Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

How to: Highlighten & Contouren

Marlies, 03 maart 2013

How to: Highlighten & Contouren

Duizenden kleuren oogschaduw, strakke liner of bonte lipstick, we smeren er met zijn allen kleurig op los. We focussen op hoe we perfect rode lippen stiften en besteden het meest van de make-up tijd aan oogmake-up. Maar wie echt de fijne kneepjes onder de knie wil krijgen, slaat een minder kleurige weg in. Door te contouren en highlighten tover je hoge jukbeenderen tevoorschijn die altijd verborgen bleven. De make-up artists van M.A.C Cosmetics leggen je stap voor stap uit hoe je dat doet.

Accepteer ons privacy- en cookiebeleid. Het is niet toegestaan Youtube video's te laten zien zonder toestemming.
CC: M.A.C Cosmetics

The High's & Low's

Bij het contouren van je gezicht draait het allemaal om high- en lowlights. Je wilt met deze techniek de vorm van je gezicht goed uit laten komen. Wat jij als minpunt ziet, verdoezel je. Pluspunten laat je eruit springen. Vind je bijvoorbeeld je neus te breed, dan creëer je met een donkere schaduw aan de zijkant en een lichte highlight de illusie van een smal petieterig neusje. Om te contouren heb je twee tinten foundation nodig. Je kunt er ook voor kiezen alleen een donkere matte bronzer aan te schaffen om als contour te gebruiken. Dat scheelt weer de kosten van een nieuwe foundation. Highlighten kan op de meest natuurlijke manier met een crèmeblush.

Het is wel de investering waard om een goede make-up kwast te kopen. De harde lijnen die je eerst maakt voor de contour smelten daarmee pas echt natuurlijk over in de rest van je gezicht. Kies voor een zachte kwast. Helemaal ideaal is een kwast met langere en kortere haren. Wees niet bang om wat geld uit te geven, goede kwasten gaan jaren mee.

How to: Highlighten & Contouren

Duo Fibre Brush M.A.C
DE BIJENKORF
€40,00
Cream Color Baze M.A.C
DE BIJENKORF
€18,50
Concealer Clinique
DE BIJENKORF
€23,35
Bronzer M.A.C
DE BIJENKORF
€24,00
Mascara L'oréal
ONLINE MAKE-UP
€16,09 €11,99
Studio Fix Fluide M.A.C
DE BIJENKORF
€30,00

Heb jij ooit geëxperimenteerd met highlights en contouren? Alle make-up shop je in de Fashion Finder. 

liefs, Marlies Bax,

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer