How to: Highlighten & Contouren

Duizenden kleuren oogschaduw, strakke liner of bonte lipstick, we smeren er met zijn allen kleurig op los. We focussen op hoe we perfect rode lippen stiften en besteden het meest van de make-up tijd aan oogmake-up. Maar wie echt de fijne kneepjes onder de knie wil krijgen, slaat een minder kleurige weg in. Door te contouren en highlighten tover je hoge jukbeenderen tevoorschijn die altijd verborgen bleven. De make-up artists van M.A.C Cosmetics leggen je stap voor stap uit hoe je dat doet.

Accepteer ons privacy- en cookiebeleid. Het is niet toegestaan Youtube video's te laten zien zonder toestemming.
CC: M.A.C Cosmetics

The High's & Low's

Bij het contouren van je gezicht draait het allemaal om high- en lowlights. Je wilt met deze techniek de vorm van je gezicht goed uit laten komen. Wat jij als minpunt ziet, verdoezel je. Pluspunten laat je eruit springen. Vind je bijvoorbeeld je neus te breed, dan creëer je met een donkere schaduw aan de zijkant en een lichte highlight de illusie van een smal petieterig neusje. Om te contouren heb je twee tinten foundation nodig. Je kunt er ook voor kiezen alleen een donkere matte bronzer aan te schaffen om als contour te gebruiken. Dat scheelt weer de kosten van een nieuwe foundation. Highlighten kan op de meest natuurlijke manier met een crèmeblush.

Het is wel de investering waard om een goede make-up kwast te kopen. De harde lijnen die je eerst maakt voor de contour smelten daarmee pas echt natuurlijk over in de rest van je gezicht. Kies voor een zachte kwast. Helemaal ideaal is een kwast met langere en kortere haren. Wees niet bang om wat geld uit te geven, goede kwasten gaan jaren mee.

How to: Highlighten & Contouren

Duo Fibre Brush M.A.C
DE BIJENKORF
€40,00
Cream Color Baze M.A.C
DE BIJENKORF
€18,50
Concealer Clinique
DE BIJENKORF
€23,35
Bronzer M.A.C
DE BIJENKORF
€24,00
Mascara L'oréal
ONLINE MAKE-UP
€16,09 €11,99
Studio Fix Fluide M.A.C
DE BIJENKORF
€30,00

Heb jij ooit geëxperimenteerd met highlights en contouren? Alle make-up shop je in de Fashion Finder. 

liefs, Marlies Bax

Marlies Bax

Reageer

  Log in om te reageren
 • Ayse 4 jaar geleden

  Voor de donkere gebieden gebruik ik gewoon een kleinere kwast en en bronzer, net zo goed!

 • Rosita 4 jaar geleden

  Ik heb vrij donkere onderoogleden, doordat mijn huid daar superdun is. Daarom kan ik absoluut niet buiten de concealer van Mac! Werkt echt super!

 • Kubra 4 jaar geleden

  mac kwasten en make-up is heel fijn!! #loveMAc.

 • rowiena 4 jaar geleden

  nice

 • Sylvana 4 jaar geleden

  Ik moet zeggen dat ik best veel geld spendeer aan cosmetica, alleen niet aan kwasten... misschien toch maar eens doen.

 • Alexsia 4 jaar geleden

  Soms doe ik het idd zo, vanaf de basis, shapen, contouren highlighten, maar als ik op tijd moet zijn, gaat me dat nooit lukken. Dan op het eind simpel bronzertje dat ook goed tegelijk dienst kan doen om een beetje te shapen, wat highlight op de jukbeenderen, heel misschien nog in het midden vd bovenste lip, klein beetje liefst wat mattere niet te opvallende shimmer onder de wenkbrauw boog, en voilá, dan ben je toch ook al een tijdje bezig. Ik doe het niet dagelijks meer, dus dan raak je de snelheid kwijt. Mijn goede voornemen: vaker tussendoor basis én nieuwe technieken uitproberen. Zodat áls dat superfeest er eindelijk is, ik niet na 5 (!) uur nog niets fatsoenlijks op mijn toet heb zitten. Want een outfit en schoenen, ja, daar ben ik soms daaagen mee bezig :-(

 • Carolina 4 jaar geleden

  awesome