Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Het perfecte kapsel voor jouw gezicht

Charlotte, 18 oktober 2018

Waarom staat een bob jouw beste vriendin fantastisch maar doet het voor jou niks? Dat heeft waarschijnlijk te maken met de vorm van je gezicht. Ik ga je vandaag vertellen welk kapsel het mooist staat bij verschillende gezichtsvormen. Zodat jij hopelijk met een bak inspiratie naar de kapper kunt. 

Heb jij een rond hoofd of is -ie eerder rechthoekig? Er is een makkelijke manier om hier achter te komen. Doe je haar eens strak naar achteren en maak een foto van je gezicht zonder make-up of bril. Zet punten rondom je haarlijn en contouren van je gezicht (dit kun je bijvoorbeeld in je story tool op Instagram doen). Aan de hand van deze punten herken je al snel de vorm van jouw gezicht. Ik heb de meest voorkomende gezichtsvormen op een rijtje gezet en geef je gelijk tips voor kapsels die daar goed bij passen. 

Ovaal

Bij een ovaal gezicht is de kaaklijn en het voorhoofd wat smaller dan de rest. Het breedste punt ligt bij de slapen en jukbeenderen. Celebrities zoals Beyoncé en Jessica Alba hebben ook een ovaal gezicht.

Kapseltips: Lucky you! Jij kan vrijwel ieder kapsel goed hebben. Kijk dus vooral goed naar wat je uit wil stralen. Ga je voor vrouwelijke lange lokken of wil je juist een stoere pixie cut? 

Rond

Je hebt ronde wangen, een ronde kin en een ronde vorm bij de haarlijn. Het breedste punt van je hoofd zit rond de wangen. Mila Kunis en Cameron Diaz hebben ook een rond gezicht.

Kapseltips: Voor het mooiste resultaat ga je voor veel volume boven en ter hoogte van de jukbeenderen. Ga dus lekker aan de slag met je föhn en krultang. Een lange lok aan de voorkant of schuin aflopende pony (gordijntjes) werken heel goed.

Vierkant / rechthoekig

Jij hebt een brede, hoekige kaaklijn. De breedte van de kaaklijn en je voorhoofd zijn bijna gelijk. Jouw gezichtsvorm lijkt op die van Demi Lovato en Angelina Jolie.

Kapseltips: Ga voor lange lengtes rondom het gezicht zodat je je kaaklijn wat zachter maakt. Vermijd een strakke rechte pony, dit benadrukt juist de harde lijnen in je gezicht.

Hartvormig

Een hartvormig hoofd wordt gekenmerkt door een smalle kin. Het breedste punt ligt ter hoogte van de slapen en de haarlijn loopt in een V-vorm. Kijk maar eens naar de gezichten van Reese Witherspoon en Halle Berry voor een voorbeeld.

Kapseltips: Probeer volume te creëren rond het smalste punt van je gezicht. Een bob zou jou dus fantastisch staan.

Lang

Jij hebt een smal gezicht met een wat hoger voorhoofd. Net zoals Sarah Jessica Parker en Liv Tyler.

Kapseltips: Probeer eens een pony of schuine lok. Vermijd heel veel volume aan de bovenkant van je haar, daar wordt je gezicht optisch alleen maar langer van, maar ga voor meer volume aan de zijkant van je gezicht.

Over Charlotte
Charlotte Charpentier is knap, goed met haar en een girlboss pur sang. Ze heeft een prachtige kapsalon in de Pijp in Amsterdam - væn.ə.t̬i - en is verantwoordelijk voor de jaloersmakende lokken van onder andere Yara Michels. Iedere maand deelt ze de beste tips & tricks of vertelt ze je alles over de laatste haartrends. Een kijkje achter de schermen? Volg Charlotte dan op Instagram

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer