In 5 stappen de perfecte fake tan

Zelfbruiner

In de zomer dromen we allemaal van een zongebruind huidje. Maar we weten ook: uren liggen bakken in de brandende zon is verre van gezond. Dus wat doen we dan? Juist: smeren!

En niet alleen met een beschermende crème. Welnee! Met een zelfbruiner natuurlijk. Want als je het een beetje slim aanpakt denkt iedereen dat je net van vakantie terugkomt, zó'n lekker kleurtje heb je. En daar komt nog eens bij dat het gemiddelde zomerjurkje er ook een stuk leuker uitziet zónder stel witte benen dat eronder uitpiept. Dus smeren met die hap! Maar wel pas nadat je de volgende tips hebt gelezen natuurlijk..

Zó krijg je de perfecte fake tan

#1 Scrubben
Voordat je er überhaupt maar over denkt om de zelfbruiner aan te brengen is het van groot (ja, gróót) belang dat je jezelf eerst van top tot teen voorziet van een flinke scrubbeurt. Dit verwijdert dode huidcellen en zorgt ervoor dat je lijf lekker glad is zodat de zelfbruiner een mooi egaal resultaat geeft.

#2 Even niet waxen
Mocht je dringend een waxbeurt nodig hebben, doe dit dan meer dan 24 uur vóór je de zelfbruiner aanbrengt. Op die manier heeft je lichaam de tijd om tot rust te komen en kunnen eventuele wondjes helen. Direct ná je zelfbruinsessie waxen is ook af te raden; de kans dat je je kleur meetrekt is vrij groot en je weet wat dat betekent.. Juist: vlekken. Ai!

#3 Liever niet smeren
Ook al voel je misschien de aandrang om na het douchen en voor het zelfbruinen jezelf flink in te smeren met bodylotion; doe het niet. De zelfbruiner pakt het best op een schone, vetvrije huid. Er zijn een paar plekken die je wél in moet smeren omdat deze droger zijn dan de rest en de kans bestaat dat je zelfbruiner hier te goed pakt. Dit zijn je handen, voeten, knieën enellebogen.

#4 Gebruik een ander product voor je gezicht
Je gezicht heeft normaal gesproken ook een andere verzorging nodig dan de rest van je lijf, met zelfbruiner geldt precies hetzelfde. Zorg dus dat je twee producten gebruikt: één voor je lichaam en één voor je gezicht. 

#5 Onderhoud
Zit de zelfbruiner er mooi op? Dan wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Het is belangrijk om je huid niet uit te laten drogen want dan laat je bruine kleurtje eerder los. Zorg dus dat je je huid verzorgt maar doe dit wel met producten die vrij zijn van oliën; hiermee bereik je namelijk het tegenovergestelde effect...

En nu? Smeren maar!

L'Oréal Paris Paris Sublime Bronze Fresh Feel Gel - 150 mlL'Oréal wehkamp.nl
€ 17,49 € 13,87
Guerlain Terracotta Sunless Heavenly Bronzing Mist - zelfbruinerGuerlain Zelfbruinerde Bijenkorf
€ 53,00
Lancaster Self Tanning Beautyfying Jelly for Face & Body- 01. Light - Week End in Capri - zelfbruinerLancaster de Bijenkorf
€ 33,50
California Tan Color Perfecting Complex Gradual LotionCalifornia tan wehkamp.nl
€ 24,00
Garnier Ambre Solaire Natural Bronzer spray - 150mlGarnier wehkamp.nl
€ 17,99 € 13,40
Clarins Lisse Minute Auto-Bronzant Zelfbruiner 30 mlClarins Douglas
€ 32,81 € 29,53

Fijn: met deze tips ruik je de hele dag heerlijk!

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.