Hoe de sportlegging van de sportschool naar de catwalk ging | Fashionchick.nl

Hoe de sportlegging van de sportschool naar de catwalk ging

zaterdag 16 september 2023
Sterre Hilhorst

Het is algemeen bekend dat het tegenwoordig helemaal oké is om sportkleding te dragen zonder dat je gaat sporten. Vooral een sportlegging is bij velen groot favoriet en wordt dag in, dag uit overal naartoe gedragen. De inmiddels zeer populaire legging ging van de sportschool zelfs naar de catwalk, maar hoe is dat zo gelopen?

Terug naar de nineties

De sportlegging is niet iets van de laatste tijd. Net als croptops en low-waist broeken, was de sportlegging er ook al in de jaren negentig. Iemand die maar al te graag haar sportlegging in haar dagelijkse leven droeg en kan worden gezien als de grondlegger van de athleisure-trend, is prinses Diana. Ze was meerdere malen uit te tekenen in activewear, gecombineerd met een designertas en dito zonnebril. Door Diana werd het steeds normaler om sportkleding niet alleen tijdens een workout te dragen, maar de echte verandering begon zo’n negen jaar geleden. 

Effen Sportlegging

Verwijderen uit collectie?

Only

effen sportlegging

€ 26,99

Bezoek ONLY
High-waist Sportlegging - 40%

Verwijderen uit collectie?

Only

high-waist sportlegging

€ 36,99

€ 22,19

Bezoek ONLY

De catwalk van Chanel

Een van de belangrijkste redenen waarom de sportlegging inmiddels een favoriet kledingstuk is geworden, heeft te maken met de herfst/wintershow van Chanel in 2014. De modellen in die show liepen door een supermarktdecor met joggingbroeken en sneakers aan. Vanaf dat moment steeg sportkleding direct naar een hoger niveau en gingen ook andere modehuizen samenwerken met sportmerken. Toch liepen we nog steeds niet allemaal in een legging naar de supermarkt. Dat veranderde een aantal jaar geleden. 

Print Sportlegging - 30%

Verwijderen uit collectie?

Only

print sportlegging

€ 36,99

€ 25,89

Bezoek ONLY
Contrasterende Kleuren Sportlegging - 40%

Verwijderen uit collectie?

Only

contrasterende kleuren sportlegging

€ 36,99

€ 22,19

Bezoek ONLY
High-waist Sportlegging - 40%

Verwijderen uit collectie?

Only

high-waist sportlegging

€ 39,99

€ 23,99

Bezoek ONLY
High-waist Sportlegging - 40%

Verwijderen uit collectie?

Only

high-waist sportlegging

€ 39,99

€ 23,99

Bezoek ONLY

Grenzen verleggen

Door de pandemie gingen we massaal joggingbroeken dragen tijdens werkuren - of eigenlijk de hele dag. Hoewel de joggingbroek nooit op kantoor werd gedragen, toen we daar weer naartoe mochten, bleven we trouw aan een comfortabele outfit. Comfort is sinds corona in bijna iedere outfit terug te zien. Het is niet voor niets dat de skinny jeans al jaren niet meer wordt gedragen. Een andere reden dat de sportlegging veel vaker op straat te zien is, is de verandering van de snit. De hoge waist en het fijne, luxe ogende materiaal zorgt ervoor dat het een stijlvolle broek is geworden die je prima op dagelijkse basis draagt en met de juiste schoenen en accessoires zelfs kunt transformeren in een chique look. 

Van catwalk naar kantoor?

We hebben menig modevrouw, onder wie Kim Kardashian, Victoria Beckham, de Hadids en Rihanna, gezien in de combinatie van sportlegging en hakken. Dit leek het begin van de athleisure-chic-trend. Maar of de sportlegging van de sportschool via de catwalk zelfs naar kantoor gaat, blijft nog even de vraag. 

Pump Lyli Silver

Verwijderen uit collectie?

Fred de la Bretoniere

pump lyli silver

€ 83,97

Bezoek Fred de la Bretoniere

Beeld: Getty

Lees ook

Dit zijn de beste schoenen om onder een legging te dragen

Een legging is zonder twijfel een staple piece die je allang niet meer alleen thuis en in de sportschool draagt. Je kunt je legging namelijk op verschillende manieren upgraden, waardoor je ‘m met gemak in een alledaagse outfit verwerkt. We vertellen je welke 7 schoenen het beste combineren met een legging. 

Sportoutfits om juist niet in te sporten

Wie zegt dat je sportkleding alleen kunt dragen tijdens het sporten? Het zit nu eenmaal heel lekker en oogt tegenwoordig steeds chiquer. De meeste activewear kun je ook op andere manieren dragen, wij geven drie voorbeelden.