Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Fashion

Inspirerende vrouwen op Instagram

Kristel, 07 maart 2019

We kunnen ons uren vermaken op Instagram, scrollend langs perfecte plaatjes van perfecte mensen op perfecte plekken. Maar soms willen we ook wel eens iets anders. Iets dat minder perfect is. Foto's van mensen die lak hebben aan de zogenaamde regels en de dingen op hun manier doen. 

En ter ere van International Women's Day hebben we een aantal inspirerende, vernieuwende, excentrieke, opvallende en eigenzinnige vrouwen op een rij gezet. Omdat deze vrouwen ons inspireren om ons buiten de gebaande paden te begeven. Om ons niks aan te trekken van hoe het hoort of wat men van ons verwacht. Deze vrouwen doen precies waar zij zin in hebben. En dat bewonderen we enorm. 

@baddiewinkle

Waarom zou je géén felgekleurd badpak / neon fietsbroek / regenboogjas / cropped top dragen als je 90 bent? Baddie Winkle - ook wel Helen Ruth Elam Van Winkle - gooit er in ieder geval hoge ogen mee. Ruim 3,8 miljoen volgers vergapen zich dagelijks aan de excentrieke outfits van Baddie. En gelijk hebben ze. Want Baddie maakt dat we minder opzien tegen ouder worden. Sterker nog: we krijgen er haast zin in. Wij leggen de spandex leggings vast klaar. 

@bonpon511

Ze postten hun eerste foto in december 2016 en inmiddels zijn ze 791K volgers verder. Tsuyoshi enTomi Seki zijn al bijna 40 jaar getrouwd en gaan in matchende outfits door het leven. Vergeet de ANWB-jassen: dit is next level. En ze worden dankzij hun minimalistische outfits bejubeld en geprezen door mode critici over de hele wereld. Waarom wij fan zijn? Omdat we ontzettende suckers zijn voor zoveel liefde. En we vinden de originaliteit en toewijding iets om toe te juichen. Hoera!

@purelypatricia

Patricia's motto is 'Nothing matches and everything goes' en ze noemt zichzelf een lopende kunst-installatie. En dat is te zien. Haar outfits zijn een bonte verzameling van prints, kleuren, accessoires en gekke details; niet zo gek dus dat ze graag op de foto gezet wordt. Wij worden in ieder geval heel blij van zoveel lef en eigenheid

@mynameisjessamyn

Yoga is hot. Maar het stereotype yoga-beeld is behoorlijk achterhaald. Kijk maar eens naar Jessamyn: zij laat zien dat fit zijn niks met je maat te maken heeft. Op haar Instagram account draait het allemaal om body posititity, ze wil dat we ons meer richten op hoe het met ons gaat in plaats van hoe we eruit zien. Kijk, dat is nog eens girl power. 

Lees ook: 5 manieren om het spijkerjack te dragen

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer