How to: goed op de foto in 7 stappen

De perfecte streetstyle foto heeft meer nodig dan een fotograaf met know-how en een drop dead gorgeous outfit. Als doelwit van de camera heb je ook skills nodig om áltijd knap op de foto te komen. Of je nou loopt, zit, op je telefoon kijkt of uit de taxi stapt. Een slechte foto komt je reputatie als it-girl namelijk niet ten goede en, let's face it, het internet vergeet niks. Gelukkig zijn er genoeg trucjes die je toe kunt passen om te faken dat je méga fotogeniek bent. Mocht je binnenkort een streetstyle fotograaf tegen het lijf lopen, weet jij wat je moet doen. 

Tips om goed op de foto te staan

Tip 1: Make-up is key.

Check altijd even je make-up voor je op de foto gaat. Er is namelijk niks oncharmanter dan mascara op je kin of lippenstift op je tanden. Als je van te voren weet dat je op de foto gaat, vermijd dan het gebruik van een foundation met een SPF. Dit is natuurlijk hartstikke goed voor je huid, maar door de flits kan je foundation wit uitslaan op beeld. En van een witte toet is nog nooit iemand knapper geworden. 

Tip 2: Sexy by nature!

Probeer niet te gemaakt over te komen; streetstyle foto's zijn spontaan (of lijken in ieder geval zo te zijn) en zijn stukken minder geposeerd dan de gemiddelde rode loper foto. Ontspan en voorkom dat je als een bang hertje de lens in kijkt. 

Tip 3: Denk aan je haar.

Je haar is heel bepalend voor een goede foto, geen gek idee om er dus een beetje tijd aan te besteden. Voluminieus haar doet het altijd goed op de foto, maar zorg dan wel dat je een lok achter je oren draagt. We willen wel je prachtige koppie kunnen zien. 

Tip 4: Lights, camera, action!

Het licht is misschien wel het belangrijkste voor een foto. Het fijne aan streetstyle foto's is dat je bijna altijd in daglicht gefotografeerd wordt en je dus geen zorgen hoeft te maken over onflatteus TL-licht of harde flitsen in je gezicht. Probeer je gezicht altijd iets naar het licht te draaien, zodat je weinig schaduw in je gezicht hebt. 

Tip 5: Keep your head.... down.

Heb je de fotografen gespot? Steek je neus dan niet in de lucht. Als je teveel van onderen wordt gefotografeerd kan iedereen recht je neus in kijken en lijkt je kin immens. Not a good look

Tip 6: The sooner, the better.

Hoe langer je wacht om op de foto te gaan, hoe groter de kans dat je make-up uitloopt, je kleding kreukelt of je haar instort. Zoek dus direct de fotografen op en haal het beste uit je foto!

Tip 7: Hulpstukken

Vind je het toch een beetje spannend en ongemakkelijk om op de foto te gaan? Maak het jezelf makkelijker door wat props mee te nemen. Zo is het niet voor niets dat veel blogger en it-girls met zonnebril op de neus op de gevoelige plaat worden gelegd, zo kun je je zo stijlvol mogelijk toch een beetje verstoppen. Met een knappe tas in je handen hoef je niet na te denken over waar je je handen laat en sta je niet te friemelen. 

Nu nog de perfecte outfit! Shop jouw streetstyle look in de Styleguide.

liefs, Fay 

Fay  I could give up shopping, but i'm not a quitter!

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Reageer