Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Girlbosses

Hind van CVRD: 'Ik hou van stijl en elegantie.'

Kristel, 25 mei 2016

Hind van CVRD: 'Ik hou van stijl en elegantie.'

Om sexy en vrouwelijk te zijn hoef je niet rond te lopen met een decolleté tot aan je navel en een rokje dat meer iets weg heeft van een riem. Tenminste, volgens Hind Abakhti. Het is daarom niet verwonderlijk dat ze haar eigen modelabel de naam CVRD - spreek uit 'covered' - gaf en dit vulde met stijlvolle, klassieke items. Zónder saai of degelijk te worden. Omdat wij ons wel kunnen vinden in deze visie op vrouwen en de mode die daarbij hoort, en omdat CVRD sinds kort ook te koop is via Fashionchick, vonden we het tijd worden om eens te babbelen met deze powerbabe. Lees je mee?

CVRD

Hi Hind! Alles goed? Kun je ons meer vertellen over CVRD?
Ja, alles gaat heel goed! CVRD is een modemerk opgebouwd uit tijdloze signature pieces en opnieuw geïnterpreteerde klassiekers, die langer leven dan één seizoen. CVRD gaat over stijl en elegantie. Ik geloof heel erg in de oneindige kracht van vrouwen. Dat is wat me elke dag weer inspireert en waar wij ons merk opbouwen. Die inspiratie is verweven in alles wat ik doe voor CVRD.

Voor wie is CVRD?
CVRD is voor onafhankelijke, ambitieuze vrouwen die zich niet laten leiden door wat een ander vindt. Vrouwen die weten waar ze van houden en wat ze mooi vinden, met liefde voor stijl en kwaliteit.

Wat is er zo bijzonder aan CVRD en hoe onderscheidt het zich van andere fashion merken?
Ik hou van stijl en elegantie. Ik ben niet zo geïnteresseerd in wat er ‘in’ is. Uiteindelijk gaat het om de eigenheid van iedere vrouw. Iedere vrouw is mooi! Dat is mijn uitgangspunt en dat wil ik tot uiting laten komen. Vrouwen kunnen met onze collectie hun eigen look creëren en helemaal zichzelf zijn.

CVRD Fashion

Brooklyn Blazer RoodCVRD CVRD
€ 99,00
Paige Top Roze - UitverkochtCVRD KledingCVRD
€ 49,00
Hazel Broek ZwartCVRD broekCVRD
€ 89,00

Hoe zou je jouw persoonlijke kledingstijl omschrijven?
Casual chic, ik hou van kleding die lekker draagt en tegelijkertijd elegant is. Met een chic detail! Bijvoorbeeld een goede jeans gecombineerd met een blazer en high heels. En zwart, ik hou van zwart!

Wat is je favoriete kledingstuk op dit moment? 
De blazer is al lange tijd mijn favoriet. Deze kan ik op heel veel verschillende manieren stylen en is daarom super draagbaar. En – heel belangrijk - ik voel me er altijd goed in.

Welk item uit je eigen collectie is jouw favoriet? 
Ik heb niet één favoriet, maar ik ben zelf dus erg fan van blazers. Ik heb een aantal statement blazers in de collectie, zoals de klassieke Brooklyn blazer met opvallende knopen en elegante cut. Of de Marion blazer met een blinde rits op de mouwen wat nét een extra touch geeft. Iedere piece in mijn collectie heeft een opvallend detail, hoe klein ook, wat het uitgesproken maakt. Sophisticated swag zeg maar...

CVRD Fashion

Marion Blazer NavyCVRD CVRD
€ 99,00
Celine Top WitCVRD CVRD
€ 59,00
Hazel Broek NavyCVRD broekCVRD
€ 89,00

Ben je een online shopper?
Ik ben zeker een online shopper. Door mijn drukke agenda is het voor mij veel makkelijker om online mijn aankopen te doen. Bovendien hou ik van online browsen en het gevoel als je een super mooie piece vindt! En natuurlijk het moment als het binnen komt…

Welke items staan er op je wishlist voor 2016?
Ik droom over een roomwitte YSL clutch...

Wat zijn je plannen voor 2016?
Ik wil CVRD verder introduceren bij de Nederlandse vrouw, de collectie uitbreiden met een aantal nieuwe items, een pop up store organiseren, internationale plannen voor CVRD uitrollen en zo kan ik nog wel even door gaan. Er gaat heel veel gebeuren in 2016..!

CVRD Fashion

Stella Jurk NavyCVRD jurkCVRD
€ 129,00
Saint Laurent Schoudertassen - Monogramme Medium Chain Shoulder Bag White in wit voor damesYves saint laurent Fashionette
€ 1.719,00
Eve Jumpsuit ZwartCVRD jumpsuitCVRD
€ 149,00

Waar ben je het meest trots op?
De stap die ik heb genomen om CVRD op te zetten en hierdoor mijn droom waar te maken.

Wat wilde je vroeger worden?
Modeontwerpster! Ik ben altijd bezig geweest met mode. Het  begon al toen ik als klein meisje een complete collectie kleding maakte voor mijn poppen. 

Wie of wat inspireert jou? En waarom?
Vrouwen die helemaal zichzelf zijn, zonder cover up, zonder filter en die onder alle omstandigheden trouw zijn aan zichzelf.

CVRD Fashion

Marion Blazer RozeCVRD CVRD
€ 99,00
Kate Kokerrok ZwartCVRD Strakke rokCVRD
€ 89,00
Isabella Blouse WitCVRD CVRD
€ 59,00

Wat is je ultieme guilty pleasure? Mode of non-mode.
Heel veel schoenen…. en dan vooral pumps. Ik kan er geen genoeg van krijgen en belangrijker: ze passen altijd!

Welke uitspraak is jou op het lijf geschreven?
Er is een quote van Coco Chanel die ik inspirerend vind. ‘Beauty begins the moment you decide to be yourself’. Uiteindelijk gaat het erom dat je laat zien wie bent, wat je voelt, wat je vindt, hoe je denkt... Je persoonlijkheid dus! Dat is voor mij kracht en schoonheid. Deze quote zegt alles, dit is waar ik voor sta en waar CVRD voor staat.

Lees ook het interview met Elise van ModeMusthaves!

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Shop meer van

CVRD

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer