In de kast van: Esther Dorhout Mees

Esther Dorhout Mees, van de het gelijknamige label Dorhout Mees, liet afgelopen AFW de frontrow oeeh'en en aaah'en met haar nieuwe collectie waar vergankelijkheid en geoxideerd koper de hoofdrol in hadden. Grote eyecatcher; de gebreide trui van dit metaal. Wij kregen een tour door de persoonlijke collectie en kledingkast van Esther.

In de kast van Esther Dorhout Mees

Het is een bescheiden kledingkastje met een opvallend grote schoenencollectie, maar wel een kast met een duidelijke Dorhout Mees handtekening. "Mijn collecties zijn vaak vrouwelijk en draagbaar. Dat vind ik belangrijk. Ik wil verhalen vertellen met mijn collecties, maar het vrouwelijk lichaam niet te kort doen. Het moet elkaar versterken. Mijn persoonlijke kledingstijl ligt daar dichtbij. Dat kan ook niet anders. Ik merk wel dat als ik ontwerp me graag zo neutraal mogelijk kleed. Basic of helemaal in zwart bijvoorbeeld. Ik wil zo blanco mogelijk in het ontwerpen gaan."

In de kast van Esther Dorhout Mees

esther dornhout

Prima Ballerina

Ik draag veel uit mijn eigen collectie. Dat kan door de mix van ready to wear en extremere ontwerpen die ik maak. De outfit met "koffie-vlekken" is geïnspireerd op oudere dansleraressen en specifiek op mijn vroegere balletjuf. Op dat klassieke type dat geen jas, maar een cape draagt. Ik droeg het design zelf bij mijn eerste eigen collectiepresentatie van deze lijn.


Binnen de lijntjes

Ik heb voordat ik mijn eigen collecties kreeg voor onder anderen Tommy Hilfiger ontworpen. Daar moet je binnen de regels van een merk de grenzen op zoeken. Je moet op een andere manier creatief zijn. Het bruine jasje heb ik ontworpen voor Bruuns Bazaar. Ik heb hem al jaren en ik draag hem nog steeds met zoveel plezier.


Hakkenjacht

Ik wilde al heel lang glazen hakken in mijn eigen collectie verwerken, maar dat ik heel lastig. Haast onmogelijk zelfs. Toen ik de laarzen met plexiglazen hak van Martin Margiela voor H&M zag, moest ik ze dus gewoon hebben.


Blauwtje gelopen

Dit blauwe paillettenrokje vond ik prachtig door het glanzende zeemeerminachtige effect. Het is een grote miskoop. Ik draag hem nooit.

Esther maakt duidelijke keuzes als ze kleding koopt of ontwerpt. "Als ik kleding koop voor mezelf dan ben ik opzoek naar mooie materialen, silhouetten en items die lang mee gaan. Ik houd niet van de instelling: 'Ik koop iets goedkoop en weet dat het volgende week stuk is, maar dan koop ik gewoon weer wat nieuws.' Ik denk dat we daar met zijn allen heel snel van af moeten. Met mijn eigen kleding en collectie let ik ook steeds meer op welke nieuwe betere productiemogelijkheden en materialen er zijn. Ik zou het heel fijn vinden als er steeds meer gekozen wordt voor stukken die lang mee gaan en niet voor vluchtige aankopen."

In de stijl van esther

Blouse jurk Bruuns Bazaar
ZALANDO
€299,95
Jurk EKYOG
BRANDMISSION
€169,00
Jasje Mango
WEHKAMP.NL
€79,99
Armband From Paris with Love
TOPVINTAGE
€12,95
Pantalon Kookai
ZALANDO
€74,95
Maxi rok Mint&Berry
ZALANDO
€44,95
Rok Mango
WEHKAMP.NL
€34,99
Zijden blouse Paul & Joe
LITTLE SOHO
€245,00
Jas Guess
ZALANDO
€229,95

Wat vind jij van de stijl van Esther? En welke kledingkast zou je graag van binnen willen zien?

liefs, Marlies Bax

Marlies Bax

Reageer

  Log in om te reageren
 • Sharon 4 jaar geleden

  Goede tijdloze items in je kast zijn een must!

 • Inge 4 jaar geleden

  Ik ben het helemaal met haar stellin eens! Beter iets meer investeren en dan goede kwaliteit hebben, dan goedkoop en snel kapot of uit model. Kies vooral tijdloos. Jasje van Bruuns Bazar is helemaal top!

 • Emmelien 4 jaar geleden

  Dat bruine jasje wil ik ook!