new balance hardloopschoenen model campagne release launch
Fashion

Influencers lopen deze winter massaal weg op deze sneaker

Jane, 28 november 2022

Het lijkt erop alsof iedere nieuwe sneaker van New Balance in goud verandert. De modellen vliegen de winkels uit en influencers en celebrities worden er veelvuldig mee gespot. We voorspellen dat dit ook met het nieuwste model 990v6 het geval zal zijn. Hij komt in ieder geval op onze winter-wishlist.

Made in USA 990v6

De kans is groot dat je een paar New Balances in je kast hebt liggen. Het is één van de oudste sportmerken ter wereld en niet meer weg te denken uit de huidige sportswearbranche. Sinds de introductie van de Trackster en de 320, focust het merk zich op het running-segment. De nieuwste campagne ‘Runners Aren’t Normal’ zet het hardlopen opnieuw op de kaart met de lancering van de Made in USA 990v6; een modern, sportief, functioneel en tijdloos model dat geschikt is voor lange afstanden of een flaneersessie in de stad. 

Vintage

Het is niet de eerste keer dat de schoen wordt uitgebracht. Het model werd 40 jaar geleden als hardloopschoen ontworpen en op de markt gebracht. De schoen heeft in de loop der jaren verschillende aanpassingen ondergaan qua stijl en kleur, maar de aspirationele status van het 990-model is nooit veranderd. De toevoeging van de FuelCell-tussenzool zorgt voor een fijne demping die het vintage model naar een hoger niveau tilt. Door dichtbij het eerste ontwerp te blijven, is het succes nooit verdwenen - en dat is maar goed ook. Of je nu een groot modeliefhebber bent of juist een sportfanaat, iedereen vindt wel een 990 die bij haar past.

Viering

Met de nieuwste uitvoering van de 990-serie viert New Balance de roots van de schoen en de gehele geschiedenis van hun sneakercollectie. De ‘Runners Aren’t Normal’-campagne geeft hier een moderne kijk op en verbindt verschillende mensen met elkaar. Zo zijn rapper Action Bronson en topatleten Sydney McLaughlin en Trayvon Bromell allen op het nieuwe oude model van New Balance te zien. Om er zelf op te shinen heb je nog heel even geduld nodig. Vanaf 15 december koop je de New Balance Made in USA 990v6 online en in geselecteerde winkels voor €200.

Meer releases

De hardloopschoen is niet het enige model dat opnieuw wordt uitgebracht. Ook van andere gewilde exemplaren verschijnt binnenkort een nieuwe release. Wat denk je van de populaire 550 in wit met blauwtinten, in wit met burgundy en navy, of in crème met grijs en antraciet? En ook de hogere variant van de schoen, de 650, vind je binnenkort in nieuwe kleurencombinaties als wit-lichtgrijs en wit-felgroen. De 580’s zijn een van de meest invloedrijke modellen uit de sneakergeschiedenis en niet meer weg te denken uit met name het Amerikaanse straatbeeld. Ze passen perfect bij alle huidige nineties- en zeroes-mode. Het model dat veel werd gedragen in de straten van Harajuku was legendarisch, maar bijna onmogelijk te verkrijgen buiten Japan. De nieuwe 580 heeft een gemoderniseerd silhouet, maar blijft ook dichtbij het origineel. De vrolijke kleurencombinaties en de look van de sneaker maken het een perfect model om in zowel een chique als casual look te verwerken. Alledrie de releases kun je vanaf 1 december verwachten in de (online) winkel. Dus zet alle data in je agenda en mis geen enkele launch! 

550

580


In samenwerking met New Balance.

Heel de modewereld is uit te tekenen in déze outfit

Lees ook

Heel de modewereld is uit te tekenen in déze outfit

Fashion

Deze sneakers draag je naar kantoor

Lees ook

Deze sneakers draag je naar kantoor

Fashion

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer