Guest editors

Lian around the world: Mijn inner-instagrammer vs. de echte ik

Lian, 06 september 2016

Lian around the world: Mijn inner-instagrammer vs. de echte ik

Weet je nog mijn eerste blog op Fashionchick? Helemaal blij en excited, trots op die major stap uit mijn comfort-zone. Deze blog wordt anders, want het leven zoals ik ‘m op het wereld wijde web toon is niet helemaal zoals het echt is. En ik denk dat veel meiden zich hierin herkennen.

Herkenning

Ik heb in 2,5 maand reizen al veel toffe dingen gezien en meegemaakt. Toch kan ik er niet optimaal van genieten. Waarom niet? Ik leid het perfecte instagram leven, waarom voel ik me niet ‘on top of the world’? Omdat ik te gefocust ben op Instagram en alle andere online plekken waar ik moet laten zien dat ik een geweldig leven leid. Zo bezig met het nemen van de perfecte foto, dat ik niet meer ervaar wat er echt om me heen gebeurt.

Cambodia

Nog lachend in Cambodia 
Zelfs in het ziekenhuis doe ik aan Instagram..

Het begon pas een beetje te dagen toen ik in het ziekenhuis lag. Ik werd van de een op de andere dag super ziek na ons tripje Cambodia. Wat overigens erg leuk was, vooral het indrukwekkende Angkor Wat. Onze Cambodia vlog zie je hier. Een dag voor vertrek naar Bali zijn we toch maar naar het ziekenhuis in Kuala Lumpur gegaan voor een check. Maar goed ook, want blijkbaar had ik Leptospirose. Dat kan slecht aflopen, maar 'gelukkig' had ik de milde variant. De dokter wilde me echter voor de zekerheid in het ziekenhuis houden. Dus hup, vijf dagen aan het infuus en aan de antibiotica. Gekluisterd aan mijn gelukkig comfortabele ziekenhuisbedje kon ik niet veel anders dan rusten en nadenken.

Wereld

L R Proberen weer echt te kijken naar de (mooie) wereld 

'Het is een heftig jaar geweest, met veel gebeurtenissen.'

Nadenken over waarom je eigenlijk niet echt gelukkig bent maakt je best verdrietig kan ik je vertellen. Maar dit verdriet kwam niet alleen door de “Instagram-druk”. Het is een heftig jaar geweest met veel gebeurtenissen, waaronder het overlijden van mijn vader. Maar ook dit avontuur, hoe tof het ook is, is een extreme verandering. Geen huis, geen baan, geen vrienden en geen familie, alleen Rick, mijn bedrijf Fashion Hoax en mijn backpack. Maar dat de Instagram-druk wel echt een van de veroorzakers is realiseerde ik me toen ik in Bali cold-turkey stopte met bloggen, vloggen en instagrammen. Het werd tijd om dingen te zien door mijn ogen, in plaats van door de lens. Bali (en de wereld!) is tenslotte veel te mooi.

Coco

L R Geen super-de-hippe beachclub, maar lekker relaxen en lol hebben bij The Naked Coconut in Canggu 

L*Space LEXIE Bikinitop blackL'SPACE Zalando
€ 79,95 € 55,95
TOPSHOP Girlfriend high rise shorts van denimTopshop de Bijenkorf
€ 38,00 € 18,00
Twintip Performance Badpak blackTwintip performance Zalando
€ 29,95 € 23,95

Zonder de druk van de perfecte foto, ga je veel meer doen wat je echt leuk en comfortabel vindt. Zo lagen wij elke dag aan het strand bij The Naked Coconut, een crappy but cute strand tentje in Canggu, Bali. Een heerlijke, rustige plek. Toen we een paar dagen later de hippe beachclub Potato Head binnenliepen, voelde ik al snel dat ik verlangde naar een strandbedje bij The Naked Coconut. De Instagrammer in mij had Potato Head geweldig gevonden; het is zo trendy dat elke foto een succes zou zijn op Instagram. Toch voelde het voor de nieuwe Lian niet 100%. De prijzen waren te duur, de mensen waren te veel ‘Kijk mij eens’, de sfeer was gewoon off. Nee.

Beach

De eerste outfit shoot na mijn break, een frisse, vrolijke nieuwe start!
En bij een nieuwe start hoort een nieuwe hairdo ;)

Michael Kors Geplisseerde maxi-jurkMichael Kors de Bijenkorf
€ 225,00 € 101,25
Quay Australia Zonnebrillen High Key ZwartQuay australia The Little Green Bag
€ 55,00
nail lacquer - 016 horizon 9 MLBE CREATIVE MAKE UP ICI PARIS XL
€ 8,96

'Vanaf nu wil ik geweldige momenten delen.'

Het voorbeeld hierboven is een van de meerdere realisatie-momentjes die ik heb gehad tijdens mijn Insta-break. De Instagrammer in mij wil soms andere dingen dan de echte Lian. En ik moet ervoor zorgen dat de echte Lian weer gaat spreken en dingen doet waar ze echt van geniet. Inderdaad, ik ben een beetje in tweestrijd.. Ik vind bloggen, vloggen en Instagram nog steeds leuk, maar ik wil er niet meer zo geobsedeerd mee bezig zijn. Vanaf nu wil ik geweldige momenten delen, in plaats van geweldige momenten creëren om te delen.  

Herken je jezelf in dit verhaal? Ik ben erg benieuwd naar je reactie! Mocht je nieuwsgierig zijn naar meer, op mijn blog lees je het complete verhaal. 

Over Lian Galliard
Lian wilde iets doen met mode en schrijven en dat resulteerde in haar prachtige blog Fashionhoax. Maar deze modeliefhebber uit Groningen wilde meer. Reizen, de wereld ontdekken, nieuwe culturen zien en vooral op avontuur. Ze ruilde haar walk-in closet in voor een enkeltje Dubai, om vanuit daar samen met haar vriend de komende jaren de wereld rond te reizen. En om ons een beetje mee te nemen op haar reis deelt ze haar avontuur iedere maand op Fashionchick. Wil je tussendoor niets missen? Volg haar dan op Instagram of YouTube

liefs, Lian Galliard, 'If your dreams don't scare you, they're not big enough.'

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer