Beauty

How to: steil haar zonder stijltang

Kristel, 01 januari 2018

Je haar steil maken is een vervelend klusje, zeker als je van jezelf krullend haar hebt. En dan praten we nog niet eens over hoe slecht het wel niet is voor je haar. Kijk naar de producten (lees: chemicaliën) die je in je haar smeert en de hitte van je stijltang.

Jaren geleden, voordat de stijltang bestond, liepen vrouwen ook al rond met steil haar, en dan bedoel ik niet dat ze van zichzelf steil haar hadden... Oké, we geven toe: het is niet voor alle haarstijlen weggelegd om steil haar zonder stijltang te krijgen. Maar, je kan dichtbij no heat straight hair komen als je van nature krullend haar hebt.

#1 Shampoo en conditioner

Het is erg belangrijk om shampoo en conditioner voor steil haar te gebruiken. Probeer na het wassen zoveel mogelijk water uit je haar te wringen en breng een smoothing cream of een leave in-conditioner aan. Gebruik vervolgens nog een smoothing serum of olie om je pluizige haar steil te maken.

#2 Ultra-absorberende handdoek

Zo’n handdoek haalt namelijk het meeste vocht sneller uit je haar en beschadigt je haar niet. Bovendien voorkomt een absorberende handdoek pluizig haar. Verwacht niet dat je haar in no-time droog is, dat heeft helaas wat tijd nodig.

#3 Borstelen

Halflang tot lang haar dat van zichzelf vrij steil is, kam je door en trek je strak met je handen tot het droog is. Als je van nature meer krullend haar hebt, geeft deze techniek je een undone, city-chic look die je vaak op de catwalk ziet. Love it!

#4 Wikkel en wacht

Je laat je haar eerst aan de lucht drogen tot het handdoekdroog is. Vervolgens zet je plukken haar vast met schuifjes strak over je hoofd. Doe dit ’s avonds en ga ermee slapen: je wordt wakker met prachtige steil haar zonder stijltang.

#5 Jumbo rollers

Voor lang haar gebruik je ongeveer 6 jumbo rollers. Kam je handdoekdroge haar, verdeel het over de breedte van de jumbo rollers en wikkel je haar plat over de roller heen. Plastic rollers werken het best: deze geven je een gladder effect.

#6 Verzorgingsproducten

Heb jij krullend haar en wil je steil haar zonder stijltang? Je kunt het best anti-pluisproducten gebruiken. Zo wordt je haar glad en ziet het er steiler uit. Denk aan olie’s, serums, mousse of een crème.

#7 Föhnen

Beschik jij over een luxe föhn met meerdere hitte standen? Zet je föhn op de koude stand. De koele lucht zorgt dat je haarschubben sluiten waardoor je pluizig haar voorkomt. Als je haar helemaal droog is, gebruik je een natuurlijk product, zoals kokosolie, om het pluizen helemaal tegen te gaan en steil haar zonder stijltang te creëren.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer