Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Girlbosses

Josh van JOSH V: 'Internationale groei staat bovenaan de wishlist.'

Kristel, 18 augustus 2016

Josh van JOSH V: 'Internationale groei staat bovenaan de wishlist.'

Eindeloos lange benen, haar dat áltijd goed lijkt te zitten en een eigen kledingmerk dat als een trein gaat. Josh Veldhuizen, het brein achter én gezicht van JOSH V, has got it all. Zes jaar geleden konden we haar op de voet volgen dankzij het tv-programma Modemeisjes Met Een Missie en zagen we hoe ze het inmiddels ongekend populaire JOSH V opzette. Nu lijkt het hek van de dam; inmiddels heeft Josh ruim 35 mensen in dienst, moest ze vanwege de enorme groei verhuizen naar een groter pand en lijkt internationalisering opeens geen onbereikbaar doel meer. Een modemeisje met een geslaagde missie, lijkt me zo. Omdat haar nieuwste collectie - EIGHTEEN - vanaf deze week te koop is (hoera!) vonden we het tijd voor een babbeltje met deze powervrouw. Lees je mee?

JOSH V

Hi Josh! Alles goed? Kun je kort uitleggen hoe een collectie tot stand komt?
Een collectie begint met het opdoen van inspiratie en dat doe ik eigenlijk non-stop, het hele jaar door. Aangezien ik vier keer per jaar - elk seizoen - een collectie ontwikkel, bundel ik alle inspiratie van die maanden ervoor die ik gaandeweg heb verzameld. Vervolgens analyseer ik deze en dan ontstaat er vaak vanzelf een thema. Ook het kleurbeeld wordt dan bepaald. Het type stoffen is vaak afhankelijk van het seizoen en die selecteer ik tijdens het maken van de tekeningen van alle items. Er wordt net zo lang getekend tot er een uitgebalanceerde collectie ontstaat. Elk artikel wordt geschetst, uitgetekend, de afmetingen en fit worden bepaald, de stof gekoppeld en dan wordt er een proto gemaakt. Deze wordt doorgepast en beoordeeld en eventueel gewijzigd en dan komt er een tweede proto. Hierna komt er een perfect sample, waarmee wij de shoots doen en welke wij showen aan onze partners. De gehele collectie wordt aan de hand van deze samples ingekocht voor alle landen en voor onze online store.

ANNE TopJOSH V JOSH V
€ 99,99
FLAIR BroekJOSH V JeansJOSH V
€ 129,99
ISABELLA TruiJOSH V JOSH V
€ 99,99

En als je weet wat er ingekocht wordt?
De artikelen worden dan ontwikkeld; dit is een lang, ingewikkeld en intensief proces voor het team. Patroonmakers, fit control, quality control, labtesten, wastesten, productie sampling, doorpassessies en final checks komen hieraan te pas. Vele reizen naar onze productielanden zijn hiervoor nodig. Ik produceer via mijn eigen kantoor in Azië, dus daar zit ook een team dat nauw samenwerkt met het team in Nederland. Uiteindelijk worden alle collecties vanuit de productielanden ingevaren, ingereden of ingevlogen en komen die samen in ons warehouse. Daar wordt alles nog eens gereconditioneerd en daarna uitgestuurd naar onze partner stores in binnen- en buitenland. Je kan je nu dus vast wel voorstellen dat wij al een jaar bezig zijn met de collectie voordat jullie deze in de winkels zien hangen!

JOSH V

Welk item uit je eigen collectie is jouw favoriet? 
Ik ben supertrots op onze mooie schoenen van dit seizoen en ook het knitwear is prachtig geworden! Ik kan haast niet wachten tot het weer winter is en we ons weer warm moeten aankleden...

Terugkijkend naar je allereerste collecties, welke ontwikkelingen heb je in de loop der jaren doorgemaakt?
Jeetje, heb je een uurtje? Dat zijn er nogal wat namelijk! Haha! Een lang verhaal kort; professionalisering in de breedste zin van het woord. Ik begon vanuit pure passie voor mode, maar eigenlijk wist ik niet waar ik aan begon. Ik deed alles in mijn eentje: design, productie, sales, marketing, logistiek, zelfs pakketjes inpakken voor de webshop deed ik zelf. Dit is nog maar 6 jaar geleden, maar het voelt als 20 jaar! Ik heb mezelf afgelopen jaren helemaal suf gewerkt, maar tegelijkertijd ben ik ook veel wijzer geworden. Daarnaast heb ik een ge-wel-dig team om mij heen weten te verzamelen van ongeveer 35 mensen die fulltime bij JOSH V werken. Hun kennis, inspanning en passie krijg ik er daardoor bij en dat zie je terug in alle collecties natuurlijk. We zijn nu een geoliede machine, maar wel eentje die draait op positieve energie, professionaliteit, persoonlijkheid, ambitie en passie. 

JOSH V

Hoe zorg je dat jouw merk zich onderscheidt van andere merken?
JOSH V maakt zeer consistent hele sterke collecties. Ze zijn herkenbaar, vernieuwend en van zeer goede kwaliteit. Daarnaast zie je hoe betrokken wij zijn bij het product. Dit zie je in afwerking, pasvorm, details en stof. Tegelijkertijd proberen wij onze klanten te inspireren met onze social media kanalen, waar je non-stop gevoed wordt met leuke sets kleding. Ook bieden wij de hoogste service mogelijk en daar ben ik enorm trots op. Dit is namelijk voor een relatief klein en jong bedrijf als JOSH V zeer uniek. We blijven ons supersnel ontwikkelen, verbeteren en uitbreiden, om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen.

JULIE VestJOSH V JOSH V
€ 159,99
YASMINE KettingJOSH V JOSH V
€ 49,99
FLAIR BroekJOSH V JeansJOSH V
€ 129,99

Waar ben je het meest trots op?
Op het JOSH V Team. Op ieder van hen en hoe zij met elkaar samenwerken. Zo snel groeien is namelijk niet altijd makkelijk, maar iedereen past zich razendsnel aan. Of dat nu een nieuw pand is, nieuwe collega's of nieuwe uitdagingen. Echt fantastisch!

Wat zijn je plannen voor het komende jaar?
De collecties uitbreiden met nieuwe producten en mooie samenwerkingen met internationale partijen ten behoeve van onze internationale uitbreiding. 

JOSH V

Welke droom hoop je in de komende jaren te verwezenlijken?
Ik roep liever niet van alles, actions speak louder than words. Maar het mag duidelijk zijn dat het JOSH V Team enorm ambitieus is en dat internationale groei ergens bovenaan op ons lijstje staat. Ik moet wel toegeven dat ik vijf jaar geleden niet had kunnen voorzien hoe succesvol JOSH V vandaag de dag is. Ik ben er enorm dankbaar voor, en trots, maar het is onvermijdelijk dat ik daardoor de lat steeds hoger leg en de ambities groter worden. Gelukkig heb ik het hele team mee en is iedereen super enthousiast over alle plannen!

SIMOON BlouseJOSH V JOSH V
€ 119,99
LAURIEN JurkJOSH V JOSH V
€ 159,99
ELLAMAE SneakersJOSH V JOSH V
€ 179,99

Wie of wat inspireert jou?
Mooie succesvolle internationale modebedrijven inspireren mij op verschillende manieren, zoals de prachtige collecties van Balmain en de manier waarop Michael Kors of bijvoorbeeld Phillip Plein als merk in de markt zijn gezet. Ik analyseer deze en probeer van hun successen of succesformules te leren. 

Wat wilde je vroeger worden?
Mijn vader was mijn grote voorbeeld; ik wilde ook ondernemen. Hij was elke dag aan het werk, reisde veel en liet zich door geen enkele tegenslag tegenhouden. Die passie voor ondernemen heb ik van hem. Tegelijkertijd liep ik als klein meisje modeshows door de woonkamer van zelfgemaakte kleding als er visite was. Dus die combinatie klopt precies!

JOSH V

Hoe zou je jouw persoonlijke kledingstijl omschrijven?
Ik heb twee of drie looks, maar altijd wel typisch Josh geloof ik. Soms elegant, soms sexy, soms stoer maar altijd vrouwelijk en stijlvol. Althans, dat probeer ik natuurlijk, haha! Je herkent mij aan mijn 'thigh high boots' of hoge pumps en skinny jeans, gecombineerd met een zakelijke blouse, of ik heb een joggingpakje aan met een rommelige knot op mijn hoofd. Als ik een romantisch diner heb, ga ik het liefst in een cocktailjurkje. 

Wat is je favoriete kledingstuk op dit moment? En waarom?
Mijn Charla Blouse van JOSH V. Hij zit top, ziet er chique uit, kan altijd, overdag of 's avonds voor elke gelegenheid. Het is daarom ook een JV Essential en altijd te verkrijgen online of via onze partner stores. Het is zo'n item dat elke vrouw in haar kast moet hebben!

EMMA JumpsuitJOSH V JOSH V
€ 189,99
LYLA T-shirtJOSH V JOSH V
€ 59,99
ANELA TasJOSH V JOSH V
€ 179,99

Welke items staan er op je wishlist voor 2016?
Mijn nieuwe collectie is nu uit, dus daar ga ik natuurlijk helemaal los mee. Zoals ik al zei zitten er prachtige schoenen in de collectie. Mijn 'signature thigh high boots' bijvoorbeeld! I can't wait... Verder moet ik bekennen dat mijn wishlist continue verandert en doordat ik zelf ontwerp ik alles kan maken wat ik wil hebben, dus ik voorzie mijzelf volledig van al mijn droomitems! Dat is wel een luxe natuurlijk. Verder ben ik dol op tassen, dus houd ik al mijn favoriete design labels redelijk goed in de gaten...

JOSH V

Wat is je ultieme guilty pleasure? Mode of non­-mode.
Ik ben dol op mooie reizen maken. Ik ben altijd aan 't werk, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat, vaak ook in het weekend. Dus ALS ik dan op vakantie ga, dan wil ik echt ultiem genieten van mooie, luxe, bijzondere plekken. Op het moment dat ik dit schrijf, ben ik op Santorini. Ik lig letterlijk te zonnen aan een idyllisch zwembad. Het is hier prachtig en ik kom volledig tot rust! Je kan op mijn Instagram zien hoe mooi het hier is...

DACIA TruiJOSH V JOSH V
€ 99,99
GISELLA RokJOSH V JOSH V
€ 109,99
JULIA ArmbandJOSH V JOSH V
€ 37,99

Welke uitspraak is jou op het lijf geschreven?  
"Have more than you show, speak less than you know", dat is een van mijn vele favoriete uitspraken. Elk seizoen zie je op mijn it-shirts in de collectie nieuwe favoriete quotes voorbij komen! 

Tot slot: wil je zelf nog iets kwijt?
Nou, hooguit een kilo of twee, drie. Die bikini zit namelijk een tikje strak momenteel en heb een beetje weinig gesport de laatste tijd.... ;)

Lees ook het interview met Paulien van O My Bag

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Shop meer van

JOSH V

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer