Fashionnews

Het Grote Fashionchick Ontharings Onderzoek: De resultaten

Kristel, 11 augustus 2016

Het Grote Fashionchick Ontharings Onderzoek: De resultaten

In de zomer zijn we druk met bikini's, jurkjes, badpakken, shorts en meer items waarbij blote benen onvermijdelijk zijn. En als de benen bloot gaan, dan slaat de ontharings-stress spontaan toe. Tenminste, bij mij. Want waar ik in de winter de boel nog wel eens wil laten versloffen verharen, zal me dat in de zomer niet snel gebeuren. 

IPL Onderzoek

Wax in, wax out

Omdat ik er vanuit ga dat ik niet de enige ben die in deze tijd van het jaar enthousiast aan het ontharen slaat, en omdat we hier bij Fashionchick gewoon heel erg nieuwsgierig zijn aangelegd, besloten we dat dit een mooi moment was om eens uit te zoeken hoe de gemiddelde Nederlandse vrouw zich van haar ongewenste haren ontdoet. En waarom. En omdat ik zeer recentelijk het licht heb gezien (lees: ik onthaar me tegenwoordig met de Philips IPL Lumea) was ik eigenlijk ook wel benieuwd of er meer mensen zijn die dit doen. En zo niet, waarom eigenlijk niet. Want zeg nou eerlijk: met dat scheren ben je op een gegeven moment ook wel een beetje klaar. Of niet?

IPL Onderzoek

De resultaten

Maar liefst 1752 dames hebben de moeite genomen om onze enquête in te vullen (waarvoor dank!) en hieruit blijkt dat de oksels (99%), benen (99%) en bikinilijn (97%) naar hartelust onthaard worden. De meeste dames (97%) doen dit old school met een scheermesje en doen dat op zeer regelmatige basis. Zo zijn er dames die zich elke dag scheren (18%) - waarvoor respect en een diepe buiging - maar de meeste van jullie doen dit om de dag (37%). Slechts 6% scheert zich minder dan één keer per week. 

"Ik dacht mijn benen netjes te hebben geschoren. Todat ik in de zon lag en zag dat ik hele banen was vergeten... Oeps."

Sommige dames ontharen zich uit hygiënisch oogpunt (28%) maar de meesten doen het vooral omdat ze het mooier vinden (61%). Jullie partner heeft over het ontharen maar weinig te zeggen, slechts 1% zegt dat ze zich onthaard omdat de partner het graag wil. Dat ontharen gaat overigens niet zonder slag of stoot, als we jullie gênante ervaringen moeten geloven. Scheerwondjes, vergeten gebieden of mislukte harspogingen; het valt niet mee om glad voor de dag te komen. 

IPL Onderzoek

"Dat mijn zoon tegen me zegt: Mamma, jij krijgt een snor."

Goed, dan nu even over het ontharen met een IPL apparaat. Want ik ben fan, maar zijn jullie dat ook? In ieder geval 86% geeft aan al wel eens van IPL gehoord te hebben maar slechts 9% zegt het wel eens te gebruiken. De belangrijkste reden om het apparaat te gebruiken is - en ik had ook eigenlijk niet anders verwacht - dat je geen of in ieder geval minder teruggroei van haren hebt (84%). Maar ook tijd speelt een rol, 10% zou het apparaat gebruiken omdat het efficënter is en minder tijd in beslag neemt dan bijvoorbeeld scheren of epileren.

IPL Onderzoek

IPL, de investering waard!

Maar waarom wordt het dan eigenlijk niet door iedereen gebruikt? De belangrijkste reden: het is te duur (85%). Maar is dat wel zo? De meeste vrouwen zijn gemiddeld 50 - 100 euro per jaar kwijt (32%) aan ontharingsmiddelen, een andere grote groep (23%) is zelfs iets meer kwijt: 100 - 200 euro per jaar. Nou klopt het dat je iets meer kwijt bent aan de Philips IPL Lumea maar dit is een eenmalige aanschaf waar je járen plezier van hebt. Dus na een paar jaar scheren, epileren of waxen ben je vele malen duurder uit dan als je thuis aan de slag gaat met dit fijne apparaat. Sterker nog, als je de IPL Lumea in het begin zorgvuldig en regelmatig gebruikt, hoef je er daarna lange tijd (misschien wel nooit meer!) naar om te kijken. Heb ik je overtuigd? Mooi. Dan wordt het tijd om er nu (ja, nu!) eentje aan te schaffen. Ga dus naar de site van Media Markt en gooi snel de Philips IPL Lumea in je winkelmandje. Halló zijdezachte benen!

Wil je precies weten hoe het zit met het technische gedeelte van IPL ontharing? Of wil je meteen zo'n ding in huis halen? Ga dan naar de site van Media Markt en lees álles over deze uitvinding!

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer