Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Fashion

Het bloempotkapsel heeft een comeback gemaakt

Kristel, 25 september 2018

Er zijn van die trends waarvan je niet verwacht - of hoopt - dat ze ooit nog terug komen. Lipliner donkerder dan je lippenstift bijvoorbeeld. Of wat dacht je van het bloempotkapsel?

Het bloempotkapsel dankt zijn naam aan de vorm waarin het haar is geknipt: alsof er een bloempot op je hoofd is gezet en de kapper al het haar dat eronder uitkwam heeft afgeknipt of weggeschoren. Vroeger, en dan hebben we het echt over decennia geleden, was dit kapsel algemeen geaccepteerd omdat het makkelijk was en zelf geknipt kon worden. Niet veel later veranderde het imago in negatieve zin en werd het als teken van armoede gezien. Het kapsel maakte een comeback dankzij onder andere The Beatles, om in de jaren '90 weer uit het straatbeeld te verdwijnen. 

> Deze '90s trend hebben ook allemaal een comeback gemaakt <

Wat spotten wij op het hoofd van de modellen?

Trends komen en gaan en zo ook het bloempotkapsel. Want wat spotten wij op het hoofd van de modellen op de catwalk van Gucci en Haider Ackermann? Juist. En ook Instagram staat er vol mee. Geloof ons: het zal niet lang duren voor de trend zijn weg naar de plaatselijke kapsalon vindt. Of we daar blij mee moeten zijn? Bekijk de foto's en oordeel zelf. 

Lees ook: Zo vind je de perfecte blazer

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer