Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Is je haar slecht geknipt? Dit kun je doen

Kristel, 01 januari 2018

Eindelijk heb je de beslissing genomen om jezelf een nieuwe hairdo aan te meten. Je hebt een afspraak bij de kapper gemaakt en een Pinterest bord als sneltoets ingesteld op je telefoon om alle inspiratie te laten zien. Vol verwachting zit je in de kappersstoel te wachten op het resultaat.

Maar dan: help! Je haar is verknipt en je bent totaal niet tevreden! Herkenbaar? Vast. Iedereen heeft het wel eens meegemaakt dat een bezoek aan de kapper eindigde in een dal van tranen. Goed nieuws: je haar groeit snel weer aan. Wij hebben enkele tips hoe jij zonder schaamte de straat op kunt met je slecht geknipte kapsel.

Zo beperk je de schade bij verknipt haar

#1 Short hair do care. Ai, je had een stoer pixie kapsel in gedachte maar het lijkt er bijna op alsof de beesten aan je lokken hebben zitten knagen. Niets geen trendy hairdo, maar lelijke pieken. Niet getreurd, je haar groeit ongeveer tot een centimeter per maand. Om de natuurlijke haargroei een handje te helpen kun je prenatale vitamines of multivitaminen nemen, voldoende water drinken en enkel voedzame gerechten eten. Ook serums en andere haarproducten kunnen je lokken een goede boost geven. Omdat je haar bestaat uit dode proteïnes, versterken proteïnebehandelingen je haar. Daarnaast kunnen ook hydraterende producten een handje helpen.

#2 Haaraccessoires. Een haarband, haarsieraad, sjaal of pet doen wonderen voor je fout geknipte coupe. Experimenteer met verschillende accessoires zoals speldjes en gooi ook eens je scheiding een andere kant op. Nog een tip: verleg de aandacht met mooie make-up en fashionable kleding.

#3 Haar wassen. It’s ok to be dirty sometimes! Te vaak je haar wassen verwijdert de natuurlijke olielaag, waardoor het snel uitdroogt en breekt. Dat is uiteraard het laatste wat je wil! Je mag je haar elke dag nat maken voor een fris gevoel, maar laat de shampoofles soms achterwege. Ook droogshampoo is geen goed alternatief als jij je lokken wilt laten groeien.

#4 Extensions. Een redder in nood voor veel en veel te kort geknipt haar zijn: extensions. Extensions zijn er in verschillende soorten: clip-in extensions of extensions die je in je haar vlecht. Permanente extensions zijn natuurlijk niet bevorderlijk voor je haargroei, maar wel een goede oplossing zodat niemand je verknipte kapsel ziet.

#5 Ga terug naar de kapper. Dit is misschien eng! Maar als je niet tevreden bent, is het belangrijk dit aan je kapper te laten weten. De kapper wil tenslotte haar klanten tevreden houden en wil ook dat je een volgende keer terugkomt. Hij of zij zal er veel voor over hebben om je tevreden te houden. Je kunt de kapper ook vragen wat je kan doen om de schade te beperken.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer