shackets
Shackets

Iedereen in een shacket (ook als je 40+ bent)

Anita, 09 februari 2021

Er is een nieuwe trend gaande in modeland: shackets. Dit kledingstuk is een kruising tussen een shirt en een jas, vandaar de naam. Maar, hoe draag je 'm eigenlijk? En waarom wil jij 'm ook? Ik leg het je uit.

Heel eerlijk, ik moest even wennen aan dit nieuwe kledingstuk. Maar eenmaal aan wilde ik 'm eigenlijk nooit meer uit. Zo'n shacket is namelijk heerlijk warm, is makkelijk te combineren én kan je ook nog eens jonger laten lijken. Hoe dan? Simpel: dankzij de soepele materialen en sportieve stiksels geeft het je outfit een sportieve uitstraling. Net zoals een klassieke blazer juist het tegenovergestelde doet. 

Verschillende soorten shackets

Er zijn heel veel verschillende shackets te koop. De populairste shackets zijn voorzien van een houthakkersruit maar voor aankomend voorjaar komen daar heel wat uitvoeringen bij. Zo zul je ook shackets gemaakt van denim, (vegan) leer of gerecyclede materialen gaan zien. 

Zo draag je het shacket

#1 Als colbert
In feite past het shacket bij alle looks die je anders met een colbert zou dragen. Combineer 'm dus met een T-shirt en jeans of met een (dunne) coltrui en een pantalon. Het grote voordeel is dat een shacket wat losser valt dan een blazer en je er dus meer onder kwijt kunt, mocht het koud zijn.

#2 Als winterjas
De temperaturen wisselen behoorlijk; de ene dag vriest het, de andere dag is het 10 graden bóven nul. Het shacket is ideaal om als jas te gebruiken als het een dagje niet zo koud is. Als je er een dikke trui onder draagt en combineert met een warme sjaal en muts, kan -ie zelfs door voor winterjas. 

#3 Als tussenjas
Het shacket is eigenlijk de ideale tussenjas en precies wat je nodig hebt in bijvoorbeeld maart en april. Het wordt te warm voor je winterjas, maar het is nog te koud voor je zomerjas. Dus: áán met dat shacket.

#4 Als vest
Zo'n shacket is door z'n wijde vorm ook als vest te dragen, bijvoorbeeld over een blouse of top. Heb je net als ik last van opvliegers? Dan trek je met gemak een laagje uit. 

#5 Als sportjack
Een shacket is ook ideaal vóór en na het sporten. Je trekt 'm makkelijk aan, hij houdt je lekker warm en een sporttop onder een shacket staat stiekem hartstikke sexy.

Wil je jonger lijken? Draag dan vaker sieraden

Lees ook

Wil je jonger lijken? Draag dan vaker sieraden

Fashion

5 manieren om een maxi rok te dragen (ook in de winter)

Lees ook

5 manieren om een maxi rok te dragen (ook in de winter)

Fashion

Over Anita Willemars
Ze houdt van mode en beauty en heeft het haar persoonlijke missie gemaakt om de Nederlandse vrouw te helpen zo mooi mogelijk voor de dag te komen. Wat haar leeftijd, maat of stijl ook is. Ze doet dit als chef fashion van Nouveau, haar blogs voor Fashionchick en via haar eigen Instagram account (@anitawillemars) waarop ze als 50+ influencer laat zien dat leeftijd écht alleen maar een getal is.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer