Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Je uitgroei verbergen? Zo doe je het

Kristel, 01 januari 2018

Heb je net je lokken mooi in een kleur geverfd, zie je na 4 weken al een kleine uitgroei. Bummer! Haar groeit gemiddeld zo´n 1 centimeter per maand. Maar bij de één groeit het haar sneller dan bij de ander.

Als je het verft ontkom je er niet aan je manen om de twee maanden bij te tippen. Bij blond haar geeft een beetje uitgroei meer diepte, maar andersom staat het minder fraai. Dus hoe moet je die uitgroei verdoezelen?

5 tips om je uitgroei te verbergen

#1 Vermijd een scheiding. Je haar strak in een scheiding dragen legt alleen maar de nadruk op je roots en uitgroei. Draag je haar iets wilder en gooi je haar een keer naar de andere kant. Niet alleen creëer je zo meer volume, maar valt je uitgroei ook minder op.

#2 Accessoires. Haarlak, gel en dergelijke producten zijn ook niet best voor je uitgroei en benadrukken dit alleen maar. Draag daarom leuke accessoires zoals een pet, hoed of haarband.

#3 Vlechten. Mooi vlechtwerk does the trick! Vooral een ingevlochten vlecht verlegt de aandacht op een elegante manier. De kleurverschillen zorgen alleen maar voor meer diepte en een speelsere look.

#4 Droogshampoo. Een droogshampoo komt goed van pas bij het verbergen van uitgroei; de shampoo maakt je haar schoner en minder vet. Alsof je je haar net gewassen hebt. Droogshampoo is verkrijgbaar in verschillende kleuren en sommige bedekken zelfs de uitgroei tijdelijk.

#5 Haarstift. Mascara voor in je haar, foundation haarstiften, mini verfsetjes alleen voor de uitgroei. Het is er allemaal. De kleur zal alleen anders zijn dan de kleur die je hebt (via de kapper of een pakje bij de drogist). Maar een tijdelijke oplossing is het wel.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer