How to: Wenkbrauwen epileren

En weer sta ik vechtend voor de spiegel met een pincet in mijn hand en mijn tong uit pure concentratie uit mijn mond. Haartje voor haartje pluk ik mijn wenkbrauwen richting perfectie. Ten minste, dat hoop ik altijd maar. Mijn wenkbrauwen en ik strijden namelijk sinds de dag dat ik ze eens goed bekeek. Nooit doen ze wat ik van ze wil en ik ben al jaren gezegend met een strenge en een zachte wenkbrauw. Wenkbrauwen epileren is een kunst. Voor alle vrouwen die, net als ik, vechten met hun brows ging ik op zoek naar de tips voor het epileren en vormen van je wenkbrauwen. Dit filmpje van Tweezerman brengt ons vast al een heel eind op weg.

Accepteer ons privacy- en cookiebeleid. Het is niet toegestaan Youtube video's te laten zien zonder toestemming.

Wenkbrauwen Epileren tips & tricks

Naast deze duidelijke instructies van Tweezerman hebben wij nog een paar tips voor het wenkbrauwen epileren.

  • Als je wilt beginnen met het epileren van je wenkbrauwen zorg dan voor goede verlichting, een schone spiegel, een scherpe pincet en een wenkbrauwkammetje. Wij raden Tweezerman aan. Deze pincetten zijn niet alleen leuk, maar ook super scherp.
  • Neem van te voor een warme douche. Dit zorgt er voor dat je haartje makkelijker loslaten.
  • Let bij het epileren op de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen. Maak geen dunne gebogen wenkbrauw van een dik en recht model. Als je toch een boogje in je wenkbrauwen wilt, doe dit dan door de wenkbrauwkam vanaf je neus schuin omhoog over je pupil te leggen. Het punt waar hij je wenkbrauw raakt zou het hoogste punt moeten worden van je wenkbrauw.  
  • Haal in principe alleen haartjes aan de onderkant weg. Volg hierbij een lijn waarbij je een flauwe boog maakt. Begin voorzichtig! Weg is weg.
  • Slaat je huid rood uit bij het epileren en moet je de deur nog uit? Met een beetje groene concealer werk je dit makkelijk weg.
  • Als wenkbrauwen epileren voor jou een strijd zonder eind blijft, dan kun je er voor kiezen om ze een keer te laten doen. Met die basis van een pro kun je de juiste vorm makkelijk bijhouden.

Wenkbrauw Tools


Wenkbrauwkam, Kent
€9,95
(Nelly.com)

Wenkbrauwtint, RectoCil
€8,95
(Nelly.com)

Wenkbrauwpoltood duo
€8,90
(Rituals)

Wenkbrauwpoeder, Ardell
€8,95
(Nelly.com)

Pincet, Tweezerman
€27,99
(Wehkamp)

Brow mouse, Tweezerman
€13,50
(de Bijenkorf)

Met al deze tips & tricks voor het wenkbrauwen epileren, ben je klaar om aan de slag te gaan. Alle wenkbrauw tools vind je natuurlijk in de Fashion Finder.

liefs, Marlies Bax,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.