In de kast van: Cécile Narinx

“Ik heb eigenlijk geen kledingkast, maar een kledingkamertje.”, en wij hadden niets anders verwacht van Cécile Narinx, die met haar strakke coupe de Anna Wintour van de Lage Landen is. Met het hoofdredactriceschap van ELLE komt een kast om van te watertanden. Het was ooit de babykamer van haar zoon en dochter, de kledingkamer die nu uitpuilt van de kasten, planken en bakken vol modemoois. Maar nog steeds heeft ze te weinig bergruimte. "Of te veel spullen, misschien is het dat wel.”

cecile narinx

Kledingkamer vol herinneringen

Als Cécile haar eigen stijl moet beschrijven dan doet ze dit als klassiek-vrouwelijk. "Ik draag altijd jurken of kokerrokken met hoge hakken. Door kleurgebruik of extreme schoenen maak ik het niet te braaf. Ik draag veel zwart en grijs. Ook groen is favoriet. Deze zomer volg ik de graag de pasteltrend." De ultieme styling tip van deze queen of fashion is een grote pantycollectie in alle soorten en stijlen. Tot onze schrik ook de netpanty. "Echt, als de mazen van het net niet te grof zijn, oogt het niet hoerig."

Cécile noemt haar kledingkast een prentenboek van sweet memories en die gedachte is helemaal in lijn met haar nieuwe boek Geluk is een Jurk. "Uitgevers Bertram de Leeuw benaderden me voor dit boek. Ze kenden mijn stukjes uit ELLE, de Varagids en de Volkskrant en zagen wel wat in een non-fictieboek over mode. Ik heb me er met alle plezier op gestort. Zo simpel was het. En vooral zo leuk om te doen!"

Het jurkengeluk van Cécile

Ze heeft een Lanvin die de hele wereld over ging en naar de knalrode jurk van Roland Mouret op de cover van Geluk is een jurk heeft ze tijden gezocht. De jurkencollectie puilt uit van de verhalen.

Jurken Cecile

Twenties Gucci

"Tijdens de ELLE Style Awards 2012, met als thema Roaring Twenties, droeg ik deze Gucci jurk uit de voorjaarscollectie van 2012. Loodzwaar, maar hij is in alle opzichten schitterend."


Versace avondjurk

"Deze Versace kocht ik ter ere van mijn nieuwe baan als hoofdredacteur van ELLE in 2004. Het was mijn eerste Hele Dure Jurk. Prijskaartje: €1500. Op deze foto uit 2011, draag ik hem met schoenen van Christian Louboutin."


Thierry Mugler

"Uit de vintage schatkamer van Ferry van der Nat bij Kabinet in Amsterdam haalde ik deze goudkleurige jurk. Ik droeg hem in december 2009 omdat ELLE genomineerd was voor maar liefst 3 Mercurs, de tijdschrift-Oscars, en ik graag lekker podiumwaardig voor de dag wilde komen. We wonnen helemaal niets. Ik probeerde na afloop zo onopvallend mogelijk richting de bar te sluipen – wat natuurlijk voor geen meter lukte in die fonkelende jurk."

Maar waarom is geluk een jurk volgens Cécile? "Elk nieuw kledingstuk dat je aantrekt vertelt een verhaal. Dat van de ontwerper, van de naaisters die het in elkaar zetten, van de winkeleigenaar die het inkoopt, het winkelmeisje dat hem je aanreikt en daarna dat van jou. Een nieuwe jurk geeft je precies dat wat je nodig hebt: zelfvertrouwen, bescherming, kracht, sex-appeal, rock ’n roll, lef of uitstraling. Uiteindelijk maakt elk kledingstuk deel uit van je herinneringen. Aan een goed feest, een vakantie, een sollicitatiegesprek of een nieuwe liefde."

Wishlist Cécile Narinx

Vestje Soaked in Luxury

WELIKEFASHION.COM

€59,95

Buffalo pump

ZALANDO

€129,95

Kokerjurk Apart

OTTO

€67,95
Leren rok By Malene Birger

ZALANDO

€469,95
Geluk is een jurkGeluk is een jurk

BOL.COM

€18,95
Blink sleehakken

HYPEBAZAAR

€54,00
jurk la dressIsabel kokerjurk

LADRESS

€365,00
Pump L'autre Chose

LITTLE SOHO

€259,95
Warehouse jurk

BOOZT

€97,00

Weinig kasten maakten ons zo hebberig als deze van Cécile Narinx. Wij kunnen met een voldaan gevoel op zoek naar een nieuwe droomkast om in te snuffelen.

twitter Volg op twitter alle updates en het laatste nieuws over Cécile Narinx.

liefs, Marlies Bax,