Girlbosses

Interview: Janne Schra

Marlies, 31 augustus 2013

Interview: Janne Schra

'This video contains 98% Janne Schra in a wide selection of colors, flavors and shapes, and 2% Tim Haars. He’s different anyway!' Ik giechel. Het eigenwijze onderschrift past perfect bij Janne Schra's nieuwe nummer Different. Bekijk deze clip, want Janne is los! Als ex-Room Eleven front women steelt ze nu in haar eentje de show. 'Ik hoef me niet langer achter een bandnaam te verschuilen.'

Interview: Janne SchraCC: Janne Schra

Hoe is je liefde voor muziek ontstaan?
We hadden vroeger thuis een piano. Ik denk dat daar mijn liefde begonnen is. Dat je op zo'n ding zelf liedjes kunt maken, dat was, is én blijft een wonder. Ik maak vanaf mijn achtste al pianoliedjes, op mijn vijftiende ben ik er bij gaan zingen. De muziek die ik nu maak, heeft als basis een goed liedje dat op gitaar of piano overeind blijft. Daarna kleur ik het in met instrumenten die voorkomen binnen jazz, folk, gypsy en pop.

Wat is het verhaal achter je laatste album 'Janne Schra'?
Ik was er aan toe om onder mijn eigen naam te gaan werken. Ik was er klaar voor om te zeggen: Dit ben ik en ik hoef me niet langer achter een bandnaam te verschuilen. De rode draad in het album is toch wel 'geluk vinden en niet weten hoe je er mee om moet gaan.'

Vila Jumpsuit »KHEL PLAYSUIT«Vila OTTO
€ 49,95
Liebeskind MACIE Schoudertas BruinLiebeskind Zalando
€ 129,95 € 94,95
classic fifties badpak Cherry WhiteTopVintage
€ 92,50

Waar vind je inspiratie voor muziek?
Ik vind inspiratie in mensen, hun gedachten en gedrag. En in die van mezelf. In liefde, in pijn, maar ook in grappige kleine dingetjes die mij verwonderen. Ik houd ervan om bestaande dingen opnieuw te bekijken, zodat ik er een nieuw gevoel bij krijg. Ik twitter dat soort dingen altijd. Laatst liep ik 's nachts over Terschelling. Het licht van de vuurtoren kwam steeds voorbij en ik dacht: het lijkt wel alsof die vuurtoren mij steeds heel even belangrijk maakt. Dat kon ik toen delen met de wereld, zodat de mensen die dat lazen misschien ook ineens anders dachten over vuurtorens.

Hoe kleed je je het liefste on en off stage? 
Off stage kleed ik me heel "off". On stage juist weer zo "on" mogelijk met veel glitters en felle kleuren. Nee, het mag niemand ontgaan zijn dat ik daar stond.

SENDRA PETER BARBADOS 9978Sendra bySmits
€ 171,00
TopVintage exclusive ~ Miss Fancy Dalilah Dress BlackRock steady clothing TopVintage
€ 69,95
lang vestICHI wehkamp.nl
€ 64,95 € 44,95

Shop je wel eens online? En heb je nog een webshop tip? 
Ik tip sowieso de webshop van een vriendin van mij met allemaal bijzondere handschoenen: Thomasine gloves. Daarnaast ook Sjiekboutique, Leg-inc.nl, Anneloes Ouwehand, Sabine Staartjes en TopVintage. Ook tip ik het merk MinkPink!

Aan welk kledingstuk heb je een speciale herinnering? 
Ik heb wel bijzondere herinneringen aan mijn tweedehands appelriem. Het waren twee zilveren appels aan een elastieke band die aan elkaar konden hechtten. Zucht. Wat hield ik van dat ding. Helaas is hij vlak voor een optreden kapot gegaan.

Heb je ook nog een beauty tip?
Ik zag laatst een meisje voor de spiegel staan. Ze keek zo moeilijk terwijl ze haar haar goed deed. Ik zei dat ze erbij moest lachen. Toen ze ook echt moest lachen, zag ze er meteen geweldig uit!

50s Black Cherry Blossom swing halter dressHearts & Roses TopVintage
€ 49,95
Weleda Rosa Mosqueta vitaliserende light gezichtscremeWeleda Dagcrèmewehkamp.nl
€ 15,25 € 14,04
Miu Miu Dameszonnebril 0MU04OS 1AB1E2 57Miu Miu de Bijenkorf
€ 190,00

Mijn versleten Room Eleven CD werd direct weer afgestoft. Meer weten en horen van Janne Schra, kan op haar website. En lees ook onze andere interviews met inspirerende vrouwen.

liefs, Marlies Bax,

Lees meer