Lifestyle

Het bewijs: lachen is gezond!

Kristel, 04 april 2018

Het bewijs: lachen is gezond!

Lachen is gezond

Ze zeggen wel eens: "Lachen is gezond". Of: "Laughter is the best medicine.". Maar wist je dat dit ook écht waar is?

Ten eerste is het zo dat lachen een opwaartse spiraal in gang zet: het zorgt voor veel voordelen voor je lichaam en geest en het goede gevoel dat dat je geeft zorgt er hoogstwaarschijnlijk voor dat je nog meer moet lachen. Dus: lekker blijven lachen! Maar er zijn nog veel meer redenen om regelmatig je tanden te laten zien. Op een goede manier dan.

Smile while you still have teeth

#1 Lachen vermindert de aanmaak van stress hormonen. En daarbij zorgt het juist voor het vrijkomen van zogenaamde endorfinen, oftewel: je gelukshormonen. 

#2 Lachen zorgt voor een positief effect op je work-out. Kijk, dat is goed nieuws. Een flinke lachbui lijkt op een serie mini crunches en maakt je lichaam soepel. Een prima start van je work-out dus! Daar komt bij dat lachen je pijngrens verhoogt, waardoor je nog nét dat beetje harder kan trainen. 

#3 Het versterkt je relatie. Couples who laugh together, stay together. Niet zo gek, want wie is er niet graag bij iemand die veel lacht of die jou aan het lachen krijgt? Precies.

#4 Mensen die veel lachen, worden minder vaak ziek. Want: even lekker giechelen zorgt voor een toename van de aanmaak van bepaalde antistoffen die je beschermen tegen infecties. 

#5 Onderzoek heeft aangetoond dat een flink potje lachen je bloeddruk kan verminderen. Best fijn, toch?

Goed, even niks te lachen? Je kan jezelf een handje helpen: plaats je handen op je buik en glimlach. Adem snel in door je neus en adem in korte stootjes (met een huh-huh-huh geluid!) uit en doe dit steeds iets sneller. Je échte lach zal het snel genoeg overnemen!

Ook fijn: 7 tips voor een betere nachtrust.

De Fashionchick app gaat op 24 april offline. Maar niet getreurd: de site wordt nog mooier, sneller én geoptimaliseerd voor mobiel! 

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer