Fashionnews

Mad about matte!

Sharon, 29 september 2017

Mad about matte!

hoofdbeeld ici

Matte lippenstift is hot! Elegantie, klasse, stijl: matte lippen hebben het allemaal. En waar een glanzende lipstick nog wel eens too much kan zijn, hebben we hier bij de matte variant gelukkig een stuk minder last van. Extra pluspunt: door het hogere pigmentatiegehalte blijft deze matte best friend ook nog eens een stuk langer zitten. Dat betekent dus perfecte lippen tijdens je intensieve shopping sessie, die (zenuwslopende!) zakenlunch en je spannende date met de cute buurjongen van 12B. En omdat een vrouw gemiddeld 4 kilo (ehh, watte?!) lippenstift gebruikt in haar leven, is het natuurlijk belangrijk om te investeren in een paar goede, matte stifters.

Bij matte lippenstift komt nét ietsje meer kijken om te zorgen voor die kissable lips. Ze kunnen bijvoorbeeld iets droger aanvoelen in vergelijking met de glanzende kleurtjes. Maar geen nood, Fashionchick to the rescue! Met onze tips creëer jij die ultieme matte lippen. Zo doe je dat!

#1 Verzorg je lippen. Een matte lippenstift kan velletjes en droge lippen accentueren. En niemand wil rondlopen met een mond die eruitziet als een plattegrond van de Grand Canyon (lippenstift in de groeven, ieh!). Daarom is het belangrijk om je lippen goed te scrubben voordat je de matte kleur aanbrengt. Dit scrubben kan met een speciale lipscrub maar ook supereenvoudig (en goedkoop!) met een tandenborstel of een washandje. Wees wel voorzichtig, scrub niet vaker dan één keer per week. We willen immers geen droge lippen gaan creëren, right? Verzorg je lippen na het scrubben met een lekker dikke laag lippenbalsem. (Happy) lips don’t lie!

#2 Gebruik een lip primer. Deze lip primer draag je ónder je lippenstift. Het zorgt er namelijk voor dat je lippen zachter en gladder worden en voorkomt daarmee dat de lippenstift in die vervelende lijntjes gaat zitten (zó niet charmant!). Bovendien zorgt dit goedje er ook nog eens voor dat de kleur éxtra lang blijft zitten. Wij zijn om!

#3 Breng concealer aan. Oké, deze zagen wij ook niet aankomen. Je kunt het beste een concealer aanbrengen rondom je lippen, in de kleur van je huid. Dit zorgt voor een duidelijke afscheiding tussen mond en huid. Dit maakt het aanbrengen van de lippenstift uiteindelijk makkelijker.

#4 In de weer met dat lippotlood. Of lipliner natuurlijk. Hoe dan ook, het liplijntje is je beste vriend als het gaat om die ultieme matte mond. Zo voorkom je namelijk dat de lippenstift uitloopt en hoef je eigenlijk alleen nog maar ‘binnen de lijntjes te kleuren’ met je matte stiftje. Tip: is jouw lippotlood ook altijd zo hard? Houd hem even in je handpalm zodat hij wat warmer wordt. Het resultaat is een zachter lippotlood met een perfect soepele streep!

#5 Kleuren maar! Nu kun je, eventueel met een penseeltje, de matte lippenstift aanbrengen op je lippen. Voor een extra mat effect, bepoeder je met een kwast de lippen nog lichtjes met een matterende finishing powder. Maar dit is niet per se nodig. Ook zonder heb je dé perfecte matte lippen die de hele dag blijven zitten!

lipstick be creative

Voilà, easy as that. En nu vraag je je misschien af: Welke matte lippenstift kan ik hier nu het beste voor gebruiken? Zoek niet verder, wij hebben de oplossing. De nieuwe LIQUID MATTE LIPSTICKS van BE Creative zijn namelijk  dé matte schatjes du moment. Door hun unieke formule blijven jouw lippen de hele dag gehydrateerd en zacht aanvoelen. Geen uitgedroogde lippen meer, dus! Bovendien zijn ze ook nog eens parabenenvrij, glutenvrij, vegan-approved, extra langhoudend én geven ze niet af. Zo hé, extreem draagcomfort komt soms in kleine verpakkingen.

Over die kleuren hoef je je ook geen zorgen te maken. De LIQUID MATTE LIPSTICKS zijn verkrijgbaar in 5 ultramatte tinten: van flatterend nude tot aan feminine bordeaux. Dat is dan misschien het enige probleem, want welke prachtige kleur moet je in godsnaam kiezen? Tja, wij zijn er ook nog niet helemaal uit. Misschien toch maar… of nee toch… ja, nee, die, ja… uhm? Hellúp!

Matte madness

intense lipstickBE CREATIVE MAKE UP ICI PARIS XL
€ 13,46
intense lipstickBE CREATIVE MAKE UP ICI PARIS XL
€ 13,46
intense lipstickBE CREATIVE MAKE UP ICI PARIS XL
€ 13,46
intense lipstickBE CREATIVE MAKE UP ICI PARIS XL
€ 13,46
lip brush - nr. 7BE CREATIVE MAKE UP ICI PARIS XL
€ 10,76
intense lipstickBE CREATIVE MAKE UP ICI PARIS XL
€ 13,46

Lees ook: Dit is waarom iedereen oogschaduw zou moeten dragen

liefs, Sharon , Simplicity is the ultimate sophistication

Lees meer