Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Je haar föhnen? Pas op dat je deze fouten niet maakt

Kristel, 01 januari 2018

Als je het haar op de juiste manier föhnt, creëer je een prachtige, volumineuze coupe. Maar toch is het resultaat niet altijd wat je voor ogen had. Herkenbaar? Dit zijn de vijf meest gemaakte föhn fouten die je moet voorkomen.

6x Fouten die je maakt bij het föhnen

#1 De verkeerde borstel

De grootste fout is het gebruiken van een metalen borstel. Het metaal van de borstel wordt bij het gebruik van een föhn heel snel warm. Hierdoor beschadig je het haar en kan het sneller afbreken. Kies daarom voor een houten, ronde borstel.

#2 Geen opzetstuk op de föhn

Het opzetstuk zit er niet voor niets bij ladies! Het zorgt er voor dat je goed kan richten en je haar dus beter in vorm styled. Ook voorkom je verbranding en beschadiging van het haar als je het opzetstuk gebruikt.

#3 Te nat haar

Zorg ervoor dat het haar al een beetje droog is voordat je het gaat föhnen. Hierdoor breekt je haar minder snel af én bespaar je veel tijd tijdens het föhnen. Ook absorberen stylingsproducten en verzorgingsproducten minder goed op te nat haar. Föhn daarom op droog of bijna droog haar en je bent verzekerd van een perfecte coupe.

#4 Te heet föhnen

Zorg ervoor dat de föhn op een lage stand staat. Dit helpt het haar te ontklitten en het zorgt ervoor dat het haar niet uitdroogt. Heb je krullen? Dan is het belangrijk dat je altijd op een lage temperatuur föhnt. Als je dit niet doet kun je het haar té droog maken, met als resultaat pluizig haar.

#5 De föhn op één plaats houden

Als je het haar föhnt is het belangrijk dat je de föhn blijft bewegen over het haar. Wanneer je de föhn te lang op één plek houdt kan het haar daar te warm worden en zelfs afbreken en dat willen we graag voorkomen, nietwaar?

#6 Je wisselt niet van temperatuur

Als je coupe bijna helemaal droog is, kan je beter de koude stand van je haarföhn gebruiken. Dit is beter voor je lokken en je kapsel blijft op deze manier langer in model zitten. Een win-win situatie dus!

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer