menu
mondkapje
Fashion

Hier moet je op letten als je een mondkapje draagt

Sarah, 20 juni 2020

In de huidige tijd met corona op de loer moeten we eraan geloven: het regelmatig dragen van mondkapjes. Maar wist je dat de manier waarop je ze draagt hét verschil kan maken?

Vooral als je een wasbaar mondkapje hebt aangeschaft zitten er nogal wat haken en ogen aan. Er is een aantal dingen die je moet weten, want anders heeft het alsnog weinig zin om er een te dragen. We doken met alle liefde voor jullie in deze materie om het uit te zoeken, zodat jij in ieder geval hartstikke safe zit.

Zo draag je je mondkapje zonder risico's

#1 Desinfecteer je handen voor je je mondkapje aanraakt. Heel belangrijk, want zo zorg je ervoor dat je mondkapje schoon en fris blijft. Anders loop je namelijk het risico dat je het virus via je handen alsnog doorgeeft. 

#2 Vouw je mondkapje altijd goed uit. Mondkapjes zijn er voor gemaakt om uit te vouwen. Doe dit dus ook. Je neus moet zo volledig mogelijk bedekt zijn. Alleen het puntje van je neus is dus niet voldoende. 

#3 Zorg dat je mondkapje goed aangesloten zit. Is je mondkapje goed uitgevouwen? Het enige wat je dan nog hoeft te doen is controleren of-ie goed aangesloten zit. Dit kun je controleren door uit te blazen. Komt er veel lucht langs je gezicht, dan kun je 'm beter nog wat extra aanduwen tegen je gezicht.

#4 Pak je mondkapje na het dragen alleen bij de touwtjes vast. Als je klaar bent met het gebruiken van je mondkapje, pak 'm dan bij de touwtjes vast om 'm af te zetten. Zorg dat je de binnenkant van het mondkapje in ieder geval niet aanraakt.

#5 Doe je wasbare mondkapje na het dragen altijd ergens in. Zorg altijd dat je iets van een afsluitbaar zakje bij je hebt om je herbruikbare mondkapje in te bewaren. Vervolgens is je mondkapje klaar om de wasmachine in te gaan.

#6 Desinfecteer je handen na het afdoen van je mondkapje. Extra veilig zit je als je na het gebruik van je mondkapje je handen desinfecteert. Zo weet je zeker dat je vrij bent van alle vervelende micro-organismen op je handen die jou - of een ander - ziek zouden kunnen maken. Zo simpel is 't!

Mondkapje M/L 3-Pack

NIET BESCHIKBAAR

Adidas | Adidas

(Zwart/Wit)

Dit adidas mondkapje van zachte, ademende stof is comfortabel, wasbaar en herbruikbaar, waardoor het zeer geschikt is voor de dagelijkse praktijk. Het is geen medisch masker of een persoonlijk beschermingsmiddel, maar kan de verspreiding van virussen en bacteriën door overdracht via druppeltjes helpen te voorkomen. H08837
Ga naar Adidas
FACE CVR M/L

NIET BESCHIKBAAR

Adidas | Adidas

Dit adidas mondkapje van zachte, ademende stof is comfortabel, wasbaar en herbruikbaar, waardoor het zeer geschikt is voor de dagelijkse praktijk. Het is geen medisch masker of een persoonlijk beschermingsmiddel, maar kan de verspreiding van virussen en bacteriën door overdracht via druppeltjes helpen te voorkomen. H32391
Ga naar Adidas
Mondkapje XS/S 3-Pack

NIET BESCHIKBAAR

Adidas | Adidas

(Zwart/Wit)

Dit adidas mondkapje van zachte, ademende stof is comfortabel, wasbaar en herbruikbaar, waardoor het zeer geschikt is voor de dagelijkse praktijk. Het is geen medisch masker of een persoonlijk beschermingsmiddel, maar kan de verspreiding van virussen en bacteriën door overdracht via druppeltjes helpen te voorkomen. H13185
Ga naar Adidas
Mondkapje kopen? Hier moet je zijn

Lees ook

Mondkapje kopen? Hier moet je zijn

Fashion

Handig: zo maak je zelf een mondkapje

Lees ook

Handig: zo maak je zelf een mondkapje

Fashion

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer