Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Fashionnews

Herkenbaar? Dít zijn de allergrootste wasergernissen

Marthe, 17 november 2017

Herkenbaar? Dít zijn de allergrootste wasergernissen

Robijn

Zoals jullie vast wel gemerkt zullen hebben, is het onderwerp 'wassen' de afgelopen paar weken bij ons top of mind geweest. Waarom? 

Omdat er over wassen nog het een en ander uit te vinden is, zo ontdekten wij. Daarom organiseerden wij in samenwerking met Robijn en onze zusjes van Styletoday 'het Grote Wasonderzoek',  waarin we jullie het figuurlijke hemd van het lijf vroegen over jullie manier van wassen en alles wat daarbij komt kijken. Met succes, want aan het onderzoek deden zo'n tweeduizend lezeressen mee. Zijn jullie niet ook razend benieuwd naar wat daar is uitgekomen? Read on, want wij zette de meest interessante bevindingen en ergernissen voor jullie op een rij. Herken jij ze allemaal? 

Allergrootste ergernis? De was vouwen! 

Het merendeel van de deelnemers, bijna negentig procent, doet de was gewoon zelf. En of jullie daar een hekel aan hebben? Dat valt wel mee, zegt bijna de helft (53%). De echte problemen beginnen pas bij het opbergen. En dan met name het ópvouwen (34,2%). Dat geduld een schone (haha) zaak is, blijkt maar weer, 23,3% geeft aan dat ze de was droogkrijgen het vervelendst vinden. Het gevolg? Een was die dagenlang op het wasrek blijft hangen. Een klein deel van de deelnemers haalt het wasrek niet eens, een lezeres vertelt:  'Ik heb mijn natte was per ongeluk in de wasmachine laten liggen toen ik op vakantie ging. Het gevolg? Een hele crispy beschimmelde en verkleurde witte was, die ik zo goed als kon weggooien.' Yikes

Sorteren kun je leren 

Oke, dat het handig is om de was op kleur te sorteren, dat wist meer dan de helft (50,5%).  Maar wist jij dat je naast de was op kleur sorteren, er ook nog andere mogelijkheden zijn? Precies. Of behoor jij tot de 26,6% die de was op temperatuur (26,6%) of op stof (19%) of gewoon helemaal niet (2%). Met het soort wasmiddel wordt ook rekening gehouden, want 66% van de deelnemers gebruikt voor gekleurde was een ander soort wasmiddel. Met nadruk op wasmiddel, want maar 41% van de lezeressen gebruikt naast wasmiddel ook een wasverzachter. 

Robijn

Koopjes, koopjes, koopjes 

Nu we het toch over wasmiddel hebben het gros van de deelnemers (77%) koopt hun wasmiddel in de supermarkt. Meer dan de de helft (55%) koopt nieuw wasmiddel omdat het in de aanbieding is (ha, you are not alone) terwijl maar twee procent (!) nieuw wasmiddel koopt om een nieuwe geur te proberen. Meer dan de helft van álle deelnemers koopt nieuw wasmiddel wanneer deze in de aanbieding is. En het allerbelangrijkste aan de geur van wasmiddel? Dat de was fri s ruikt (37%) gevolgd door een geur die lang blijft zitten (27,4%). En ja, dat begrijpen wij. 

Goed, niet niks dus, onze wasroutine. Behoor jij nou tot die 48% die geen wasverzachter gebruikt? Dan heeft Robijn voor jou een hele leuke actie. Na aankoop van een Robijn wasverzachter kun je door het uploaden van je kassabon via scoupy het volledige bedrag terug krijgen. En tja, dat is wel het proberen waard, toch? 

Kind kan de was doen 

Oversized jas BeigeStradivarius Stradivarius
€ 65,95 € 29,99
VILA Wijde Mouw - Gebreide Trui Dames GrijsVila Vila
€ 49,99 € 39,95
L'adorableBoyfriend jeansVT Mode
€ 119,95 € 83,97
Someday Trui Zwart 608196793Someday. Van Tilburg Online
€ 89,99
Warehouse Rok met luipaarddessinWarehouse de Bijenkorf
€ 47,00 € 30,00
Lofty Manner T-shirt Wit LK34Lofty Manner Van Tilburg Online
€ 29,95 € 14,97

Lees ook: Zó blijft jouw kleding langer mooi

liefs, Marthe , Pretty good at making bad decisions

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer