Girlbosses

Interview: Maria Tailor & Tamara Elbaz

Marlies, 21 juli 2013

Interview: Maria Tailor & Tamara Elbaz

Modemeisjes Maria Tailor en Tamara Elbaz hadden een missie. Het is een meisjesdroom die nu werkelijkheid wordt. Van modegroep Zantman kregen de twee vrouwen de kans om Percy, het merk van de gelijknamige designer Percy Irausquin die in 2008 overleed, over te nemen. 'We hoefde er geen seconde over na te denken.'

Interview Maria & Tamara
CC: Collection -PRC

Hoe is het plan voor Collection-PRC ontstaan?
Het was altijd onze meisjesdroom om een eigen kledinglijn te hebben. Dit voorjaar besloten we daarom een aantal prominente modebedrijven te benaderen om te kijken wat de mogelijkheden waren. Zantman was de eerste partij. Die gesprekken waren zo positief dat ze ons aanboden het merk Percy te kunnen overnemen; Een merk dat heel succesvol was, maar de laatste tijd toch een zekere spirit miste. Percy was echt een veelbelovend talent met een unieke stijl, we hoefden dus geen seconde na te denken en besloten het merk te kopen. Zantman blijft ons ondersteunen met inkoop en productie. Wij zelf zorgen voor de PR, het design en de verkoop.

Ligt de collectie dicht bij jullie eigen stijl?
Zeker. De eerste collectie 'Celebrate!' is glamorous, chic en super vrouwelijk. Het is een complete collectie musthaves om er sexy, stijlvol en zelfverzekerd uit te zien tijdens de feestdagen. Elementen uit onze eigen stijl - veel gouden en metallic details, glans en animal print- vind je er in terug.

Valerie Minirok goudkleurigValerie Zalando
€ 244,95 € 194,95
Ivy Blouse IvoryModstrom Fabriq
€ 69,95 € 35,00
Fab pumpsFAB DenimPlus
€ 149,95 € 104,95

Hoe zouden jullie je eigen stijl dan beschrijven?
Tamara: Mijn outfits zijn vooral zakelijk en chic, waarbij ik high-end merken combineer met meer commerciële namen. Ik ben helemaal gek op de stijl van Victoria Beckham. Maria: Ik hou meer van goud en prints. De outfits die ik heb ontworpen zijn dan ook wat speelser, meer uitdagend en wat meer uitgesproken. Ik vind bijvoorbeeld de stijl van Kim Kardashian ontzettend gaaf.

Jullie willen de Percy touch in stand houden. Wat betekent dat voor jullie en hoe pakken jullie dat aan? Percy stond bekend om zijn kleurrijke, sexy jurken. Hij kon alle vrouwen extreem zelfverzekerd laten voelen in zijn creaties. Wij willen dan ook zijn handtekening in de collectie houden door luxe stoffen en rijke kleuren te gebruiken. Wij besteden veel aandacht aan de details, pasvorm en afwerking. Natuurlijk kunnen wij niet tegen zijn extreem goede gevoel voor ontwerpen op, maar we willen samen met Zantman dat Percy niet vergeten wordt.

Morgan FRIZEL Cocktailjurk ZwartMorgan Zalando
€ 69,95 € 48,95
Revlon Super Lustrous Lipgloss 04 Nude LustreRevlon OnlineMakeup
€ 9,39 € 8,45
Ted Baker Portemonnee van generfd leerTed Baker de Bijenkorf
€ 140,00


Waar vonden jullie inspiratie voor de collectie?
De collectie is een mix van onze favoriete items en de laatste catwalk trends uit Parijs, Milaan en New York. Verder zijn we enorm geïnspireerd door de laatste collecties van Balmain en Givenchy, de absolute trendsetters van afgelopen jaar.

Wat zijn jullie favorieten op modegebied op het moment?
Tamara: Met stip op nummer 1 staat Balmain. Ik kan mezelf helemaal verliezen in de collecties die ze op dit moment uitbrengen. Ik vind echt àlles mooi! De pasvorm is geweldig en elk item is rijk vormgegeven en super vrouwelijk. Combineer het met mijn favoriete Celinebag en hoge Louboutins en je ziet er uit om door een ringetje te halen. Maria: Wat ik ontzettend leuk vind is de trend om luxe artikelen te mixen met basics. Een pailletten rokje met een rijke uitstraling te combineren met een basic top bijvoorbeeld. Het bekende mix and match.

Wat is jullie droom met Collection PRC?
Wij zouden heel graag honderden verkooppunten willen hebben in Europa, zelfs daar buiten. Ook willen we eigen winkels openen. We hebben het voordeel dat Zantman hier enorm veel ervaring in heeft. Daarnaast zouden we het ook superleuk vinden om de collectie uit te breiden met accessoires en schoenen. Genoeg ambities voor de komende tijd dus!

Set broeken 38672 GrijsSet Jeroen Beekman
€ 159,95 € 95,95
imitatieleren jasjeMango wehkamp.nl
€ 69,99 € 49,99
Pieces Carla Leather SandalPieces Nelly.com
€ 39,95

De Percy-stijl leeft subtiel door in de Collection-PRC van Marie en Tamara. En hopelijk kunnen we daar nog lang van genieten.

liefs, Marlies Bax,

Lees meer