Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Girlbosses

In de kast van: Victoria Koblenko

Marlies, 23 februari 2013

In de kast van: Victoria Koblenko

"Life is too short to wear boring clothes." Het modemotto van Victoria Koblenko is geen verrassing. Wanneer zij wandelt over rode lopers is het Fashion met een hoofdletter F wat voorbij komt. Geen clichés, geen inkoppertjes. Wij wachtten dan ook met smart op een kijkje in haar opvallend kledingkast. En die kregen we! Welkom bij museum Koblenko, wij zijn uw gids door deze excentrieke collectie vandaag.

victoria koblenko

"Hoe je anti-saai interpreteert is aan iedereen zelf en iedereens eigen smaak. Kijk 's ochtends in de spiegel en vraag je af: Does this outfit put a smile on my face ánd on other peoples face?" Het is duidelijk dat we in Koblenko's kledingkast geen gemaakte trends gaan vinden. Het is een verzameling van items die je verbazen en intrigeren. "Mijn kledingstijl is outspoken en grafisch met gekke silhouetten. Ik ga niet altijd voor flatteus, universeel of klassiek. Ik ga voor eyecatching fashion. Ik houd niet van trends. Mode is eigenzinnigheid, originaliteit en niet met z'n allen de kralen kraagjes dragen. Ik vind het wel een mooie ontwikkeling dat we steeds vrijer worden in de manier van hoe lijnen worden gecoupeerd. Victoria Beckham kan een simpel strak jurkje extra sexiness geven door te spelen met hoe de naden vrouwelijke rondingen verhullen of juist benadrukken."

In de kast van Victoria Koblenko

victoria in de kast van

Modemuseum

Ik ben dol op accessoires. Hoedjes, armbanden, handschoenen, veren, brillen en mijn rode Masai haarstrengen. Mijn inloopkast lijkt soms net een museum waar van al mijn reizen wel iets te vinden is waar ik een outfit exclusief mee kan maken.


Dutch Design

De lantarenrok van Darryl van Wouw is een van mijn eerste grote Nederlandse design stukken. Afgelopen Fashion Week had ik kippenvel bij de show van Dennis Diem! Zo sexy! Ik zou echt elk stuk wel willen dragen. Een andere favoriet was jong talent Winde Rienstra, haar show en schoenen waren een fenomeen!


Kijken, kijken, niet lopen

Deze McQueens, met hakken in de vorm van een vrouwfiguur, zijn mijn eerste en ook meteen mijn laatste paar hoge hakken waar ik niet op kan lopen. Tentoonstellen dan maar!


Wereld schoenen

Voor mijn Miu Miu schoenen ben ik de halve wereld voor afgereisd, zo graag wilde ik ze hebben. Mijn Louis Vuittons heb ik in Singapore gekocht na een autorally. Na 5 weken in skipak in een cabrio was ik wel toe aan een mooi paar schoenen.

De collectie in museum Koblenko barst van originele items van over de hele wereld. De wereld van online shoppen is niet direct haar comfortzone. "Ik kan uren op Yoox of the Corner browsen, maar ik koop er zelden wat. Ik ben dol op stoffen, ik moet ze kunnen voelen en verliefd kunnen worden op de structuur van het materiaal."

In de stijl van Victoria

Fake fur coat
MODEMUSTHAVES
€79,95
Jurk Samsoe & Samsoe
NELLY.COM
€159,95
Plateau pump
NELLY.COM
€64,95
Ketting A-Zone
FASHIONIZE
€19,95
Kimono Hermione de Paula
MY WARDROBE
€729,00
Clutch Kzeniya
MY WARDROBE
€217,80
Pump Jeffrey Campbell
ZALANDO
€189,95 €134,99
Kraag Friis & Company
NELLY.COM
€49,95
Blazer Acné
MY WARDROBE
€600,00

Het is een kledingkast waar je het nog lang over kunt hebben. Love it or hate it, val jij voor de opvallende stijl van Victoria?

liefs, Marlies Bax,

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer