How to wear: Sollicitatiegesprek

De perfecte outfit voor een sollicitatie vinden is vaak lastiger dan je in eerste instantie verwacht. Wat bij het ene bedrijf gepast is, valt bij het andere bedrijf gigantisch uit de toon. En je wilt niet die droombaan op het spel zetten door met knalgele sky high heels en leren rok een kantoor vol zwart en grijs binnen te stappen. Wij helpen je een handje en zetten alle sollicitatie kledingtips op een rijtje.

nelly
CC Nelly.com

Solliciteren in stijl

Op het moment lijken er meer mensen dan ooit op banenjacht te zijn. Staat je leven op het moment ook in het teken van sollicitatiebrieven en vacatures? Dan ken jij ook zeker het kledingdilemma dat meekomt. What to wear? Het is slim om bij een sollicitatie een tikje op save te spelen. Een zwart/wit-look met een klein kleurrijk detail is vaak de beste keuze. Juist dat opvallende detail zal er voor zorgen dat het bedrijf je onthoud. "Weet je die kandidaat in dat mooie rode jasje!"

Bedenk van te voor goed wat het bedrijf is waar je naar toe gaat. Naar een moderedactie trek je duidelijk iets anders aan wanneer je solliciteert bij een advocaten kantoor. Wij geven jullie nog 1 psychologische tip: neem altijd een grotere tas mee. Zo geef je het idee dat je bereid bent om werk mee naar huis te nemen.

Sollicitatiegesprek kleding: Formal wear

Carin Wester Kokerrok
ZALANDO
€174,95
Zijden blouse
LITTLE SOHO
€255,65
Handtas
LITTLE GREEN BAG
€85,00
Zwarte pumps
SUPERTRASH
€109,95
Coat
ZALANDO
€159,95
A-symmetrische armband
DE BIJENKORF
€100,00

Sollicitatiegesprek kleding: FASHION officE 

Handtas

NELLY.COM
€54,95

Blouse Mango

WEHKAMP.NL
€34,95

Enkellaars Supertrash
INTREZA
€159,99

Zilveren ketting
FENIZE
€124,95
Plooirok
ZALANDO
€59,95
Jasje Mango

WEHKAMP.NL
€44,95

Sollicitatiegesprek kleding: strictly business

Blazer Mart Visser
V&D
€129,99
Blouse Silvian Heach
FRESH TOO
€69,95
Pantalon Mart Visser
V&D
€79,99
Enkellaars Hugo Boss
SPARTOO
€469,00
Oorbellen
BIJENKORF
€65,95
Tas Ralph Lauren
VAN DEN ASSEM
€294,95

Wat zou jij dragen naar een sollicitatiegesprek? Laat het ons weten via een reactie. Wil je meer inspiratie, kijk dan bij de zakelijke kleding in onze Fashion Finder.

liefs, Annemiek Abma, Whoever said money doesn't buy happiness didn't know where to shop!