Beauty

In 4 stappen de perfecte wenkbrauwen

Marina, 24 oktober 2017

In 4 stappen de perfecte wenkbrauwen

wenkbrauwenWenkbrauwen, wenkies, brows, you name it. Iedereen wil mooie wenkbrauwen die een goede vorm hebben. En voor velen kan zelf je wenkbrauwen doen nog wel eens een struggle zijn.

Hartstikke vervelend, want de vorm van je wenkbrauwen is nog best belangrijk, aangezien die wenkbrauwen tóch voor een groot gedeelte de vorm van je gezicht bepalen.  Maar, no need to stress. Gelukkig is hulp hier. Wij hebben namelijk 4 stappen op een rij gezet, waarmee je in een handomdraai de per-fec-te wenkbrauwen creëert. Read on! 

In 4 stappen de perfecte wenkbrauwen 

#1 Vind de juiste browshape
Er bestaat een handig trucje waarmee je kan bepalen wat de vorm van jouw wenkbrauwen is.  Het werkt als volgt: neem een potlood en houd deze verticaal tegen je neus aan. Nu zie je aan de bovenkant van het potlood waar jouw wenkbrauw hoort te beginnen. Vervolgens bepaal je het einde van je wenkbrauw door je potlood verticaal langs je oog te leggen, oftewel een slag te draaien vanaf je neus naar je buitenste ooghoek. Voilà, zo heb jij supersnel de juiste browshape te pakken. 

#2 Ontharen
Nu je de juiste vorm van je wenkbrauwen weet, kan je de overbodige verdwaalde haartjes epileren. Er zijn verschillende manieren om te ontharen, maar het makkelijkste is met een pincet. Zorg ervoor dat je stap 1 in je achterhoofd houdt en dus niet als een gek alles begint weg te halen (ja we weten allemaal nog wel die eerste keer epileren waar we na afloop onszelf en de omgeving niet heel blij maakte). Maar gelukkig is er ook een simpel trucje voor het epileren zelf. Kam je haartjes met een borsteltje omhoog. De haartjes die uitsteken aan de onderkant kan je weghalen en boven het liefst zo min mogelijk. Verder is het ook nog handig om te investeren in een goede pincet. Zo eentje met een aflopende punt die het liefst met de hand geslepen is. Zo kom je bij al die overbodige haartjes. 

#3 Opmaken
Happy you, het is je gelukt om je wenkbrauwen te epileren in de voor jou beste browshape. Nu is het tijd om je wenkbrauwen in te kleuren en hoe kan dat beter dan met de juiste make-up? Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden om je wenkbrauwen bij te tekenen en je moet zelf even spelen wat het beste bij jou past. De meeste mensen gebruiken een wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder om de wenkbrauwen in te kleuren. Geen paniek als je dat niet in huis hebt, je kan ook oogschaduw gebruiken in de juiste kleur. Werkt even goed (yay)! 

#4 Time to shine
Om je wenkbrauwen nog een finishing touch te geven en extra te laten shinen is daar, thank god, de highlighter. Gebruik 'm precies boven de boog van je wenkbrauw, hiermee lijkt het alsof je boog hoger is. Daarnaast kan je ook nog wat shimmer onder je wenkbrauw aanbrengen. Op deze manier lijken je wenkbrauwen gelift en je lijnen strakker. En omdat de highlighter een open blik creëert, vallen je ogen nog meer op. En dat is precies wat je wil als je fleeky wenkies hebt! 

Fleeky eyebrows

City Color Brow Pencil with Brush Medium BrownWenkbrauwproductBoozyshop
€ 0,95
Bobbi Brown Brow Kit - wenkbrauw kitBobbi Brown Beautyde Bijenkorf
€ 51,00
Tweezerman Mini Slant Tweezer - pincetTweezerman Beautyde Bijenkorf
€ 16,75
Ardell Beautiful Brows Complete Brow Grooming KitArdell WenkbrauwproductBoozyshop
€ 9,95
NARS Brow Gel - wenkbrauwgelNars Beautyde Bijenkorf
€ 23,00
Ofra Island Time Highlighter BaliOfra cosmetics Make-upBoozyshop
€ 28,95

Benieuwd naar tips tegen gebroken en gespleten nagels?

liefs, Marina , Dressing is a way of life

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer