menu
Botox of fillers
Beauty

Het verschil tussen Botox, fillers en injectables

Sylvia, 11 augustus 2021

Woorden als Botox, fillers en injectables worden vaak door elkaar gebruikt maar er zijn wel degelijk belangrijke verschillen. Bijvoorbeeld wat voor effect ze hebben. 

Botox en fillers zijn allebei injectables. Ze worden namelijk met een injectienaald in de huid gespoten. Het zijn ook cosmetische behandelingen die alleen door een arts uitgevoerd mogen worden. Ze zijn beide minimaal invasief - ze dringen wel door de huid - maar er is geen sprake van een operatie. Ze hebben geen permanent effect: ze zijn na een maand of zes (=Botox) tot anderhalf jaar (=fillers) uitgewerkt. En hier eindigen de overeenkomsten. 

Zijn injectables (nog) geen optie voor jou maar wil je wel iets aan rimpeltjes doen? Dan zijn deze plumping beautyproducten iets voor jou.

PRO Micro Filler Mask Pack
€29.99

Starskin | The Make Up Spot

PRO Micro Filler Mask Pack

StarSkin Pro Micro-Filler™ Mask Pack is een revolutionaire en geheel pijnloze anti-aging behandeling. Deze 2-stappen transdermale behandeling voor de huid bevat de zeer innovatieve Hyaluronic Acid Micro-Pyramids. Deze piramidevormige kristallen injecteren de huid met een geconcentreerde cocktail van hyaluronzuur, Plant-EGF, plantenstamcellen en Floret DNA om de huid direct te transformeren, herstellen en zichtbare tekenen van huidveroudering te verminderen. Deze Koreaanse top-innovatie bevat glow boosting Meteobrite™ complex voor een stralende glow.  Regelmatig gebruik zal het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid stimuleren, huidveroudering tegengaan en de algehele teint en textuur van de huid verbeteren. De huid kan tijdelijk licht rood ogen door de actieve ingrediënten. Gebruik 2 tot 3 keer per maand voor een optimaal en blijvend resultaat Dit product is geschikt voor de droge, normale en gecombineerde huid. 
Ga naar The Make Up Spot
Age Delay Plumping Serum AGE-DELAY PLUMPING SERUM
–10%
€92.83 €103.15

Dior | ICI PARIS XL

Age Delay Plumping Serum AGE-DELAY PLUMPING SERUM

Het eerste hydraterende concentraat1 dat de huid veerkrachtiger, soepeler en voller maakt. De natuurlijke hyaluronzuren van verschillend moleculair gewicht helpen de huid te hydrateren aan de oppervlakte waardoor de huidmaterie verbetert. Het serum verrijkt met antioxiderende Iris is zacht voor de huid en is voor 87%2 samengesteld uit natuurlijke ingrediënten. De ronde, frisse en voedende textuur dringt perfect in de huid en heeft een vullend effect. Het serum is ideaal wanneer de huid blootgesteld wordt aan uitwendige irriterende factoren (droogte, temperatuursveranderingen, zon…). Samen met de Crème Capture Youth geeft het Serum Plump Filler de huid een ideale kwaliteit. 1bij Dior. 2waarden berekend aan de hand van de ISO 16128-norm deel II en van de actuele gegevens over de grondstoffen die onze leveranciers ons tot nu toe bezorgen
Ga naar ICI PARIS XL
30 ml
Time Filler Intensive TIME-FILLER INTENSIVE
–10%
€62.50 €69.45

Filorga | ICI PARIS XL

Time Filler Intensive TIME-FILLER INTENSIVE

Multi-correctief rimpelserumUitdrukkelijk gladstrijken EEN SERUM GEÏNSPIREERD DOOR DE TECHNIEKEN VAN DE ESTHETISCHE GENEESKUNDE OM ALLE SOORTEN RIMPELS ZICHTBAAR TE VERMINDEREN.Expressielijnen - Een hexapeptide om functies zichtbaar glad te strijken.Diepe rimpels - Peptiden om het verschijnen van gevestigde rimpels zichtbaar te verminderen in combinatie met ingekapseld hyaluronzuur.Oppervlakkige rimpels - Een exfoliërend ingrediënt om het verschijnen van microscheurtjes in de huid glad te strijken.Droge Rimpels - Een plantenextract om het verschijnen van droge rimpels te verminderen.Nekrimpels - Een herstructurerend ingrediënt om het uiterlijk van neklijnen glad te strijken. Bijkomend voordeel: Formule versterkt met gespannen polysacchariden voor het uitdrukken van de gladheid.
Ga naar ICI PARIS XL
30 ml
Time Filler Night TIME-FILLER NIGHT  - 50 ML
–10%
€64.71 €71.90

Filorga | ICI PARIS XL

Time Filler Night TIME-FILLER NIGHT - 50 ML

Meervoudig corrigerende anti-rimpel nachtcrème [Meervoudige werking tegen rimpels + vermoeidheid]De eerste nachtcrème die vijf soorten rimpels bestrijdt, waaronder slaaprimpels!De eerste antirimpelverzorging die ook tekenen van vermoeidheid bestrijdt [slaaprimpels + gezwollen gelaatstrekken]!Zeer comfortabel aanvoelende gelcrème-textuur die de huid onmiddellijk gladstrijkt!
Ga naar ICI PARIS XL
50 ml
Gezichtsserum Vult Lijntjes Rimpels Anti Aging GEZICHTSSERUM - VULT LIJNTJES & RIMPELS - ANTI-AGING

NIET BESCHIKBAAR

Estée Lauder | ICI PARIS XL

Last van rimpels die je snel wil wegwerken? De Perfectionist Pro Instant Wrinkle Filler with Tri-Polymer Blend van Estée Lauder helpt je daarbij.Het product bevat Tri-Polymeer-mengsel dat helpt bij het opvullen van lijnen en rimpels in je gezicht.Deze crème is zo precies dat je het resultaat in slechts enkel dagen opmerkt.Je huid zal er strakker en jonger uitzien en de rimpels zullen geleidelijk vervagen.VOORDELENZorgt voor een instant liftZorgt voor een jongere uitstralingVOOR WIE Voor alle huidtypes GOED OM TE WETEN Gepast voor oneven huidtextuur en kleurtoonDermatologisch getestVerstopt de poriën niet
Ga naar ICI PARIS XL

Dit zijn de verschillen

Botox is een spierverslappend eiwit dat in onderhuidse spiertjes wordt geïnjecteerd. Het is een sterk verdunde vorm van het botulinum toxine en heeft een tijdelijke verlammende werking. Omdat de spier niet kan samentrekken, ontspannen rimpels en worden ze minder zichtbaar. Fillers bestaan vaak uit hyaluronzuur en 'vullen' letterlijk de huid op. Ze worden bijvoorbeeld in rimpels geïnjecteerd om ze op te vullen of in de lippen om ze meer volume te geven.

Botox vult dus niks op

Botox kan helpen bij het corrigeren en verzachten van zogenaamde dynamische rimpels of expressielijntjes. Dit zijn rimpels die ontstaan door gezichtsuitdrukkingen zoals fronsrimpels. Botox werkt daarom alleen bij rimpels of lijntjes die ontstaan door spierbewegingen. Het heeft geen effect op statische lijnen en rimpels die ontstaan door verslapping of het verlies van onderhuids vetweefsel.

Fillers verslappen dus geen spieren

Fillers kunnen op verschillende manieren worden ingezet. Bijvoorbeeld om dunner wordende lippen meer volume te geven, ingevallen wangen op te vullen of om bepaalde gezichtsdelen zoals jukbeenderen meer te accentueren.

Ook kunnen fillers littekens minder zichtbaar maken of statische rimpels opvullen. Deze rimpels zijn meestal het gevolg van collageenverlies en verminderde elasticiteit.

Of liever toch smeren

Hoewel Botox en fillers verschillende stoffen zijn die gebruikt worden voor verschillende toepassingen, kunnen ze gecombineerd worden in één behandeling. Iemand kan bijvoorbeeld Botox gebruiken om fronslijntjes tussen de ogen te corrigeren en een filler om lijntjes rond de mond te verzachten.

beeld: Getty

Deze fouten maak je tijdens het reinigen van je gezicht

Lees ook

Deze fouten maak je tijdens het reinigen van je gezicht

Beauty

Wat je moet weten voordat je aan Botox begint

Lees ook

Wat je moet weten voordat je aan Botox begint

Beauty

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer