Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

In één minuut 10 jaar jonger

Kristel, 04 juni 2016

In één minuut 10 jaar jonger

Nee, ik hoef niet persé 10 jaar jonger te lijken. Maar vijf? Ja, dat lijkt me wel wat. Ik zou namelijk best een stukje frisser, strakker en stralender willen zijn. Begrijp me niet verkeerd: ik heb geen problemen met het verouderingsproces in het algemeen. Sterker nog, ik hoop ooit heel oud te zijn mét de bijbehorende rimpels. Maar als het éven kan stel ik dat het liefst nog een paar jaar uit... Goed nieuws: met de juiste beauty tips is dat veel makkelijker dan je denkt! En nog beter: er komt geen cosmetische ingreep aan te pas. Fijn, toch?

#1 Vang het licht

Highlighter

En wel met behulp van een highlighter of zogenaamde luminiser die je aanbrengt op je neusbrug en jukbeenderen. Hierdoor krijg je een jeugdige, frisse uitstraling en snoep je zomaar minstens 10 jaar van je leeftijd. Hoera!

ESTEE LAUDER DBL W.BR.GL.BB H. BRUSH-ON-GLOW BB HIGHLIGHTEREstee Lauder Make-upICI PARIS XL
€ 32,55
Barry M Radiant Rod HighlighterBarry M. The Make Up Spot
€ 6,25
Freedom Pro Highlight GlowFreedom Boozyshop
€ 3,49

#2 Liever bruin dan zwart

Bruin

Mocht je nog op zoek zijn naar een fijn oogpotlood of nieuwe mascara, ga dan een keer voor bruin in plaats van zwart. Zwart heeft de neiging je ogen kleiner (en vaak ook harder) te maken, bruin zorgt juist voor een open, zachte en - niet onbelangrijk - jeugdige uitstraling. 

phyto-khol perfectSisley ICI PARIS XL
€ 36,90
HYPNOSE OOGSCHADUWLancôme OogschaduwICI PARIS XL
€ 54,49
LASH ME BABY ALL-IN-ONE MASCARABE CREATIVE MAKE UP ICI PARIS XL
€ 10,77

#3 Liever lichter dan donkerder

LIchter haar

Ben je toe aan een nieuw kleurtje in je haar? Ga dan liever een tintje lichter dan donkerder. Want: hoe donkerder je haar, hoe harder het oogt en hoe meer het lijntjes en rimpels in je gezicht benadrukt. Een lichtere kleur zal zachter ogen en geeft je een jongere uitstraling. Maar let op! Ook aan lichter haar zit een max... Ga niet meer dan twee tinten lichter om een natuurlijk effect te creëeren.

#4 Maak je wenkbrauwen zachter

Wenkbrauwen

Nee, niet knuffelig zacht maar de vorm mag iets minder hoekig dan je nu misschien hebt. Die harde, strakke lijnen in je gezicht maken je er namelijk niet jonger op! Je kunt je wenkbrauwen eventueel wat voller maken met behulp van een wenkbrauwpotlood in een tint lichter dan je haarkleur. Wat je ook doet, ga niet voor een te donkere kleur! Dit oogt hard en kan zelf cartoonesk overkomen. En dat wil niemand, toch?

crayon sourcilsClarins ICI PARIS XL
€ 18,50
TWEEZERMAN EYE BROWMOUSSE STYLING GELTweezerman OogschaduwICI PARIS XL
€ 16,15
EYEBROW STYLING COMPACTWenkbrauwproductICI PARIS XL
€ 29,30

#5 Ga voor een crème in plaats van poeder

Blush

Iedereen knapt op van een mooie blush maar als je een paar jaartjes van je leeftijd wilt snoepen dan scheelt het ook nog als je voor een crème blush gaat. Dit geeft een natuurlijker, frisser effect dan de meeste poeders. Blush in een gel-achtige substantie werkt dan weer minder goed op een iets rijpere huid, dit is vaak lastig te blenden en blijft dan als een soort plakaat op je wangen liggen. 

blush pop tantalize 6 MLCiaté ICI PARIS XL
€ 16,00
Max Factor Miracle Touch Creamy Blush - 14 Soft PinkMax Factor wehkamp.nl
€ 8,99
cream blushBourjois ICI PARIS XL
€ 10,13

#6 Hou je uitgroei in de gaten

Uitgroei

Een beetje uitgroei is niet zo erg als er nog geen grijze haren te vinden zijn maar zodra deze jongens de kop opsteken is het aan te raden je uitgroei tot een minimum te beperken. Hartstikke zonde om de aandacht van je zorgvuldig uitgekozen kleur weg te halen!

#7 Vermijd glitters

Mat

Glitters, heftige glans, metallics en meer van dat is hartstikke leuk op een super jong snoetje, maar als je hier en daar een rimpel hebt ontdekt (check!) dan kun je er beter afscheid van nemen. Al dat geglitter accentueert de rimpels die je liever nog even verstopt, dus je kunt beter voor een mooie matte finish kiezen en deze iets opfrissen met een subtiele highlighter.

Clarins Ever Matte SPF 15 110 HoneyClarins de Bijenkorf
€ 38,00 € 26,60
NAKED BASICS EYESHADOW PALETTEUrban decay ICI PARIS XL
€ 31,90
CLINIQUE STAY-MAT.SH.PRESS.POW SHEER PRESSED POWDERFoundation poederICI PARIS XL
€ 30,73

Lees ook: Zo lijken je tanden witter!

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer