How to: je eigen haar zelf knippen | Fashionchick.nl

How to: je eigen haar zelf knippen

donderdag 26 maart 2020
Kristel

Ai. Alsof zoveel mogelijk binnen moeten blijven niet al erg genoeg is, hebben de kappers nu ook nog eens hun deuren moeten sluiten. Vreselijk voor de kappers maar ook erg vervelend voor zij die zaten te springen om een knipbeurt. 

Wat nu? Het feit dat je binnen moet blijven maakt het rondlopen met een bad hair day, week of month minder erg maar toch zou het wel lekker zijn om je wilde manen iets te temmen. Dus: dan zelf maar aan de slag. Maar hoe? Wij hebben een aantal handige tips voor je verzameld zodat je je eigen haar kunt knippen. Dat is natuurlijk hartstikke spannend maar als je een beetje voorzichtig te werk gaat en zorgt dat je een goede scherpe kappersschaar gebruikt, hebben wij alle vertrouwen in een goede afloop. En anders heeft je kapper wat te doen zodra hij of zij haar deuren weer mag openen...

How to: je eigen haar knippen

#1 De eerste keer knippen. Neem de tijd! De eerste keer zal moeizaam gaan en misschien niet meteen uitpakken zoals jij wilt. Begin dus voorzichtig en zet niet gelijk de schaar halverwege je haar. Maak je haar iets vochtig en kam het recht naar beneden. En onthoud: als het droog is, is het altijd iets korter. 

haar

#2 In laagjes knippen. Laagjes zijn ideaal voor meer volume, helemaal als je steil of dun haar hebt. Wanneer het in laagjes wordt geknipt ziet het er voller uit. Maar hoe kun je dit zelf het beste doen? De eerste stap is borstelen of kammen. Daarna maak je een strakke paardenstaart die naar voren wijst. Trek de staart recht naar beneden. Pak een scherpe schaar en knip de paardenstaart recht af. Knip het niet meteen te kort, bekijk eerst het resultaat. Na het recht afknippen kan de staart losgemaakt worden. Kam je haar weer naar achter en voilà, the job is done.

#3 Recht knippen. Recht knippen is best moeilijk; hoe langer het haar des te makkelijker. Maak een paardenstaart recht naar achteren en zorg ervoor dat de staart laag en goed strak - pas wel op voor haaruitval - in het midden zit. Schuif het elastiekje recht naar beneden tot boven waar je wilt knippen. Knijp het elastiekje stevig dicht en pak de staart nu over de schouder naar voren. Knip het stuk onder het het elastiek recht af. Maak het voorzichtig los en kam het recht naar beneden. Verdeel het in twee helften door een scheiding te maken en kam dit over beide schouders. Werk de punten indien nodig bij.

Lees ook

Dit zegt je favoriete kapsel over jou

In een staart, los of in een vlecht. Je hebt het vast allemaal al eens geprobeerd. Maar we weten allemaal: er is één kapsel waar je het gelukkigst van wordt. Waar je je het lekkerst bij voelt en dat echt bij je past. Wist je dat je haarstijl meer over je persoonlijkheid zegt dan je denkt?