Girlbosses

Karlijn Visser van Holistik Magazine: 'Ik stopte bij mijn eigen bedrijf om Holistik te starten'

Marjolein, 24 maart 2016

Karlijn Visser van Holistik Magazine: 'Ik stopte bij mijn eigen bedrijf om Holistik te starten'

Karlijn Visser, is former Goodiebag Girl, ex-Friend of the Brands owner en nu de trotse eigenaar van het platform Holistik. Vorig jaar maakte ze de stoere stap om uit Friends of the Brands te stappen en samen met compagnon Evelyn een website te starten. Zie daar: Holistik, een digitaal magazine voor de stylish & sustainable do-good’er. Op Holistik vind je content waarmee je boven jezelf uit kunt stijgen. Holistik is de ‘guide to the greater you'. Klinkt spannend! Daar willen we graag meer van weten…

Karlijn Visser

Ik ben benieuwd, wanneer en waarom ben je met Holistik begonnen?
In september 2015 ben ik officieel gestopt bij Friends of the Brands; voorheen mijn eigen bedrijf. Ik runde dat met mijn compagnons Dionne Schulf en Evelyn van Hasselt. Gelukkig wilde Dionne het bedrijf voortzetten en zo konden Evelyn en ik starten met Holistik. Het idee voor Holistik ontstond al eerder. Zelf miste ik een online plek waar je dagelijks naar toe kan voor een portie body, mind en soul voer, overgoten met humor. Naast dat ik mij met Friends of the Brands bezig hield, heb ik ook tien jaar als lifestyle journalist gewerkt. Nu kan ik het ondernemerschap mooi met schrijven combineren. 

holistik

Voor wie is Holistik?
We maken Holistik eigenlijk voor iedereen, maar ik denk dat vooral vrouwen tussen de 25 en 40 zich aangetrokken voelen door onze content. Evelyn en ik geloven niet in quick fixes maar maken samen met onze contributors stappenplannen. Daar zijn we dol op.

Wat kunnen lezers verwachten op Holistik?
Lekkere recepten omdat we geloven dat koken meditatief werkt, columns van onze experts (van Feng Shui master tot yoga teacher en van psycholoog tot tantra kenner) en ook zelf geschreven reports. Vorige week heb ik bijvoorbeeld een sessie 'Koffiedik Kijken' gehad. Natuurlijk deel ik mijn ervaring daarover op Holistik! En overal proberen we op Holistik het persoonlijke karakter in de gaten te houden. Relativeringsvermogen speelt bijvoorbeeld een belangrijke rol op de site. We spreken op Holistik niet in termen van goed of fout. Want we willen je niet intimideren, we willen inspireren. 

holistik

Molton Brown Suma Ginseng body wash 300 mlMOLTON BROWN Superwinkel.nl
€ 25,00 € 23,99
MOLTON BROWN CANDLE LRGE RECHARGE BLACK PEPPERMOLTON BROWN MYSC parfumerie
€ 69,00
Molton Brown Orange & Bergamot hand lotion 300 mlMOLTON BROWN Superwinkel.nl
€ 30,00 € 24,99

Hoe lang zijn jullie al live?
Nu bijna vier weken. Het is een enorme struggle geweest om het platform van de grond te krijgen met ons eigen geld. We hebben een aantal problemen voor onze kiezen gekregen, die we om hebben gezet in een uitdaging met een oplossing. We zijn super trots op het aantal bezoekers dat al enorm aan het stijgen is. Die cijfers zijn echt boven onze verwachting. Leuk om te zien dat er zoveel mensen bezig zijn met bewustwording.

En waar ben je het meest trots op?
Ik vind het gaaf dit platform met Evelyn, tevens mijn beste vriendin, groot te maken. We gunnen elkaar het allerbeste en dat zorgt ervoor dat we elkaar echt naar grotere hoogte kunnen brengen. 

liefde

Grootse plannen voor de rest van 2016?
Ja! Het digitale magazine Holistik is pas het begin. In juni starten we met onze eerste serie seminars die we in samenwerking met het Conservatorium Hotel organiseren. Op deze manier brengen we online content tot leven en kunnen lezeressen kennismaken met de experts die we op Holistik regelmatig raadplegen: van Ayurvedisch therapeut tot Feng Shui expert en van yoga teacher tot psycholoog.

Hoe zou je jouw persoonlijke kledingstijl omschrijven?
Vrij klassiek, maar met een stoer randje. Zo draag ik nauwelijks hakken, ben ik dol op jurkjes, heb ik een hekel aan prints en teveel glimmende pailletten en ben ik dol op elegante grote ringen.

New Balance MRL996 sneaker van suèdeNew Balance de Bijenkorf
€ 119,95 € 35,98
Pilgrim Cosmos RingPilgrim Boozt
€ 34,95 € 24,47
DITHA JurkJOSH V JOSH V
€ 109,99 € 55,00

Wat is je ultieme guiltypleasure? Mode of non­mode.
Chocolade van Ombar, Lovechock en Glow. Daarnaast lepel ik het liefst bakjes met dressing voor over de salade leeg alsof het soep is en pakt niemand mijn paar lattes per dag met amandelmelk me af. 

Welke uitspraak is jou op het lijf geschreven?
'Dans alsof er niemand kijkt. Heb lief alsof je nooit gekwetst bent. Zing alsof niemand je kan horen. Werk alsof je het geld niet nodig hebt. Leef alsof de hemel op aarde is.'

Hoe ziet jouw doorsnee werkdag er uit?
Ik sta om 7.30u op, dan ontbijt ik even en ben ik tussen 9.30u en 10u op kantoor. Daar werken en schrijven Evelyn en ik samen; drie artikelen publiceren we per dag. Dagelijks hebben we daarnaast wat afspraken tussendoor. We hebben ervoor gekozen om Holistik niet op te zetten in samenwerking met een grote uitgeverij. En dus ligt ook de sales in onze handen. Zonder sales houdt het maken van toffe content namelijk al snel op. Na werk ga ik meestal sporten in de Akasha gym van het Conservatorium Hotel. Daarnaast doe ik aan yoga bij Delight. Ik vind het super fijn aom een drukke dag zo af te sluiten. Uit het hoofd en terug het lichaam in.

RowlandProtest Protest
€ 59,99 € 17,99
Yoga Class?ModeMusthaves ModeMusthaves
€ 19,95 € 9,95
Nike Performance ULTIMATE Fitness / Yoga anthracite/light crimsonNike Zalando
€ 74,95

Waar vinden we je in je vrije tijd? Favoriet hotspots? Mode of non­mode.
Aan de wandel in de natuur, etend bij YAY, The Meets, Venkel, Sla, Marathonweg of een Thai. Er is genoeg keus in Amsterdam. 

What’s in your bag?
Aftergarlic, handcrème van Dr. Hauschka, een pak amandelmelk, theezakjes (Pukka, Alka) en lipgloss. Oh en ik heb een portemonnee van Mulberry die ik way back ooit gekocht heb van mijn eerst verdiende centjes met een artikel in Grazia. Elke keer dat ik 'm zie, word ik daaraan herinnerd en dus blij.  

holistik

L'Occitane Immortelle Eau EssentielleL'Occitane Make-upSuperwinkel.nl
€ 22,95 € 20,99
L'occitane L'Occitane Cherry Blossom eau de toilette 75 mlEau de toiletteSuperwinkel.nl
€ 50,05 € 46,89
L'Occitane Immortelle Milk Make-up RemoverL'Occitane Superwinkel.nl
€ 34,89

Wat zijn je favoriete beautyproduct(en)?
Earth Line, Undercover deodorant, Esse en Portait of a Lady (parfum). Dit is slechts een kleine greep uit mijn beauty-collectie. Van beauty producten krijg ik nooit genoeg. Ik blijf maar verzamelen. 

En je favoriete Instagram accounts?
Ik vind op @amazoniaeu steeds weer prachtige creaties met Acai en andere fijne healthy poeders, ben dol op de food pics van @Foodora, die je óók nog eens direct kan laten bezorgen. @mariestellamaris_official is stylish en sustainable, daar kan ik me goed in vinden en @friendsofthebrands vind ik fijn om te volgen omdat ik zo kan zien waar de meiden van m’n vorige bedrijf mee bezig zijn.

Lees ook: Het interview met Sanne van Living the Greenlife

liefs, Marjolein van den Broek, Never underestimate the power of a good outfit on a bad day..

Lees meer