Girlbosses

Josha Jansen: 'De kracht van de vrouwen in Tanzania heeft veel indruk op me gemaakt.'

Marjolein, 24 september 2016

Josha Jansen: 'De kracht van de vrouwen in Tanzania heeft veel indruk op me gemaakt.'

Een prachtige bos dansende krullen, amandelvormige ogen en een berg charmantheid waar je je spontaan een grote lomperik van gaat voelen. Het is de perfecte omschrijving van Josha Jansen, marketing communicatie manager bij Marie-Stella-Maris. Vanaf het allereerste begin mocht zij meebouwen aan het conscious merk dat probeert iets terug te geven aan de wereld. Namelijk: water. En dat is een missie die je niet in de koude kleren gaat zitten. Dag in, dag uit is Josha aan het rennen en vliegen. Van event naar kantoor, naar partners naar Afrika. Afrika? Jup. Want precies daar wordt de belofte van Marie waargemaakt. Tegelijkertijd heeft Josha een fijne relatie, lieve vrienden en probeert ze zoveel mogelijk te genieten van het mooie Amsterdam. Hoe ze iets bijdraagt aan de wereld en tegelijkertijd zelf een spannend en leuk leven leidt? We vroegen het haar…

Marie-Stella-Maris

Vertel, wie ben je en wat doe je precies?
Ik ben Josha Jansen en hoewel ik eigenlijk ben opgeleid als Psycholoog, werk ik inmiddels al weer bijna 5 jaar bij Marie-Stella-Maris. Helemaal vanaf het begin. Ik ben daar verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie, maar ook de Foundation valt onder mij. Dat is het gedeelte van het bedrijf waarmee we - samen met het bestuur, de projecten voor schoon drinkwater realiseren.

Wat maakt dat je elke dag met plezier naar je werk gaat?
Ik kan hierbij niet één ding noemen. Want er zijn eigenlijk meerdere factoren. De uitdagingen die het ondernemerschap en het bouwen van een merk en organisatie met zich mee brengen vind ik super inspirerend. Maar ook mijn collega’s maken dat het elke dag weer erg fijn is om op kantoor aan te komen. Tot slot vind ik het super fijn dat we een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben; de bijdrage aan schoondrinkwaterprojecten, waar we als team van Marie-Stella-Maris keihard voor werken. Ik ga toevallig volgende week naar Tanzania, naar een projectgebied in de bergen, waar we vier jaar geleden ook zijn geweest. Het project was toen al afgerond, maar we hebben vorig jaar nog een vervolg op dat project ondersteund. Lange termijn impact is wat we nastreven; we gaan nu dus terug om te kijken hoe het gaat, en om te leren waar eventueel in de toekomst op bijgestuurd moet worden. De kracht van de vrouwen uit de lokale partnerorganisatie heeft veel indruk om me gemaakt.

Wat onderscheidt jouw baan van die van anderen?
Ik denk met name bovenstaande. En mijn baan is sowieso de allerleukste! Dat zit 'm eigenlijk in de dankbaarheid en in de variëteit. De optelsom van de sociale bijdrage, het bouwen van een merk én de vrijheid en energie van ons team, maken deze baan voor mij mijn droombaan.

Josha Jansen

gestreepte pulloverNIKKIE Ter Horst van Geel
€ 89,90 € 71,90
Isabel Marant Étoile Nelson pantalon van wolIsabel marant etoile de Bijenkorf
€ 260,00 € 182,00
Isabel Marant Étoile Slavenarmband met bedelIsabel marant etoile de Bijenkorf
€ 95,00 € 47,50

Wat is de grootste gemene deler tussen je privé en werkende leven?
Ik vind het super leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Dat ervaar ik zowel tijdens mijn werk als in mijn vrije tijd zo. Ik heb er echt lol in om mensen te leren kennen en het geeft me energie. 

Hoe combineer je jouw drukke baan met je privéleven?
Door met name bewust om te gaan met mijn tijd en aandacht. Ik heb hier eerlijk gezegd in het begin van mijn carrière ook nog wel een beetje mee geworsteld, want ik vind bijna alles leuk. Leuk om te zien, om te doen etc. Over de jaren heen leer je keuzes te maken en een balans te vinden in hoe je je aandacht verdeelt. Investeer in datgene wat voor jou het belangrijkste is en de mensen die jou energie geven; je kunt nu eenmaal niet overal met iedereen tegelijk zijn.

'Investeer in datgene wat voor jou het belangrijkste is.'

Waar geloof je in?
Altijd jezelf blijven. Openstaan om te leren. Dat er door een open blik, door zo onbevooroordeeld mogelijk en met een positieve instelling in het leven te staan, er mooie dingen op je pad zullen komen. Dit klinkt misschien wat zweverig, maar wat jij brengt, zal ook naar jou toe komen. Dat geloof ik echt. Dus wees goed voor elkaar! 

Waar ben je het meest trots op?
Dat ik nog altijd doe wat ik leuk vind en dat ik heb geleerd dat mijn intuïtie bijna altijd klopt.

Josha Jansen

Filippa K Cozy pullover in wolblend met alpacaFilippa K de Bijenkorf
€ 190,00 € 152,00
Acne Studios Boy Festival boyfriend fit jeansAcne studios de Bijenkorf
€ 240,00
adidas Superstar Animal sneaker van leerAdidas de Bijenkorf
€ 105,00 € 52,50

Wat wilde je vroeger worden?
Chirurg. Toen ik klein was, had ik toch ook al iets met mensen helpen.

Waar wil je uiteindelijk naartoe met je carrière?
Dit klinkt wellicht niet zo ambitieus, maar ik heb eigenlijk geen concrete stip aan de horizon. Wat ik wel echt belangrijk vind, is dat ik me kan blijven ontwikkelen/nieuwe dingen kan leren en dat ik uitgedaagd wordt. Hoe dit concreet er uit zal zien, we gaan het meemaken…

Wat staat er nog allemaal op jouw ‘bucket list’?
Ik wil super graag nog eens de marathon rennen. Verder denk ik bij mijn bucketlist vooral aan bepaalde plekken die ik graag nog eens zou bezoeken. Ik wil bijvoorbeeld heel graag nog eens naar Groenland, Nieuw-Zeeland en Ambon. De laatst plek is namelijk de plaats waar mijn opa vandaan komt. Dat lijkt me heel bijzonder om daar eens zelf te zijn.

'Ik word ontzettend geïnspireerd door kunst en dan met name door fotografie.' 

Wie of wat inspireert je? Waarom?
Ik word ontzettend geïnspireerd door kunst en dan met name door fotografie. Daarnaast vind ik mensen met een uitgesproken visie en een eigen kijk op dingen erg boeiend. Zij zorgen ervoor dat ik mijn horizon kan blijven verbreden en nieuwe dingen blijf ontdekken. Dat vind ik mooi.  

Hoe zou je jouw persoonlijke kledingstijl omschrijven?
Relaxt en casual. Ik houd van kwaliteit. Liefst draag ik een goede denim met een mooie katoenen blouse of juist kasjmier sweater.

Josha Jansen

Filippa K LEO Halflange jas blue blackFilippa K Zalando
€ 409,95 € 284,95
Filippa K Losvallende blouse van zijdeFilippa K de Bijenkorf
€ 210,00 € 126,00
Won Hundred ELISSA Pantalon blackWon Hundred Zalando
€ 159,95 € 127,95

Wat is je favoriete kledingstuk op dit moment?
Mijn broek van Bananatime, deze heeft een print van Bleeding Flowers en keer op keer word ik er weer blij van.

Wat zijn je favoriete merken?
Marie-Stella-Maris, Won Hundred, Bananatime, Isabel Marant Étoile en Acne Studios.

Welke items staan op je 2016 wishlist?
Ik wil heel graag schoenen van Marni. Om precies te zijn: Marni lace-up derby’s met fringe, kleur - Black E Moon Rock. Daarmee zou je mij héél gelukkig maken!

Wat is je ultieme guilty pleasure?
Tony Chocolonely Caramel Zeezout.

Marie-Stella-Maris

Sagaform Green Plantenstolp Groot - GroenLiving.nl
€ 49,99
Karlsson Marble Delight Wandklok 30 cm - Wit/koperKarlsson Living.nl
€ 50,00
Menu POV Kandelaar - ZwartMenu Living.nl
€ 49,95

Nog een gekke gewoonte waar we ons in kunnen herkennen?
Ik ben met sommige dingen een tikkie neurotisch, ik houd bijvoorbeeld meer van even getallen dan van oneven getallen. Daarom zet de volumeknop van de autoradio altijd op een even getal. Al zijn 15 of 25 ook goed. Haha!

Welke uitspraak is jou op het lijf geschreven?  
It’s a good day to have a good day!

What’s in your bag?
Haha dit is totaal niet spannend hoor. Het komt meestal neer op mijn telefoon, een lipbalm van Marie-Stella-Maris, mijn sleutels, een pen, m’n portemonnee en een mini flesje zonnebrand voor m’n gezicht.

Welke Instagram accounts volg je graag?
@ganni voor inspiratie en mooie dingen, @celestebarber om stuk te gaan hahaha, en @mariestellamaris_offical natuurlijk...

Lees ook: Gabi van Ingen: 'En dan heb je opeens je huis opgezegd'.

liefs, Marjolein van den Broek, Never underestimate the power of a good outfit on a bad day..

Shop meer van

Truien Jas Broeken

Lees meer