Girlbosses

In de kast van: Pauline Brakenhoff

Marlies, 26 april 2013

In de kast van: Pauline Brakenhoff

Met een moeiteloos duwtje slaat er een deur richting een klein schatkamertje open. Fendi, Celine en Aaiko. Heel veel Aaiko. Dat laatste is geen verrassing in de kledingkast van Pauline Brakenhoff. Sinds 2005 staat zijn aan het roer van dit Nederlandse modemerk en laat zij, in een tijd waar veel modemerken het hoofd niet boven water houden, Aaiko opgroeien en opbloeien. Pauline nam Fashionchick mee op een tour door haar kledingkast.

In de kast van: Pauline Barkenhoff

We hebben al veel kasten gezien, maar Pauline's kledingkast en inhoud maken ons enthousiaster dan ooit. Hoewel kledingkast, het moderne huis van Pauline blijkt bijna één en al kast te zijn. Strakke wanden zijn bergruimtes incognito. Achter ieder paneel schuilt een kast met weer een nieuwe inhoud. Leuk detail; Pauline's muzikale wederhelft wist zelfs een kleine muziekstudio in de wand te verbergen. 'Lekker handig. Je schuift alles zo weg in een kast. We zijn nogal chaotisch thuis.' Van die chaos is niets terug te zien in de kledingkast van Pauline. 'Ik probeer het kleur gecoördineerd te houden. Dat donkere blok is mijn collectie zwarte jurkjes. Ik moet mezelf in gaan prenten dat ik die nu echt genoeg heb.'

'Mijn stijl ligt, logisch natuurlijk, dicht bij die van Aaiko. Stoer en vrouwelijk. Bijvoorbeeld door een heel mooi jurkje met een stoere boot te combineren. Ik houd van mooie materialen. Voor mezelf koop ik wel eens kleding van bijvoorbeeld luxe zijde. Zulke materialen kan ik met Aaiko niet aanraken. Het merk moet betaalbaar blijven.' Dat Pauline voor kwaliteit kiest, is direct duidelijk. Mooie designer merken vullen haar collectie.

In de kast van Pauline

In de kast van: Pauline Barkenhoff

Alles Aaiko

Ik draag heel veel knitwear van Aaiko. Mijn trui met metallic glans is echt een favoriet. Niet te koud, niet te warm. Deze winter komt hij ook in het koper.


Bollywood Bruiloft

In India duurt een bruiloft drie dagen. Je moet elke dag iets anders aan. Ik heb voor zo'n bruiloft deze Sari gekocht. Ik kon hem gewoon niet weg doen, ooit ga ik hem wel weer dragen. Het is alleen onmogelijk om hem zelf aan te doen. Hij moet helemaal gewikkeld, gespeld en geplooid worden.


missers

Ik vond mijn bruine Dolce & Gabbana pumps geweldig. De herenschoentjes-stijl, de kleur. Ik moest ze hebben! Maar ik kan er écht niet op lopen. Ook mijn grijze Acne jurkje met zachte slangenprint blijf ik aantrekken, maar hij staat gewoon niet.


Rafel randjes

Ik houd van tegenstrijdigheid. Mijn Fendi en Lanvin jurkjes zijn daarom allebei favoriet. Ze zijn gemaakt van prachtige materialen, maar hebben onafgewerkte randen.


Alle hoedjes Verzamelen

Ik verzamel hoedjes. Totaal nutteloos. Ik draag ze namelijk nooit. En natuurlijk kan ik het ook nooit laten om schoenen en tassen te kopen.

Als we Pauline vragen naar haar ultieme stijltip, twijfelt ze even. 'Tja, het is misschien niet heel aardig, maar mijn tip is echt: Draag kleding niet te klein! Het is zo zonde. Je lijkt juist veel slanker als je een maatje groter koopt.'

In de stijl van Pauline

Broek Blair | blauwAaiko Little Soho
€ 109,95
Jacket MilaAaiko Welikefashion.com
€ 149,95 € 74,98
Aaiko blouse marta whiteAaiko Vimodos
€ 88,95
Cardigan Trava BeigeAaiko Welikefashion.com
€ 89,95
Essie LicoriceEssie Nelly.com
€ 16,50
Aaiko ETNA Sjaal BlauwAaiko Zalando
€ 39,95 € 31,95
Aaiko dress caje blackAaiko Vimodos
€ 77,95
Maxiskirt Islaa GreyAaiko Welikefashion.com
€ 119,95 € 89,95
Silver Statement NecklaceModeMusthaves
€ 16,95

In welke kast zou jij nog wel eens een kijkje willen nemen?

liefs, Marlies Bax,

Lees meer