Guest editors

Ik heb niets om aan te trekken

Kristel, 31 oktober 2015

Ik heb niets om aan te trekken

Ok, dit klinkt ernstiger en vooral zieliger dan het is. Ik kan jullie gerust stellen: ik heb GENOEG om aan te trekken en hoef niet gehuld in jutezakken de straat op. Gelukkig maar. Dit is puur een luxeprobleem maar, zoals het woord al zegt, het is wel écht een probleem. Een probleem dat velen van jullie herkennen gok ik zo. Hoe vaak sta jij voor je kast en slaat de paniek toe? Hoe vaak vervloek jij de chaos die je aanstaart als je je kastdeuren opentrekt? Precies. Ik ben er in ieder geval he-le-maal klaar mee en heb besloten het roer om te gooien. Hoe? I am glad you asked...

Blog Kristel

Eerlijk gezegd worstel ik al járen met dit probleem. Het is ook niet voor niets dat ik al een tijdje mijn outfit voor de volgende dag 's avonds klaar leg; ik ben meer dan eens te laat gekomen omdat ik echt geen idee had wat ik aan moest omdat ik alles stom vond. Mijn vriend lachte er altijd smakelijk om. Aangezien mijn kast minstens zes keer zo groot is als die van hem, en mijn garderobe dus ook, kan hij zich er niets bij voorstellen dat ik écht denk dat ik niets heb om aan te trekken. Tot een week terug, toen mijn zusje bij me was en niks bij zich had om aan te trekken voor een avondje stappen (in dit geval waar, ze had één setje kleding mee). Mijn vriend zou wel even iets uit mijn kast halen. Ha! Dat had -ie gedacht. Na 10 minuten wroeten, trekken en plukken had -ie het voor elkaar gekregen om mijn hele kast overhoop te halen maar iets om aan te doen? Ho maar. Zijn verklaring? Het. Is. Te. Veel. En daar zou hij zomaar eens gelijk in kunnen hebben.

"Ho maar. Zijn verklaring? Het. Is. Te. Veel."

Ik durf namelijk best toe te geven dat ik veel, te veel, kleding heb. Door de jaren heen heb ik flink wat verzameld en kleding weg gooien is niet mijn sterkste kant. Daar komt nog eens bij dat ik héél graag winkel en er dus elke week wel iets nieuws bij kom. Een broek, een top, een paar schoenen of een jas; het wordt gewoon in die al overvolle kast gepropt. Mijn kast is inmiddels zo vol dat ik A. 'm niet netjes kan houden en B. geen idee heb wat er allemaal in ligt. Daar komt nog eens bij dat alles kreukelig wordt en muf gaat ruiken omdat het simpelweg geen ruimte heeft. Best zonde. Daarom heb ik besloten dat ik het helemaal anders ga doen. 

Blog Kristel

Less is more

Mijn nieuwe motto? Less is more. Ik ga mijn kast rigoreus aanpakken en heb met mezelf afgesproken dat minstens de helft (oh boy) er uit gaat. Ik ga zorgen voor een garderobe die voor 80% uit goede basics bestaat, denk aan een simpele jeans, witte blouse, stapeltje T-shirts enzovoorts, en vul 'm hier en daar aan met lekkere eyecatchers, items die meer uitgesproken zijn en makkelijk te combineren met alle eerder genoemde basics. En aangezien alles eigenlijk beter wordt met een goede basis, denk ik dat dat voor mijn garderobe net zo goed geldt. 

Of dit plan zo goed is als ik nu denk? Ik heb werkelijk waar geen idee. Maar het is het proberen waard, nietwaar? Geef me een paar weken om acclimatiseren en de boel op orde te brengen en dan breng ik uitgebreid verslag uit. Mocht iemand verder nog geniale tips hebben; laat het me vooral weten. 

Een goede basis

Ruby Tuesday - Jas Printemps | grijsRuby Tuesday Little Soho
€ 379,00 € 189,50
IRO Shelton gebreide trui met alpaca en streepdessinIro de Bijenkorf
€ 180,00
True Religion Leren broek blackTrue Religion Zalando
€ 799,95
My Favourite Blue JeansModeMusthaves ModeMusthaves
€ 29,95 € 14,95
Pistol boots croco printSacha Sacha
€ 64,99 € 29,99
White ShirtCostes Costes
€ 49,95

Nog meer tips voor de perfecte garderobe krijg je van mijn collega Anne!

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer