Kledingadvies: De tassen voor jouw figuur

Tassen zijn de shopverslaving van menig Fashionchick, maar wist jij dat de juiste tas je figuur ten goede komt? Tassen zijn dus niet alleen de perfecte accessoire om je outfit af te maken, maar ook een die je positieve punten eruit laat springen. Het draait allemaal om balans. Heb jij een peer-, appel-, zandloper- of rechtfiguur? Voor ieder figuur is er de juiste tas.

tassen voor jouw figuurASOS.COM: Witte shopper - Metallic schoudertas - Bruine Mango tas

De vorm en afmeting van de tas zorgen ervoor dat je slanker, voller, korter of langer lijkt. The golden rule: kies een tas in de tegenovergestelde vorm van je lichaam. Heb jij een tenger en recht lichaam, dan is een ronde tas je forte. Profiteer van die wetenschap. Weet je niet welk figuurtype jij hebt, kijk dan snel in onze Styleguide!

Tassen voor het appelfiguur

Verleg als appel de aandacht naar je grootste trots: je slanke benen! Kies het liefst voor een handtas of een heupmodel. Ben je wat kleiner? Kies dan niet voor een tas die met je aan de wandel gaat, in plaats van andersom. Mocht jij een appeltje zijn met een goed bedeeld decolleté, draag dan vooral je tas niet schuin. Meer kledingadvies voor het appelfiguur vind je in de Styleguide.

Heuptas Pieces
WEHKAMP
€ 19,95

Handtas Loxwood
  SPARTOO
€ 99,00

Leren heuptas Sacha
  WEHKAMP
€ 119,95

Tassen voor het peerfiguur

Leg als peertje het accent op je smalle bovenlichaam. Show dat slanke middel door je tas lekker te laten  bungelen rond je taille. Schoudertassen zijn perfect voor jou. Hiermee vermijd je dat het accent komt te liggen op je wat bredere bovenbenen. Meer kledingadvies voor het peerfiguur vind je in de Styleguide.

Schoudertas Rules by Mary
NELLY.COM
€ 84,95

Schoudertas Antionio
SPARTOO
€ 445,50

Schoudertas SMAAK
DE BIJENKORF
€ 199,95

Tassen voor het zandloperfiguur

Een zandloperfiguurtje willen we eigenlijk allemaal wel. Volle borsten en een smalle taille. Die taille is er natuurlijk om te benadrukken. Schoudertassen staan je vaak goed. Heb je die vollere borsten, dan zijn ronde vormen op die hoogte geen aanrader. Hangt een tas te laag, dan kun je natuurlijk altijd de hengels inkorten. Kijk in de Styleguide voor meer kledingadvies voor het zandloperfiguur.

Schoudertas Sacha
WEHKAMP
€ 24,95

Schoudertas Pieces
HABURI
€ 19,90

Tas Petite Mendigote
SPARTOO
€ 115,00

Tassen voor het rechte figuur

Dit lichaamstype heeft een rechte vorm, tassen met ronde vormen werken vaak goed als je een klein beetje voller wilt lijken. Het dragen van hoekvormige tassen is een don't. In de Styleguide staat nog meer kledingadvies voor het rechte figuur.

Handtasje Chabrand
SPARTOO
€ 89,00

Tas Cafe Moda
CAFE MODA
€ 59,90

mintgroene tas SMAAK
THE LITTLE GREEN BAG

€189,95

Kortom Fashionchicks: pronk met je pluspunten! Last but not least, kijk altijd in de spiegel hoe de tas je staat. Hebben jullie al helemaal zin om op zoek te gaan naar de perfecte tas? Bekijk dan snel alle tassen in de Fashion Finder!

liefs, Merel Brouwer,