Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

How to: je wenkbrauwen verven

Kristel, 01 januari 2018

Geen zin om iedere dag je wenkbrauwen te moeten doen? Een bezoekje brengen aan de schoonheidssalon om ze te laten verven is natuurlijk een stuk makkelijker, maar wist je dat je dit karweitje ook gewoon zelf kan doen?

Wat ze in de schoonheidssalon kunnen, kun jij thuis ook. Gewoon even een tutorial van je favoriete beautyblogger volgen en voilà: there you go! Ben jij niet zo bekend met beautybloggers, maar wil jij toch je eigen wenkbrauwen een kleurtje geven? Fashionchick to the rescue! Of beter gezegd: Esther van Maanen to the rescue!

My life isn't perfect, but my brows are

Esther is hair– en makeup artist en maakte in samenwerking met Linda.tv een aantal (online) masterclasses met tips voor de perfecte make-up look, waaronder tips voor het verven van je eigen wenkbrauwen. Hoe fijn is dat?! In de video hieronder vind je de make-up masterclass waarin Esther je de de do’s and don’ts van wenkbrauwen verven zien.

Accepteer ons privacy- en cookiebeleid. Het is niet toegestaan Youtube video's te laten zien zonder toestemming.

Esther gebruikt verf van RefectoCil, zij hebben namelijk ontzettend veel verschillende kleuren verf die passen bij diverse haar- en huidskleuren. Let op dat je niet te donker gaat met de kleur van de verf, je wilt natuurlijk wel dat je wenkbrauwen natuurlijk lijken. Naast de wenkbrauwverf heb je een ontwikkelingsvloeistof nodig die de kleurstof in de verf activeert. De verf en de vloeistof doe je samen in een bakje of op een schoteltje, waarin je het mengt tot een glad geheel. Verder heb je nog een klein kwastje nodig.

Voordat je de wenkbrauwverf aanbrengt, zorg je dat je wenkbrauwen goed schoon zijn. Begin met de uiteinden van je wenkbrauwen. Hier zit minder haar dus op die plek heeft de verf langer de tijd nodig om in te trekken. Vervolgens verf je de aanzet van je wenkbrauwen. Haal overtollige verf direct weg met een wattenstaafje. Na een minuutje haal je de verf van je wenkbrauwen af en kijk je of je tevreden bent over de kleur. Zo niet, dan kun je het altijd nog bijwerken en je wenkies nogmaals in de verf zetten. Na de tijd maak je de huid rondom je wenkbrauwen nog even schoon en tadá: eyebrows on fleek. 

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer