Kledingadvies: Smalle en brede kuiten

Schoenen shoppen is nog best lastig als je smalle of brede kuiten hebt. Maar niet alleen schoenen, ook broeken kunnen een probleem zijn. Ze sluiten vaak niet zo mooi aan of staan gewoon net niet goed. Daarom geven wij jou wat tips en kledingadvies voor alle kuitenkwesties!

kledingadvies per lichaamsvorm: Alles over kuiten

Meer volume creëren als je smalle kuiten hebt, doe je met een gebreide maillot. Andere items die volume geven zijn: printjes, broeken in lichte kleuren of met wijde pijpen en de midirok. Bepaalde schoenenwinkels hebben ook schachtmaten waardoor een laarsje beter aansluit. Enkellaarsjes zijn je uitkomst. Smalle kuiten komen er goed in uit en het schacht-probleem is opgelost. Ook donkere skinny jeans laat een smalle kuit goed zien. Bekijk alle do's & dont's voor smalle kuiten.

Brede kuiten kunnen ook heel lastig zijn. Laarzen die niet dicht kunnen en broeken die niet over je kuiten gaan zijn een veel voorkomende problemen. Wil jij die extra centimeters om de kuit te verdoezelen, kies dan voor hoge hakken, lossere broeken en langere rokken. De maxi rok is natuurlijk helemaal hot deze zomer en die kun jij goed hebben. De klassieker zwart is ook altijd goed om af te kleden. Vermijd het liefst de skinny jeans. Bekijk alle do's & dont's voor brede kuiten.

smalle kuiten kleding tips

Skinny jeans Vila

SANS ONLINE
€34,95

Midi rok Warehouse
V&D
€42,00
Enkellaarsje
ZALANDO
€99,95
Maxi jurk
LITTLE SOHO
€175,00
Spijkerbroek Lee
NECKERMANN.COM
€79,95
Jumpsuit met print
WELIKEFASHION.COM
€49,95
Pumps Zalando Collection
  ZALANDO
€99,95
Top Ichi
WELIKEFASHION.COM
€39,95

  Broek Kaporal 5

ZALANDO

€79,95

brede kuiten kleding tips

Zwarte maxi rok
ZALANDO
€ 39,95
Top Modström
WELIKEFASHION.COM
€64,95
Maxi jurk
ZALANDO
€29,95
Blousje Second Female
WELIKEFASHION.COM
€74,95
Zwarte pumps
SPARTOO
€185,00 €166,50
Spijkerbroek Lee
ZALANDO
€79,95
Broek Vila
ZALANDO
€54,95
Enkellaars Timberland
OTTO
€139,90
 Maxi rok SuperTrash
SUPERTRASH
€119,95

Benieuwd naar laarzen die bij jouw kuiten passen? Bekijk dan hier de smalle kuiten laarzen of brede kuiten laarzen in de Fashion Finder. Bekijk meer tips en kledingadvies voor alle lichaamsvormen en figuurtypes in de styleguide.

Lees alle style updates voor kledingadvies voor alle lichaamsvormen:

liefs, Amanda Schothorst,