Beauty

In 5 stappen de perfecte fake tan

Mariëlle, 18 mei 2018

In 5 stappen de perfecte fake tan

Zelfbruiner

Als de zon weer te voorschijn komt is het voor veel mensen tijd om lekker bruin te bakken! Maar wat nou als de zon nog niet zijn werk heeft gedaan terwijl het weer het wél toe laat om in blote benen de deur uit te gaan? Dan creëer je zelf gewoon een perfecte (fake) tan!

En wat een fijne bijkomstigheid is? Dit is heel wat gezonder dan uren in de brandende zon liggen! En als je het een beetje slim aanpakt denkt iedereen dat je net van vakantie terugkomt, zo'n lekker kleurtje heb je. En dat maakt ons nou eenmaal wat zelfverzekerder dan wanneer er een paar melkflessen onder ons fijne zomerjurkje uitpiept - of op het strand natuurlijk. Dus tijd om aan de slag te gaan met de beste zelfbruiners! Maar wel pas nadat je de volgende tips hebt gelezen natuurlijk...

Zó word je perfect bruin zonder zon

#1 Scrubben
Voordat je er überhaupt maar over denkt om de zelfbruiner aan te brengen is het van groot (ja, gróót) belang dat je jezelf eerst van top tot teen voorziet van een flinke scrubbeurt. Dit verwijdert dode huidcellen en zorgt ervoor dat je lijf lekker glad is zodat de zelfbruiner een mooi egaal resultaat geeft.

#2 Even niet waxen
Mocht je dringend een waxbeurt nodig hebben, doe dit dan meer dan 24 uur vóór je de zelfbruiner aanbrengt. Op die manier heeft je lichaam de tijd om tot rust te komen en kunnen eventuele wondjes helen. Direct ná je zelfbruinsessie waxen is ook af te raden; de kans dat je je kleur meetrekt is vrij groot en je weet wat dat betekent.. Juist: vlekken. Ai!

#3 Liever niet smeren
Ook al voel je misschien de drang om na het douchen en voor het zelfbruinen jezelf flink in te smeren met bodylotion; doe het niet. De zelfbruiner pakt het best op een schone, vetvrije huid. Er zijn een paar plekken die je wél in moet smeren omdat deze droger zijn dan de rest en de kans bestaat dat je zelfbruiner hier te goed pakt. Dit zijn je handen, voeten, knieën en ellebogen.

#4 Gebruik een ander product voor je gezicht
Je gezicht heeft normaal gesproken ook een andere verzorging nodig dan de rest van je lijf, met zelfbruiner geldt precies hetzelfde. Zorg dus dat je twee producten gebruikt: één voor je lichaam en één voor je gezicht. 

#5 Onderhoud
Zit de zelfbruiner er mooi op? Dan wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Het is belangrijk om je huid niet uit te laten drogen want dan laat je bruine kleurtje eerder los. Zorg dus dat je je huid verzorgt maar doe dit wel met producten die vrij zijn van oliën; hiermee bereik je namelijk het tegenovergestelde effect.

Bruiningspray of crème? 

St. Moriz 5-in-1 Tanning Mousse DarkSt. moriz ZelfbruinerBoozyshop
€ 14,95
Guerlain Terracotta Sunless Heavenly Bronzing Mist - zelfbruinerGuerlain Zelfbruinerde Bijenkorf
€ 53,00
Lancaster Self Tanning Beautyfying Jelly for Face & Body- 01. Light - Week End in Capri - zelfbruinerLancaster de Bijenkorf
€ 33,50
CLARINS AUTO BRONZ. ADDITION CONCENTRÉ ECLAT AUTO-BRONZANT, HÂLE SUR MEASUREClarins ZonnebrandcremeICI PARIS XL
€ 26,55
HUILE AUTO SPRAY ZELFBRUINENDE VERZORGINGZonnebrandcremeICI PARIS XL
€ 17,61
Loving Tan Bronze Shimmer Luminous Cream Medium 120ml.Loving tan ZelfbruinerBoozyshop
€ 36,95

Lees ook: Zó maak je jouw benen lente proof.

liefs, Mariëlle , Life is a party, dress like it!

Lees meer