met lola + lou voor het komende jaar?
In 2017 gaan we natuurlijk een nieuwe collectie lanceren, maar ik wil vooral lola + lou groter maken. Dat betekent meer verkooppunten en een grotere naamsbekendheid realiseren. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar wel een haalbaar doel.

Waar zie je lola + lou over vijf jaar?
Als het even kan is lola + lou dan een internationaal bekend merk, met een flagship store in Amsterdam. Dream big or go home, haha.

malou van den broek

Wat staat er nog op je carrière bucket-list?
Een ondernemersprijs winnen! Ik vind het jammer dat de focus zo ligt op de tech-industrie, want er loopt zoveel modetalent rond in Nederland en er zijn prachtige merken als Denham en G-star die internationaal bekend zijn en voor hartstikke veel werkgelegenheid zorgen. Dus als zij ‘m niet winnen, dan bied ik me wel aan.

Welke uitspraak is jou op het lijf geschreven?
Laat je niet leiden door angst. Angst is een slechte raadgever. Natuurlijk ben ik bang om te falen, maar als ik me door die angst liet leiden was ik lola + lou nooit gestart. Soms moet je gewoon je angsten opzij zetten en gáán.

Hoe zou je jouw persoonlijke stijl omschrijven?
Vrouwelijk en stoer. Het liefst draag ik hakken en een spijkerbroek. De ultieme combinatie van casual en vrouwelijk. Als ik sneakers draag dan het liefst gecombineerd met een knallende lipstick, om die casual look toch weer een voldoende vrouwelijke tegenhanger te geven.

Gestuz HEEP Leren jas blackGestuz Zalando
€ 599,95 € 299,95
MY FAV MOM JEANSComegetfashion Comegetfashion
€ 39,99
Filippa K Lacey High sandalen van leerFilippa K de Bijenkorf
€ 295,00 € 147,50
beurre de lèvres tube 13 MLBiotherm ICI PARIS XL
€ 9,68
Gestreepte blouse met rucheMango Mango
€ 35,99 € 17,99
Furla crossbody tas Metropolis onyxFurla Duifhuizen
€ 245,00

Wie is je stijlicoon?
Over deze vraag heb ik echt heel erg lang nagedacht, maar het antwoord ik toch; geen. Ik hou van meiden die weten wat hen staat en meer aandacht geven aan stijl dan aan trends. Dus als jij dat bent, dan ben jij mijn stijlicoon.

Wat is je favoriete kledingitem van het moment?
Ik heb pas hakken van Stella McCartney gekocht. Een rib uit mijn lijf maar man wat zijn ze mooi!

Wat staat er op je shopping wish-list?
Een nieuwe tas. De zoektocht naar de perfecte tas is nooit voorbij!

Lees ook ons interview met Eve Tomaszewski, online editor en founder van The Goaldiggers Club. 

liefs, Anne ,

Shop meer van

Schoenen Tassen Blouses Jeans

Lees meer