Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Lifestyle

Hoe overleef ik de feestdagen?

Meike, 04 december 2016

Hoe overleef ik de feestdagen?

Hoe overleef ik de feestdagen? Het klinkt wat dramatisch; maar eerlijk is eerlijk, het is een hele bevalling, dat feestseizoen. Als jij zegt party holidays dan zeg ik; stress. Stress van het voorbereiden. Stress tijdens de feestjes zelf én tussen alle praktijken door. En daarna val je in een soort zwart- after dip -gat wat op zijn beurt ook weer stress oplevert. 

Hoe overleef ik de feestdagen

Nu klink ik ineens als een echt kerst pessimist, wat ik overigens totaal niet ben. Wat mij betreft overtreffen alle leuke aspecten en mooie momenten nog steeds de, eh- iets ongemakkelijkere gebeurtenissen. Maar, zelfs daarvoor heb ik de perfecte oplossing. Ik presenteer; de 11 geboden voor zorgeloze feestdagen. Ja. Ga dat maar eens even snel lezen. Maar; no stress. Doe het lekker op je gemakje. 

Een goed begin is het halve werk

Een goed begin is het halve werk

#1 Do as you please. Feestdagen staan gelijk aan een héle hoop organiseren en een aanzienlijke berg stress. Je bent vooral bezig met alles tot in de nopjes voorbereiden want iedereen moet het natuurlijk stierlijk naar zijn zin hebben. Dat is het allerbelangrijkste. Toch vergeten we bij dit voorkomen iets slightly more important. Namelijk dat jíj óók moet kunnen genieten van al dit gefeest. Dus probeer vóóral te doen wat goed voelt en probeer niet teveel over je eigen grenzen te gaan. Take it easy. Want als jij blij bent, zijn zij dat vaak ook!

#2 Go with the flow. Ik als perfectionist snap als de beste dat het gewoon heel erg extreem fijn voelt om alle touwtjes zelf in handen te hebben. Het geeft, naast de bijkomende stress, gewoon rust. Oke? Maar soms, heel soms, is het ook gewoon wel goed voor je eigen zenn-heid om eventjes wat werk uit handen te geven. Gewoon een keer met de stroming meegaan scheelt een hoop zorgen. Just go with the flow

#3 De drie R's. Relax, rust en recreatie. Mooi gevonden, al zeg ik het zelf. Maar geloof me, deze drie R's zijn echt life changing. Want vooraf aan alle drukte die gaat komen is het uiterst belangrijk om hier eens wat extra aandacht aan te schenken. Probeer niet alleen bezig te zijn met dingen regelen maar zorg ook nog voor wat afleiding. Ga een stukje wandelen, even sporten, lunchen buiten de deur, kijk een film en zorg voor voldoende nachtrust. Hoe beter je je hier aan houdt, hoe beter je straks de drukte aankunt!

#4 I ain't got money, honey. De feestdagen zijn een aanslag op je portemonnee. Dat is een feit. Maar in dit moment van zelfmedelijden is het fijn om even stil te staan bij het feit dat er in Amerika met de feestdagen maar liefst 91 miljard dollar uitgegeven wordt. Zo. Hoeveel kostte dat cadeautje ook alweer?

#5 Single and ready to mingle. Voor alle Single Pringles onder ons kunnen de feestdagen soms best een beetje lonely zijn. Maar we kunnen het ook zó bekijken: het heten niet voor niets de feestdagen. En wat is nou een beter moment om een nieuwe fling te ontmoeten? 'Oh, kijk daar! Is dat nou mistletoe?'

SOS; wat moet ik nu?

SOS; wat moet ik nu?

#6 The dinner guide. Awkward dinner gesprekken. Ik háát ze. Hoe ongemakkelijker het wordt, hoe meer ik ga praten. En zinniger worden deze gesprekken zeker niet. Hou je in zo'n geval aan de volgende onderwerpen en safe the day: reizen, je favoriete restaurant, series en films, komende feestplannen, open vragen zijn de key. 

#7 Party strategy's. Geen alcohol op een lege maag. Probeer de champagne ook af te wisselen met een spaatje rood. Zet alvast een gróót glas water naast je bed voor als je gaat slapen. En voor bij het wakker worden: skip de koffie en kies de volgende dag níét voor vet eten. Hoe aantrekkelijk het ook is. Maar go healty! En probeer als je wakker wordt niet alleen in bed te blijven hangen. 

#8 Durf nee te zeggen. Ik ken het gevoel. Je zit al zó vol maar er is een hele hoop eten over en het blijft daar maar liggen voor je neus. Dus blijf je rustig dooreten. Dan wordt er nog dessert aangeboden. Wat zoets bij de koffie. En ga zo nog maar even door. Wees lief voor je eigen buik én je lichaam en probeer alles een beetje uit te balanceren. 

... Aaaaand relax

Aaaaand Relax

#9 The day after foods. Nadat je jezelf volgestopts hebt met alles wat Rens Kroes verboden heeft is het tijd om weer even aan onze gezondheid te denken. Wat wij aanraden? Felgekleurde groentes. Deze zitten vol met antioxidanten én ze zouden een goed effect op onze lever hebben. Verder kiezen wij voor brocolli, kool én spinzie voor de nodige vitamines. Zijn we zo weer de oude! 

#10 Easy Detoxing. Want nogmaals, we mogen wel weer een beetje lief voor ons lichaam zijn. De key elements? Veel, héél veel water drinken. Genoeg frisse lucht opzoeken. Lekker blijven bewegen. Genoeg slaap. De bovenste etenswaar zoveel mogelijk in je maaltijd verwerken. En een dagje naar de sauna doet ook wonderen. 

#11 Haal het beste uit je weekend. Want op deze manier komen we pas écht helemaal tot rust. Leg je mobiel weg. Disconnect je (werk)e-mail even voor een weekendje. Zorg dat je niet teveel plannen maakt. Beter te weinig dan teveel in dit geval. Liever een spontane actie als jij voelt dat je er aan toe bent dan balen van een overvolle agenda. En ga eens een stukje wandelen ofzo. Ja, écht. Gewoon een ommetje. Wanneer is de laaste keer dat je dáár nou tijd voor had? 

Word je ook zo blij van onze adviezen? Dan vind je hier 10 tips om een winterdip te voorkomen. Haaandy!

liefs, Meike Liedenbaum, Life is short, make every outfit count.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer