menu
haarborstel schoonmaken
Beauty

Jakkes: waarom je vandaag nog je borstel schoon wilt maken

Sarah, 26 mei 2020

Dat vieze borstels niet al te fris zijn is waarschijnlijk geen nieuws voor je. Al is het nóg een stuk erger dan je denkt.

Nu we het met de huidige crisis vooral over hygiëne hebben, kan ook je grote harige vriend wel een uitgebreide douchebeurt gebruiken. Je realiseert het je misschien niet, maar hij trekt een ontzettend grote berg viezigheid aan. Gebruik jij dagelijks een borstel? Lees dan vooral verder - als je durft.

Het belang van een schone borstel

Een heel vies verhaal, maar het is een feit: tussen de haren van je borstel zitten stofdeeltjes, huidschilfers, haarproducten en een mix van oliën. Ze trekken ook nog eens schimmels en bacteriën aan die genieten van al deze viezigheid. Dat wil je niet op je versgewassen haren smeren. Toch? Zorg er daarom voor dat je je borstel regelmatig een schoonmaakbeurt geeft. Dit kun je het beste doen door eerst de oude haren los te maken en te verwijderen met een puntig voorwerp. De borstel kun je in een sopje van shampoo schoonmaken met je vingers. Laat je schone borstel aan de lucht drogen (eventueel op een doekje). Et voilà: weer zo goed als nieuw!

Of shop hier een nieuwe, frisse borstel

Salsa Red SALSA RED
–10%
€13.45 €14.95

Tangle Teezer | ICI PARIS XL

Salsa Red SALSA RED

De Tangle Teezer® is dé borstel die het haar pijnloos ontklit zonder het te beschadigen en/of af te breken. De Tangle Teezer® kan gebruikt worden op zowel nat als droog haar en is eenvoudig in gebruik. Aangezien het haar minder afbreekt zal het haar door het gebruik van de Tangle Teezer® voller en gezonder aan gaan voelen. De borstel is geschikt voor stijl, krullend en afro/kroes haar. Daarnaast ideaal voor de dragers van haarextensions, pruiken en haarstukken. Kortom de Tangle Teezer® is niet vergelijkbaar met een andere borstel.Tangle Teezer Thick & Curly Salsa RedDe Thick & Curly gaat gemakkelijk door het krullend en afro haar heen, waardoor klitten eenvoudig worden verwijderd. De tanden van deze Tangle Teezer zijn langer 4mm en sterker. De borstel heeft een FirmFlex Technology, dat betekent dat de tanden hard en flexibel zijn. Het haar kan zo makkelijk worden uitgeborsteld, zonder trekken of scheuren. De borstel kan zowel gebruikt worden op droog en nat haar.
Ga naar ICI PARIS XL
Original - Original New Original Liliac

NIET BESCHIKBAAR

Tangle Teezer | ICI PARIS XL

De originele professioneel ontwarrende borstel.Kom met minimale moeite en zonder haarbreuk of schade van knopen en klitten af, dankzij de ontwarrende Tangle Teezer® haarborstel met de unieke tanden die door het haar glijden en het zacht en glanzend maken, zonder dat u eraan hoeft te rukken en trekken.
Ga naar ICI PARIS XL
S-Serie S5

NIET BESCHIKBAAR

Jaguar | Hairandbeautyonline.com

Jaguar S-Serie S5 Jaguar S-Serie S5 is een stylingborstel met kunststof borstelharen en noppen, die het haar ontzien. Het borstellichaam is bekleed met rubber. Dit voelt goed aan op de hoofdhuid.Jaguar S-Serie S5 is verkrijgbaar in de kleur mat zwart.
Ga naar Hairandbeautyonline.com
Ceramic + Ion Thermal Borstel

NIET BESCHIKBAAR

Olivia Garden | Hairandbeautyonline.com

Olivia Garden Ceramic + Ion Thermal Borstel Olivia Garden Ceramic + Ion Thermal Borstel is een professionele haarborstel. Deze borstel bevat het geavanceerde ceramic-ion technologie. Dit zorgt voor een antistatische werking. Het interne luchtstroom systeem zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en een snelle droging van het haar. Deze borstel is licht in gewicht en heeft een comfortabele grip. Olivia Garden Ceramic + Ion Thermal Borstel is bestand tegen vocht en hoge temperaturen.Specificaties: Keramische coating Ceramic-ion technologie Antistatisch Interne luchtstroom Comfortabele grip Bestand tegen hoge temperaturen Olivia Garden Ceramic + Ion Thermal Borstel is verkrijgbaar in CI-20 ¾?, CI-25 1?, CI-35 1 3/8?, CI-45 1 3/4", CI-55 2 1/8?, CI-65 3 ½? en CI-80 4 ¼?.
Ga naar Hairandbeautyonline.com
V-Serie Vent 2

NIET BESCHIKBAAR

Jaguar | Hairandbeautyonline.com

Jaguar V-Serie Vent 2 Deze borstel geeft een echt wellnesseffect door 100% haar van wilde zwijnen met nylonpin. De nylonpin is voorzien van kogelkop, bijzonder zacht voor de hoofdhuid. Voor gemakkelijke ontwarring van het haar, goed geschikt voor extensies. Ideale luchtdoorstroom van het borstellichaam (Air Floated). Jaguar V-Serie Vent 2 wordt geleverd inclusief pen voor het opdelen van het haar.
Ga naar Hairandbeautyonline.com
BTS Mini Brush Metallic Silver 1st

NIET BESCHIKBAAR

Boots | Boots

BTS Mini Brush Metallic Silver 1st
Ga naar Boots
Haarborstel Bloemen en Gezichten

NIET BESCHIKBAAR

Rock And Ruddle | Cotton Spa

Rock & Ruddle Alexandra en Jackie, de ontwerpsters van Rock&Ruddle zijn al jaren vriendinnen. De dames hebben samen gewerkt bij L´Oreal, op de afdeling voor het ontwerpen van geur. Daar hebben ze geleerd: om hoogwaardige producten te creëren, aandacht voor detail en hoe een bedrijf werkt. Iets wat ze later in de praktijk nodig zouden hebben. Toen op een dag Alexandra haar borstel was verloren, was het moeilijk om een vervangende borstel te vinden met natuurlijk haar en van goede kwaliteit. Het leek de dames interessant om naar het probleem te kijken. Toen kwam Alex met het idee om zelf een reeks van borstels te ontwerpen. Zo was Rock&Ruddle geboren! Inmiddels worden de borstels verkocht aan warenhuizen, kappers en kapsalons zowel in Verenigd Koninkrijk als internationaal.   De Borstels van Rock & Ruddle De haarborstels van Rock & Ruddle zijn kwalitatief erg hoog. Ze zijn allemaal gemaakt van fijn natuurlijk varkenshaar en zijn geschikt voor alle haartypes. Dankzij dit varkenshaar, worden de natuurlijke oliën die door de hoofdhuid worden geproduceerd verspreid over heel het haar, waardoor het glanzend en gezond blijft. In elke tand van de borstel zit een nylon draadje die zorgt dat de borstel door ieder type haar heen kan. De rubberen strip geeft net genoeg soepelheid, zodat er niet aan het haar wordt getrokken tijdens het borstelen. Dit zorgt ervoor dat het haar niet wordt beschadigd. De borstels zijn in verschillende prints verkrijgbaar. Daarnaast zijn er twee baby borstels verkrijgbaar, met zachter gebleekt varkenshaar.
Ga naar Cotton Spa
Kun je je haar beter 's ochtends of 's avonds wassen?

Lees ook

Kun je je haar beter 's ochtends of 's avonds wassen?

Beauty

Tips om je haar sneller te laten groeien

Lees ook

Tips om je haar sneller te laten groeien

Beauty

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer