Kledingadvies voor jouw figuur: Tassen

Je figuur mooi uit laten komen, start bij de juiste kleding. Maar het stopt daar zeker niet! De juiste tas maakt een wereld van verschil. Vraag jij je soms af waarom die grote baggy bag wel mooi bij die vriendin staat, maar niet bij jou? Wij geven hieronder het antwoord met kledingadvies over de perfecte tassen voor je figuur. 

Figuur advies tassenCC: ASOS

Tassen voor het appelfiguur

Met een appelfiguur wil je de aandacht het meeste op je slanke benen leggen. De ideale tas voor jou is er dus een die op de heup valt. Ben je een kleiner appeltje? Kies een klein model. Je wilt niet het "Tas, waar ga je met die brugger naar toe"-gevoel uit je jeugd herbeleven. Appeltjes met een wel erg in het oog springend decolleté dragen hun tas beter niet schuin over de borst.

Michael Kors 30t2ghmt2l RozeMichael Kors Van den Assem
€ 329,95
Annalynne ClutchGuess The Little Green Bag
€ 85,00 € 59,50
Bulaggi Handtassen Satchel BruinBulaggi The Little Green Bag
€ 69,95

Omdat je als peer het slankste rond je taille bent, legt de ideale tas daar het accent. Laat die tas lekker rond dat smalste gedeelte van je figuur bungelen. Vermijd dat het accent komt te liggen op de wat bredere bovenbenen van het peerfiguur. Geen kekke heuptasjes voor jou.

Tassen voor het peerfiguur

Mango - Handbag G.. Coquito8 C - Gebroken WitMango ModeRepubliek
€ 39,99 € 19,99
French Connection Mosaic Me ClutchFrench Connection Nelly.com
€ 119,95
Sacha Neon aztec tasSacha Sacha
€ 54,95 € 19,95

Een zandloperfiguur heeft een opvallende smalle taille. Die taille is er natuurlijk om te benadrukken! Schoudertassen staan je daarom waarschijnlijk goed. Zandlopers met vollere borsten kiezen een hoekige tas op taille hoogte. Rond op rond, no-no.

Tassen voor het zandloperfiguur

Big Patent ClutchBulaggi The Little Green Bag
€ 39,95 € 27,97
Metallic Leather SatchelZatchels The Little Green Bag
€ 129,00 € 77,40
Ace ClutchFAB Fab. Accessoires
€ 129,00 € 90,30

Waar zandlopers rond moeten vermijden, daar mag het rechte figuur helemaal los gaan. Ze zullen je net een beetje zachter laten lijken. Verder kun je los gaan met alle soorten en maten. Blijf wel in control of the bag. Laat een grote tas niet met je tengere lichaam aan de haal gaan.

Tassen voor het rechte figuur

Schoudertas beige bag-in-bagLeuketassen.nl
€ 29,95
Cowboysbag Crossbodytas van leerCowboysbag de Bijenkorf
€ 89,95
Cowboysbag BoltonCowboysbag Damestassen&Zo
€ 149,95

Heb jij wel eens na gedacht over de juiste tas voor je figuur? Meer tassen vind je online in de Fashion Finder. Kijk voor meer kledingadvies in de Styleguide

liefs, Marlies Bax

Marlies Bax

Reageer

  Log in om te reageren
 • Fey 3 jaar geleden

  cowboybags

 • Dajenne 4 jaar geleden

  naais

 • Doris 4 jaar geleden

  Die michael kors tas is écht helemaal mijn ding , plus het past bij mijn figuur haha (:

 • Alexsia 4 jaar geleden

  Oh, reageer ik niet eens op de tassen...ik wist ook niet dat je die bij je figuur kon matchen, wel bij outfit en schoenen natuurlijk. En ik weet alleen dat ik niet die supergrote kan kopen, met mijn 1m65. Dus leuk te lezen!

 • Alexsia 4 jaar geleden

  Haha, erg was dat toen als brugpieper met die overbeladen tas :-) Ik val helaas een beetje buiten de figuren, er zouden er nog 2 tussenvormen moeten bijkomen ofzo. Daarom ga ik maar op mijn gevoel af, als ik iets mooi vind, en het staat me niet, tja, jammer dan, dus niet voor mijn figuur. Hangt ook erg af van hoe gespierd je bent. Ik had eerst een enorm gespierde rug (aanleg voor) en kon geen t-shirtjes of jasjes met maar een kleine vulling dragen. Nu is mijn rug weg, haha, en staan ze me opeens goed. Ook je gewicht speelt natuurlijk een rol. Ik ben helaas een jojo-geval. Dun ga ik voor skinny's, dikker ga ik voor tuniekjes over skinny's/leggings of meer jurkjes om het accent te verplaatsen, weg van benen en heupen.

 • Lys 4 jaar geleden

  love the dkny one

 • Ayse 4 jaar geleden

  Handige artikel!

 • Shannon 4 jaar geleden

  Die tas van Michael Kors is zo mooi :o

 • Deveney 4 jaar geleden

  ik wist niet dat je tas bij je figuur kon staan!

 • Rosita 4 jaar geleden

  Precies Hermien, en daarom vind ik het best vreemd dat dat hier (in Nld) zó slecht is! Want waar vind je vette schoenen en een echte bijpassende tas met dezelfde details? Volgens mij alleen in Italië. Hier moet je echt zoeken naar iets wat er bij past en daar baal ik wel eens van! (Tenzij je in de super dure shops shopt!)

 • Hermien 4 jaar geleden

  Ik ga altijd uit van het principe 'shoes and bags always fit'. Dat is toch juist waarom wij vrouwen er zo dol op zijn?

 • Sylvana 4 jaar geleden

  Ik kijk eigenlijk meestal eerst of ik de tas leuk vind, verder let ik nooit zo op mijn figuur-tas-match

 • Emmelien 4 jaar geleden

  Die menatwork en otto tas zijn leuk!!