Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
wenkbrauwen
Beauty

In 4 stappen de perfecte wenkbrauwen

Sarah, 15 februari 2019

Wenkbrauwen zijn beruchter dan ooit en bijna iédere vrouw is 's morgens druk in de weer om van haar brows iets perfects te maken. Voor sommige een hele opgave, en daarom helpen we je graag een handje op weg.

Waarom die wenkbrauwen nou zo'n ding zijn? Heel logisch. De vorm van je wenkbrauwen bepalen voor een groot deel de vorm van je gezicht. Zijn jouw harige vrienden nou niet bepaald 'on fleek'? Geen paniek! Het enige wat je hoeft te doen zijn onze simpele tips volgen. Perfecte wenkbrauwen in een oogwenk. Beloofd.

De perfecte wenkbrauwen 4 simpele stappen

#1 Vind de juiste vorm. De juiste vorm van je wenkbrauwen is de basis en waar jouw wenkbrauwen beginnen en eindigen bepaal je heel makkelijk met behulp van een potlood. Achter het begin kom je makkelijk als je het potlood langs de binnenste neusvleugel verticaal omhoog legt. De boog bepaal je door vanaf het midden van je lippen een potlood langs je neus schuin omhoog door het midden van je oog te leggen. Je wenkbrauw hoort te eindigen op de plek waar je potlood eindigt als je hem langs je neus en de buitenste hoeken van je ogen legt.

#2 Onthaar, maar niet té veel. Nu je de juiste vorm hebt ontdekt, kan je de overbodige verdwaalde haartjes rond je wenkbrauwen epileren. Er zijn verschillende manieren om te ontharen, maar het makkelijkste is met een pincet. Zorg ervoor dat je de eerste stap in je achterhoofd houdt en dus niet als een gek alles begint weg te halen. Kam je haartjes met een borsteltje omhoog, de haartjes die uitsteken aan de onderkant kan je weghalen. Boven de wenkbrauwen het liefst zo min mogelijk. Verder is het ook nog handig om te investeren in een goed pincet. 

#3 Vul de gaten op. Tijd om het geheel op te vullen met wenkbrauwproducten. Een fijn product is het halve werk. Heb jij al volle brows van jezelf en wil je er eigenlijk niet zo veel aan doen? Gebruik dan alleen een wenkbrauwgel zodat ze omhoog blijven staan, eventueel met een kleurtje om ze iets donkerder te maken. Heb jij veel gaten in je wenkbrauwen? In dat geval is wenkbrauw make-up handig en kun je een product gebruiken om ze op te vullen. Gebruik met een vette huid een poeder en met een droge huid een pomade of potlood. Je brengt deze producten allemaal aan met een wenkbrauwkwast. Hoe dunner de kwast, hoe preciezer je lijnen kunt trekken. Dit is vooral handig als je van plan bent om haartjes te tekenen. Ga liever voor een harde synthetische kwast dan een zachte met echte haartjes - dit maakt het wenkbrauwen tekenen een stuk makkelijker. Let op dat het product nooit donkerder is dan je eigen haartjes om het resultaat natuurlijk te houden.

#4 Tijd om te stralen. Het laatste puntje op onze lijst van de perfecte wenkbrauw tips zijn de final touches die je éxtra laten stralen. Denk aan een highlighter boven de boog van je wenkbrauwen. Zo lijkt je boog hoger te vallen waardoor ze gelift lijken en de wenkbrauwlijnen strakker ogen. Je kunt eventueel eerst met een lichte concealer aan de slag gaan om de wenkbrauwen zodat ze er nóg meer uitspringen.

Om ze zelf te creëren

Legendary Brows Eyebrow Gel - wenkbrauw gel

NIET BESCHIKBAAR

Charlotte Tilbury

Legendary Brows Eyebrow Gel - wenkbrauw gel

Wenkbrauwen zijn de pijlers van het gezicht - ze bepalen je schoonheid! Charlotte Tilbury's revolutionaire nieuwe Legendary Brows Eyebrow Gel brengt soepel aan, terwijl de Micro-Fine Miracle Precision borsteltje elk haar bereikt, een kleur geeft en ze verzorgt. In een oogwenk bereik je feilloos gedefinieerde wenkbrauwen.Brigitte: wordt aangeraden voor blond, lichtbruin of rood haar. Linda: wordt aangeraden voor donkerblond tot medium bruin haar. Supermodel: wordt aangeraden voor donker bruin tot zwart haar. Perfect Brow: wordt aanbevolen voor zeer donkerbruin tot zwart haar.Wat maakt Legendray Brows zo magisch: - Wenkbrauwen zijn de sleutel tot gezichtsidentiteit, het is wat ons herkenbaar maakt. - Verrijkt met volumineuze Magic Elasticizing Wax, voedende vitamine E, versterkende Castor Oil en natuurlijke pigmenten die liften en een kleur geven. - Vormt, beeldhouwt en geeft structuur aan je wenkbrauw. - Laat de wenkbrauwen er niet 'ingetekend' of 'vastgeplakt' uitzien. - Het unieke Micro-Fine Miracle Precision-borseltje egaliseert, overschaduwt en trimt elk haar, zelfs 'babyhaartjes' - Ideaal voor wenkbrauwen die te dun of te licht zijn, overmatig geëpileerd of kale plekjes hebben.
26
Ga naar de Bijenkorf
5 Pieces Kit - Blonde

NIET BESCHIKBAAR

Anastasia Beverly Hills

5 Pieces Kit - Blonde

Anastasia Beverly Hills 5 Pieces Kit - Blonde - van Anastasia Beverly Hills in de categorie Wenkbrauwpoeder.
1
Ga naar bol.com
Wenkbrauwpoeders

NIET BESCHIKBAAR

N|Eye|S

Wenkbrauwpoeders

Wenkbrauwpoeders - van N|EYE|S in de categorie Wenkbrauwpoeder.
1
Ga naar bol.com
Wenkbrauwpotlood Blonde 10

NIET BESCHIKBAAR

Annemarie Börlind

Wenkbrauwpotlood Blonde 10

Annemarie Börlind Wenkbrauwpotlood Blonde 10 - van Annemarie Börlind in de categorie Wenkbrauwpotlood.
1
Ga naar bol.com
Dipbrow Pomade - Caramel

NIET BESCHIKBAAR

Anastasia Beverly Hills

Dipbrow Pomade - Caramel

Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade - Caramel - van Anastasia Beverly Hills in de categorie Wenkbrauwstylinggel.
0
Ga naar bol.com

Lees ook: Dit zijn de beauty trends van lente/zomer 2019

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer