Fashion

Kriebelende trui? Zó kom je er vanaf!

Sharon, 02 januari 2018

Kriebelende trui? Zó kom je er vanaf!

Wollen truien

Oké, we hebben ze allemaal. Die wollen truien die o-zo mooi staan, heerlijk warm zitten, maar je mateloos blijven irriteren. En wel omdat je continu zit te krabben als een malle, terwijl de kriebelende jeuk maar niet weggaat. 

Dat op het eerste oog zo behaaglijke wolletje is opeens niet zo behaaglijk meer. En tja, om 'm nu in de prullenbak te gooien... Maar wat kun je ertegen doen? Behalve geen wollen truien meer kopen, uiteraard. Nou, een heleboel dus. Er bestaat namelijk een heus stappenplan (jazeker!) waarna jouw warme vriend zich heel wat beter zal gaan gedragen. Als in: nét zo warm en behaaglijk, een stuk minder kriebelend. En daar worden wij blij van. Want al die mooie wollen truien die stof liggen te verzamelen in je kast? Die kun jij vanaf nu weer tevoorschijn halen: instant een geluksmomentje in de toekomst. Of je kunt natuurlijk nog een paar mooie, nieuwe varianten erbij shoppen. Over geluksmomentjes gesproken. Dus eh, waar wacht je nog op? In 7 stappen is jouw trui voorgoed prikvrij!

Zó ben jij in de wol(ken)

#1 Meng wat koud water met een paar eetlepels witte azijn in een wasbak. Dompel de trui, binnenstebuiten, volledig onder in het badje. Laat hem 15 minuten weken en haal hem daarna uit het azijnwater. Knijp voorzichtig het water eruit. Spoel de trui eventueel nog een keer na als de azijnlucht je te heftig is.

#2 Leg de vochtige trui op een handdoek en masseer voorzichtig een laagje haarconditioner in de vezels van de trui. Zowel de voor-, als de achterkant. Op deze manier breng je als het ware een klein waxlaagje aan op de trui. Let er wel even op dat je niet per ongeluk de trui uitrekt als je dit doet. Je wilt namelijk niet eindigen met een wolletje dat opeens twee maten groter is dan het origineel.

#3 Laat de conditioner vervolgens 30 minuten zijn werk doen en spoel de trui daarna uit met koud water. Knijp 'm voorzichtig uit zonder te wringen.

#4 Tijd om je trui te laten drogen. Dit doe je door 'm plat op een schone handdoek te leggen of bovenop een droogrek. 

#5 Is je trui helemaal droog? Vouw hem op en stop hem in een plastic zak, bij voorkeur eentje met een zip-sluiting.

#6 Leg de zak, inclusief trui, een nachtje in de vriezer. Hierdoor gaan de haartjes van de wollen vezels minder prikken.

#7 Haal de volgende dag de zak uit de vriezer en laat je trui rustig ontdooien. Let op: doe dit terwijl je trui opgevouwen is. Als je hem te snel 'ontvouwt', dan kunnen de vezels breken. 

En tadaaaaa: een kriebelvrije trui! Supersimpel en superhandig. Maar eh, heeft 't allemaal niet zo veel geholpen en prikt jouw trui er nog vrolijk op los? Misschien ben je dan wel (lichtelijk) allergisch voor dit warme materiaaltje. Dan kun je voortaan toch beter kiezen voor een behaaglijk omhulsel van een andere stof. Acryl bijvoorbeeld. Of katoen.

Jouw nieuwe favorieten

VILA Wijde Mouw - Gebreide Trui Dames GrijsVila Vila
€ 49,99 € 39,95
Yaya Trui Grijs 004295-724YAYA Van Tilburg Online
€ 79,95 € 55,97
Dames sporty stripe truiWE WE Fashion
€ 49,99 € 35,00
TruiObject Wollen truiABOUT YOU
€ 80,00
PIECES Lange Mouw Wollen Trui Dames PastelPieces Pieces
€ 34,99
Only High-neck Gebreide truiONLY Wollen truiOTTO
€ 39,99

Lees ook:  Essentials: bepakt en bezakt

Beeld: Getty 

liefs, Sharon , Simplicity is the ultimate sophistication

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer