Hermès lanceert tassen gemaakt van – jawel – groenten | Fashionchick.nl

Hermès lanceert tassen gemaakt van – jawel – groenten

woensdag 23 juni 2021
Emma

Vind jij het lastig om aan je dagelijkse portie groenten te komen? Wees gerust, want dankzij deze nieuwe samenwerking tussen kunstenaar Ben Denzer en het prestigieuze Hermès zit je zó aan je vitamines.

Hermès groente-tas

Niet één, maar drie tassen creëerde kunstenaar, uitgever en modeontwerper Ben Denzer voor het Franse modehuis Hermès. In drie ontwerpen van drie verschillende groenten, ontwikkelde de artiest zijn eigen variant op de iconische Birkin Bag. En zo is het ineens mogelijk om over straat te gaan met een originele Birkin vervaardigd uit groene asperges, komkommers of koolbladeren.

Modeontwerpers, uitgever en kunstenaar Ben Denzer werd bekend met zijn werk voor Pegiun Art Group, waarvoor hij boekomslagen ontwierp. Inmiddels is hij kunstenaar bij The Broad Institute en geeft hij boeken uit bij Catalog Press. En dat bleef niet onopgemerkt: inmiddels ligt zijn werk bij onder anderen The Guggenheim, The Met en The Museum of Fine Arts Houston.

Ice cream books

Zie je zo’n unieke tas van groenten wel zitten, dan wil je vast ook Ben Denzers andere creaties bekijken. Op zijn account @ice_cream_books deelt de kunstenaar de mooiste creaties van boeken in combinatie met ijsjes. Het klinkt als een gekke combinatie, maar ondanks dat is het verrukkelijk om naar te kijken.

Op Bens Instagram zagen we ook appels en bananen voorbijkomen in een aantal behind the scenes beelden – dus wie weet wat de toekomst nog zal brengen. 

beeld: Getty

Lees ook