Hotspot alert: de 10 leukste strandtenten in Nederland

Woosah

Het is zomer en dat betekent: zon, zee en strand! Of beter gezegd, strandtenten. Want waar is het nou beter toeven dan aan het strand, op een heerlijk ligbed, in je mooiste bikini, met een klein drankje in je hand

Precies. Boffen wij even dat Nederland aan zee ligt en er dus een behoorlijk lang stuk strand is, waar je tal van strandtenten kunt vinden. Maar strandtenten komen in behoorlijk wat gradaties en daarom is het belangrijk om te weten wáár je nou precies het beste zit. Gelukkig hebben wij nog wel wat suggesties. Zon ga maar schijnen, lucht wordt maar blauw, dan verplaatsen wij ons naar een strandtent, en gauw!  

De 10 leukste strandtenten van Nederland

#1 Whooshah. Een oplopend terras waar je op de rode loungekussens héérlijk van de zon genieten kunt. Ook leuk: in de zomer vinden er elk weekend gratis strandfeesten plaats. Al met al dus een bezoekje waard. Whoosah, Zwarte Pad 66, Scheveningen.  

#2 Hippie Fish. 'Slow down, stay a while' zeggen ze zelf. Dat hadden wij niet beter kunnen verwoorden, want zodra je neerploft op een van de fijne loungebanken, wil je niet meer weg. Hippie Fish, Boulevard Paulus Loot 3, Zandvoort. 

#3 Woodstock 69. Geïnspireerd op het gelijknamige festival lounge je hier op een oude bank, of kun je de zon in de zee zien zakken terwijl een DJ je van fijne deuntjes voorziet. Woodstock 69, Zeeweg 94, Bloemendaal aan Zee 

#4 Branding Beachclub. Als Hippie Fish je bevalt, dan Beachclub Branding ook: het zijn namelijk dezelfde eigenaren. Een heerlijk relaxte sfeer. Ook het interieur is om van te kwijlen. Beachclub Branding, Koningin Astridboulevard 105, Noordwijk. 

#5 Beachclub O. Het Ibiza van Noordwijk. Met andere woorden: je vindt er zon, zee en luxe. Geniet van een culinair diner of high wine mét uitzicht op zee. Beachclub O, Koningin Wilhelmina Boulevard 106, Noordwijk. 

Aloha Hippie Fish

#6 Aloha. De naam alleen al is om vrolijk van te worden. Door de subtiel geplaatste palmbomen waan je je voor héél even op een Hawaiiaans strand. Het is er trouwens ook prima te doen als de zon niet schijnt: dan kun je gewoon gezellig bij het haardvuur zitten. Aloha Beach, Reyndersweg 2, Velsen-Noord. 

#7 Timboektoe. Naast Aloha vind je Timboektoe: het Surfer's paradise van Nederland. Het is er hartstikke gezellig en daarnaast zijn ze ook hard bezig om het paviljoen zo groen en duurzaam mogelijk te maken. Timboektoe, Reyndersweg 1, Velsen-Noord.

#8 Perry's. Afrikaanse sferen in Zeeland. Op het ruime terras geniet je van de lekkerste hapjes, maar kun je zo af en toe ook een dansje wagen. Al jaren een begrip in Zeeland. Perry's, Strand Brouwersdam 1,Strand Brouwersdam 1,Scharendijke. 

#9 Woest. Een ijzersterke kaart en dito interieur. Nog een pluspunt: het is er niet alleen in de zomer maar ook in de winter heerlijk genieten. Woest, Kiefteglop 13, Callantsoog. 

#10 Club Zand, Last but zeker not least. Deze verborgen parel vind je in Castricum. Perfect als je een dagje wil ontspannen. Oh, en tevens een perfecte trouwlocatie! Club Zand, Zeeweg 70, Castricum aan Zee. 

Om lekker in te loungen 

Headband LeopardMy Jewellery HaarbandenMy Jewellery
€ 9,95
Lichtroze zwempak met uitsneden en festonsteekRiver Island River Island
€ 55,00
Ladies jacket - BeigeGarcia Garcia Jeans
€ 39,99 € 30,00
Mango fluwelen espadrilles met plateauzoolMango Dames schoenenwehkamp.nl
€ 35,99 € 15,99
TOPSHOP Ashley mid rise destroyed denim shortsTopshop de Bijenkorf
€ 40,00
My Jewellery Limited Watch Small 2.0 – Holographic/SilverLeren bandjeMy Jewellery
€ 49,95

Op zoek naar nog meer zomerse items? Shop je hele vakantiegarderobe in onze styleguide.

liefs, Marthe , You can find inspiration in everything. If you can't, then you're not looking properly