Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Het ultieme lente skin care stappenplan

Marthe, 04 maart 2018

Het ultieme lente skin care stappenplan

visual beauty

Lieve ladies, ik heb goed nieuws. Wat zeg ik, ik heb Fantastisch nieuws. Ja, Fantastisch met de hoofdletter F. Want het gelukkige feit wil namelijk zo zijn dat de lente voor de deur staat.

Dat betekent: de dag die we wisten dat zou komen is eindelijk hier. En of we er klaar voor zijn? Reken maar van ja. Tja, op een nieuw seizoen moet je je natuurlijk wel goed voorbereiden. En dan heb ik het níet alleen over het samenstellen van een nieuwe garderobe, nee ik heb het natuurlijk over het aanscherpen van je beauty routine. De wisseling van de seizoenwacht heeft namelijk ook de nodige impact op je huid. Maar no need to stress want met onderstaande tips ben jij binnen no-time in het bezit van een lente glow  waar je U tegen zegt. Dus ik zou zeggen: doe er vooral je voordeel mee. Good luck!

In vijf stappen een healthy lente glow

#1. Scrubben, scrubben, scrubben. Of te wel: met een schone lei te beginnen. Want de sneeuw, regen en kou hebben je huid(cellen) alles behalve goed gedaan, en dus is het hoog tijd om die tijdens een goede scrub beurt vaarwel te zeggen. Out with the (c)old, in with the new

#2 Lighten the load. Het is algemeen bekend dat je huid in de winter droger is. Logisch dus dat de keuze in de winter vaak valt iets dikkere, vettere crèmes. Voor de lente is het aan te raden om te kiezen voor een lichtere, vochtinbrengende crème of lotion, en dan het liefst eentje zónder olie. Dat laatste creëert namelijk een extra beschermlaagje, en dat is in de lente niet nodig. 

#3 Oogcrème. Surprise surprise: de zonkracht is in de lente sterker dan in de winter. Hierdoor hebben mensen sneller de neiging om met hun ogen te gaan knijpen, wat kan leiden tot lijntjes rond de ogen. Door een oogcrème met een hoog collageen gehalte te gebruiken, ga je deze lijntjes (gedeeltelijk natuurlijk) tegen. 

4. Sun screen yourself. Het is altijd aan te raden om gebruik te maken van een dagcrème die is uitgerust met een SPF-factor, maar in de lente is het aan te raden dit minimaal op te schroeven tot SPF factor 30. Zonnebrand beschermt je huid, en gaat rimpels op lange termijn tegen. Geloof ons, je bent jezelf later dankbaar.

5. Vervang crème voor gel. Hydrateren kun je leren. Dit is eigenlijk een logisch vervolg op stap 2. Een gel zorgt er voor dat je huid de nodige vitaminen en mineralen binnenkrijgt, zonder dat er een extra 'laagje' op wordt gelegd. Hierdoor voelt je gezicht de hele dag fris en minder vet aan. 

Happy spring! 

Nieuw! No7 Early Defence Serum 30 mlNo7 Boots
€ 26,95
The Rub Scrub Original Coffeescrub - scrubBeautyde Bijenkorf
€ 15,75
CHANEL ESSENTIEEL HERSTELLEND MASKERChanel de Bijenkorf
€ 181,00
Biotherm Lait Solaire Hydratant SPF50 Face & Body - zonnebrandBiotherm Beautyde Bijenkorf
€ 29,00
Pixi Skintreats Glow TonicPixi GezichtstonicMYSC parfumerie
€ 15,00
Dermalogica Skin Hydrating BoosterDermalogica SerumSuperwinkel.nl
€ 82,45 € 60,09

Nog meer beautytips? Dit zijn zeven beautyessentials die iedere vrouw zou moeten hebben 

Beeld: Imaxtree

liefs, Marthe , Pretty good at making bad decisions

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer